Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 13:00, 31 mar 2026

Moja magnolia na takim etapie. Ma zaledwie 5 kwiatów

Magnolia pośrednia Alexandrina
Marcin89 13:43, 31 mar 2026

Wracając do rysunku (nieaktualnego).

Co myślicie o przesunięciu magnoli bliżej ogrodzenia? Chodzi mi żeby była z tyłu z krzewami, ale z racji rozmiaru wysunięta ciut bliżej brzegu rabaty?
Marcin89 18:32, 01 kwi 2026

Dziś posiałem trochę warzyw

2 odmiany rzodkiewki
3 odmiany sałaty
2 odmiany marchwii
petruszkę korzeniową
pietruszkę naciową

Muszę kupić jeszcze cebulę dymkę

Przedwczoraj zaś przesadziłem parę truskawek i 3 borówki amerykańskie, bo rosły w miejscu przyszłego trawnika.

Za rabatę się nie zabrałem, bo miałem milion wizji. Dziś chyba w końcu wymyśliłem co będzie, ale zrobię rysunek.

Jutro i w piątek mam wolne. Mógłbym od rana działać, tylko nie do końca wypada (jakby nie było Wielki Czwartek i Piątek). A czekać też źle, bo po Wielkanocy czeka mnie pikowanie pomidorów i inne rzeczy
Judith 19:28, 01 kwi 2026

Marcin, czwartek i piątek to normalne dni pracy . Mnie osobiście zupełnie nie interesuje, co kto myśli i zamierzam urywać każdą wolną chwilę w najbliższy weekend na ogrodowe prace . Nie można marnować wolnych 3 dni z rzędu! .
Polon 19:53, 01 kwi 2026

Marcin jak zwykle pracowicie

W czwartek i piątek normalnie się pracuje, tylko w piątek się nie przemęczaj, bo post, to żebyś z sił nie opadł

Pomidory już masz do pikowania? Nieźle. Moje dopiero łby wystawiły, no ale ja siałam tydzień temu
Marcin89 19:57, 01 kwi 2026

Przekonałyście mnie Jutro wstaję przed 7 i w ogród xd

Gosia, w sumie niektóre już teraz by można, niektóre daleko w tyle. Ale po świętach na pewno będzie trzeba pikować. Siałem tuż po 15 marca.
Marcin89 08:12, 02 kwi 2026

Od paru dni nakrywam na noc magnolię przed domem. Prognoza na minioną noc była na +1 st. , a było -2 st. Wszystko rano białe. Boję się o kwiaty

Zrobiłem eksperyment jakby.
Jeden pąk jest nieokryty wcale. Reszta zawinięta we włókninę. Jeden pąk (najbardziej otwarty) zawinąłem jeszcze dodatkowo.

Polon 08:16, 02 kwi 2026

No mrozi w nocy bardzo. Zostawiłam na zewnątrz psią miskę z wodą - lód grubości 1cm się zrobił, niewiarygodne.

Ciekawa jestem wyników eksperymentu. Moje zostawione bez okrycia

Moje pomidory na razie nawet nie “myślą” o liściach.
Marcin89 08:21, 02 kwi 2026

Polon napisał(a)
No mrozi w nocy bardzo. Zostawiłam na zewnątrz psią miskę z wodą - lód grubości 1cm się zrobił, niewiarygodne.

Ciekawa jestem wyników eksperymentu. Moje zostawione bez okrycia

Moje pomidory na razie nawet nie “myślą” o liściach.
Tylko w tym roku tak latam, bo chcę zobaczyć pierwsze kwitnienie. Tak niewiele brakuje Potem drzewko urośnie i nie będę okrywał.
mrokasia 09:21, 02 kwi 2026

Mnie zupełnie nie interesuje co wypada a co nie. Byle innym nie przeszkadzać np. hałasem. Ale ja stara już jestem i niezbyt pobożna więc sobie pozwalam … .
Też zamierzam korzystać z 3 dni i pogody.