Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

LIDKA 19:12, 01 mar 2026

Marcin po mistrzowsku obciąłeś seslerię w kulki. Takich ładnych jeszcze nie widziałam♥️
Marcin89 19:24, 01 mar 2026

LIDKA napisał(a)
Marcin po mistrzowsku obciąłeś seslerię w kulki. Takich ładnych jeszcze nie widziałam♥️
Wiesz jak jest miło to czytać?! Przycinałem małym sekatorem (trochę zabawa), a potem nożycami równałem schody. Wolałem tak żeby nie zasypać całej rabaty. Resztę traw mam powiązane, to pójdzie szybko nożycami.
LIDKA 19:27, 01 mar 2026

Moje seslerię tnę nożycami do żywopłotu. Byle jak byle krótko, ona i tak ładnie odrośnie. Kupę sprzątania z nią miałam a mam jeszcze 70 do obcięcia na obwódce kortowej. Ona zaraz ruszy.
Marcin89 19:31, 01 mar 2026

LIDKA napisał(a)
Moje seslerię tnę nożycami do żywopłotu. Byle jak byle krótko, ona i tak ładnie odrośnie. Kupę sprzątania z nią miałam a mam jeszcze 70 do obcięcia na obwódce kortowej. Ona zaraz ruszy.
No jest różnica, bo ja mam ze 20 sztuk i mogę się cackać. Muszę spróbować kiedyś z podkładaniem materiału, worka, czy tektury.
Marcin89 19:35, 01 mar 2026

A ja dalej myślami przy nowej rabacie. Lada moment zacznę zrywać darń

Pamiętacie temat wyboru krzewów kwitnących przy ogrodzeniu (jako tło). Chodzi za mną jedna opcja, mimo podatności na mszycę.

Jaśminowiec Virginal
Ktoś go kojarzy? Bo ja się nakręciłem

https://www.boryslawice.com/pl/p/Jasminowiec-Virginal-Philadelphus/138
mrokasia 19:37, 01 mar 2026

Marcin89 napisał(a)
Musiałem, bo już mnie te suche byliny na froncie denerwowały. A pełno było drobnych chwastów - co wracałem z pracy to widziałem i mnie drażniły już

To ja mam tak z tym nowym kawałkiem przy garażu. Cały w jakichś dziwy chwaściorach. Teraz nie miałam na to czasu ale muszę wypielić ten kawałek bo mnie piorun spali.
LIDKA 19:37, 01 mar 2026

Marcin89 napisał(a)
No jest różnica, bo ja mam ze 20 sztuk i mogę się cackać. Muszę spróbować kiedyś z podkładaniem materiału, worka, czy tektury.

Takie drobne ścinki lekko przerabiam z korą . One się szybko rozlożą. Większość kępy do wora.

Mam jeszcze 3 dni na ogarnięcie ogrodu bo potem krótki wyjazd. Specjalnie urlop wzięłam.
LIDKA 19:41, 01 mar 2026

Nie mam ale ładny.
Marcin89 20:06, 01 mar 2026

mrokasia napisał(a)

To ja mam tak z tym nowym kawałkiem przy garażu. Cały w jakichś dziwy chwaściorach. Teraz nie miałam na to czasu ale muszę wypielić ten kawałek bo mnie piorun spali.
Marcin89 20:09, 01 mar 2026

LIDKA napisał(a)
Nie mam ale ładny.
No spodobały mi się te pełne kwiaty i pachnie. Pokrój strzelisty, z czasem pędy się przewieszają - co mi też pasuje Tylko różne dane w necie na temat szerokości i wysokości docelowej.

W kwestii porządków - dasz radę. Bo masz niepojęte dla mnie tempo pracy