Cześć

Po długiej przerwie wracam z projektem koncepcyjnym naszego (mojego i brata) ogrodu. Musiałem wziąć pod uwagę tarasy, chodniki i podjazdy. Pojawiło się też ogrodzenie na froncie i placyk z kostki na wejściu do budynku gospodarczego.
Budynki to kolor biały, niczym nie zamalowane.
Powierzchnie z kostki brukowej to szary z brązowym odcieniem (musiałem brąz zamalować ciemnym, bo zlewał się z rabatami).
Żywopłoty to kolor ciemnozielony, a rabaty to ten brudny pomarańczowy. Trawnik to kolor jasnozielony.
Czarny kolor to ścieżka żwirowa i placyk przy prawym tarasie.
W górnym prawym rogu ogólnie część użytkowa, czyli warzywnik, szklarnia i wąska rabata z borówkami i truskawkami (kolor biały z kropkami).
W lewym górnym rogu wymyśliłem sobie kwadratowy placyk żwirowy (na basen, trampolinę, czy też palenisko/ognisko). Ten większy prostokąt to zaś teren na plac zabaw dla dzieci/domek drewniany.
Ale wiadomo, że to są pomysły jeszcze do przemyślenia.
Jutro wstawię ten sam plan z propozycją drzew i ogólnym pomysłem na rabaty
Dodam, że zrezygnowałem z rabaty wyspowej w trawniku, bo jednak chyba za bardzo zasłoni to co chcę mieć w poprzek działki.
Poszczególne rabaty będą raczej osobno rozrysowane w przyszłości. Bo tutaj ciężko coś pokazać. Skala mapy jest zbyt mała.
Jakieś uwagi?