Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 16:08, 30 paź 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Właśnie nie chciałbyś dereni białych? Te obrzeżone jak Ivory Halo koło bordowego drzewa, a te zielonolistne po prawo? Ja mam zielonolistny Siberian Pearls, a jesienią ma liście w pięknym odcieniu bordo plus białe kuleczki owoców. Super to wygląda.
Zraziłem się do nich, bo posadzone obok w ogródku u babci padły. Przycinałem nisko, by było dużo drobnych, kolorowych pędów. W końcu było ich coraz mniej, a którejś wiosny przyciąłem nisko, by odmłodzić krzew i on już nic nie wypuscił

Drugj powód: coraz mniej podoba mi się pstrokatość
nicol21 23:38, 30 paź 2025

Fajne te zmiany. Mocno pracujesz nad kolejnymi sezonami i mysle ze juz w kolejnym bedzie pieknie!!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Marcin89 23:53, 30 paź 2025

nicol21 napisał(a)
Fajne te zmiany. Mocno pracujesz nad kolejnymi sezonami i mysle ze juz w kolejnym bedzie pieknie!!!!
Najbardziej jestem zadowolony z remontu gospodarczego i posadzenia bluszczu, bo to się odwlekło bardzoooo. W sumie thuje z boku domu tak samo. A ostatnio posadzone drzewa, wiadomo - cieszą tak po prostu
Kordina 20:34, 31 paź 2025

No i fajnie, rób to co Ci w duszy gra, a jak coś optycznie nie będzie Ci pasować, zawsze możesz przesadzić jako i ja teraz poczyniłam
LIDKA 20:42, 31 paź 2025

Ojć
Myślalam że u siebie jestem
Marcin89 21:05, 31 paź 2025

LIDKA napisał(a)
Ojć
Myślalam że u siebie jestem
Czuj się jak u siebie

Już post edytowany, nie ma tematu
Marcin89 21:06, 31 paź 2025

Kordina napisał(a)
No i fajnie, rób to co Ci w duszy gra, a jak coś optycznie nie będzie Ci pasować, zawsze możesz przesadzić jako i ja teraz poczyniłam
A szkolenie z cięcia magnolii zrobisz mi on line

Tak serio, to ta moja Susan jest malutka. Po niedzieli wezmę się za przesadzanie.
LIDKA 21:24, 31 paź 2025

Marcin ja Susan przesadzałam w lipcu. tez mam niedużą. Końcem jesieni ma grzyba na liściach bo u mnie stale leje ale już nic nie robiłam. Zobaczę wiosną
Może prysne czymś przy okazji owocowych.
Marcin89 22:21, 31 paź 2025

LIDKA napisał(a)
Marcin ja Susan przesadzałam w lipcu. tez mam niedużą. Końcem jesieni ma grzyba na liściach bo u mnie stale leje ale już nic nie robiłam. Zobaczę wiosną
Może prysne czymś przy okazji owocowych.
Jednego roku moja też miała. Trzeba chore liście pozbierać i opryskać faktycznie. Potem już nigdy nie zachorowała.
Marcin89 18:44, 03 lis 2025

Tak pięknie było 1 listopada. Potem dwa dni deszczu.