Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 12:21, 26 lis 2025

Platanowa:

Brzozowa i orzech:

W tle widać nowe ogrodzenie, 2 wiśnie i magnolię.
Narsilia 09:46, 27 lis 2025

No pieknie takie poruszone cukrem pudrem twoje rozplenice mocne i sztywne moje pod śniegiem się rozklapily
Marcin89 10:06, 27 lis 2025

Narsilia napisał(a)
No pieknie takie poruszone cukrem pudrem twoje rozplenice mocne i sztywne moje pod śniegiem się rozklapily
Klaudia, cudów nie ma. Miskanty i rozplenice położyły się, bo nie były związane. Pierwszy raz tak mam, bo albo nie było śniegu albo miałem już powiązane. Teraz będą kołtuny
Patrycja_KG_Lu 18:05, 27 lis 2025

Jak świetnie, że nie został wycięty ten orzech. Dużo wnosi w tą działkę. Jesteśmy obydwoje na etapie czekania na rozrost drzew, nie mogę się doczekać aż będą większe. Ty masz chociaż tego orzecha.
Marcin89 18:47, 27 lis 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Jak świetnie, że nie został wycięty ten orzech. Dużo wnosi w tą działkę. Jesteśmy obydwoje na etapie czekania na rozrost drzew, nie mogę się doczekać aż będą większe. Ty masz chociaż tego orzecha.
To prawda. Drzewa faktycznie mało urosły. Platany po cięciu zagęsciły korony, teraz to widać. Jedna brzoza poszła do góry, dwie są nowe i małe. Ambrowce mimo sporych przyrostów prawie nic się nie zmieniły, chudziutkie nadal. Zaskoczyły mnie wiśnie Amanogawy, które w jeden sezon sporo urosły, jedna to chyba z metr do góry. No i te dwie nowe wiśnie będą malutkie w przyszłym sezonie, ale chciałbym żeby chociaż parę kwiatów miały Zapomniałem o magnolii na froncie, też urosła (ale jest mało rozkrzewiona), za to wygląda jakby miała kilka pąków kwiatowych