Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

AgnieszkaBK 12:17, 04 lut 2012

Witaj Bożenko, zjawiam się u Ciebie z rewizytą Masz uroczy , naturalny ogród ...bez przepychu ale pełen spokoju. położony w pięknej okolicy z którą świetnie współgra.Masz urocze wnuki To dobrze, że Twoja sympatyczna Misia trafiła w życiu, na kogoś takiego jak Ty, bo widać, że kochasz zwierzęta, tak jak ja Ja swojego pieska w tej chwili nie mam i bardzo tego żałuję, mam chociaż "sąsiadów" ... pisałam o tym wątku "cztery łapki"
EPODLAS 13:00, 04 lut 2012

wanda7 napisał(a)
A ja najbardziej martwię się o trawy. Kupiłam kilka nowych, miskanty, rozplenice i inne i jakoś ich specjalnie nie okrywałam, bo ta zima nie przychodziła i nie przychodziła. Trudno, co będzie, to będzie.
Rosliny to jeszcze, ale właśnie słyszę w radio, że ludzie zamarzają (od piątku zamarzło już 45 osób)

Właśnie dowiedziałam się od sąsiadki że zamarzł ktoś z jej rodziny. 57 letni mężczyzna i wcale nie jakiś pijak. Akurat w ten dzień trochę wypił, szedł do domu, nie wiadomo jak było, znaleziono go martwego. Z takim mrozami jak mamy teraz nie ma żartów. Uważajmy wszyscy.
Milka 13:10, 04 lut 2012

Straszne!
Ja dziś rano też się nastrachałam. Jak jestem tak o 7 w kuchni, to moje psiaki już na patio. A dziś czekam i czekam i nic. Odetchnęłam jak za chwilę się pokazały. Mają świetnie przygotowane domki na zimę, no ale miałam pietra.
ircia 17:01, 04 lut 2012

EPODLAS napisał(a)

Bozenko, jeszcze troche i zima ustąpi! Póki co - masz zdjęcia i możesz delektować się nimi do woli
A czy ta tawuła na zdjęciu przybiera piękne kolory jesienią? Pytam, bo mam jedną nn i jesienią właśnie cudnie zdobi się w pomarańczowo-czerwoną szatę. Może to ta sama odmiana, którą masz Ty?

Irenko, nie zauważyłam, żeby ta tawułka szczególnie wyróżniała się jesienią. Jest taka tawuła japońska "Goldflame", ta ładnie przebarwia się jesienią na czerwony kolor i ma ładne różowe kwiaty. Jeszcze taką tawułkę sprowadzę do ogrodu. ta którą ja mam najładniej wygląda wiosną, ma takie żółtozielone przyrosty, kwiaty bladoróżowe. Ale po corocznym wiosennym przycinaniu, jest tworzy (stale takiego samego wzrostu) zgrabną kulkę.

Ech, to moja chyba jeszcze jakaś inna. Hoduję ją z maleńkiej gałązki, jeszcze nie pokazała mi się w całej krasie i nie zakwitła. Ale to maleństwo tak się pięknie przebarwiło jesienią, że aż mi dech zaparło. Mam nadzieję, że przeżyje zime. Odpoczywa pod gałązkami świerkowymi
EPODLAS 17:28, 04 lut 2012

Irenko, ta tawułka "Goldflame" rośnie niedaleko mojego bloku. Jest ich sporo. Naprawdę ładnie wygląda podczas kwitnienia. Jest niewysoka (około 1m), kwiaty ma intensywnie różowe.Twoje małe biedactwo dobrze okryte ma szanse przeżyć.

Może się zdziwicie, ale ja dalej fotografuję moją różyczkę. Ta ostatnia różowa jest naprawdę super. Co chwilę rozwija jej się nowy pączek. To ostatnie zdjęcie bardzo mi się podoba. Jest takie dynamiczne, jakby różyczka miała zamiar wystartować.

Bogdzia 17:33, 04 lut 2012

Rzeczywiście bardzo piękna i piękne zdjęcie.
EPODLAS 17:35, 04 lut 2012

Bogdzia napisał(a)
Rzeczywiście bardzo piękna i piękne zdjęcie.

Bogdziu, Twoja pochwała jest dla mnie cenna. Bo sama robisz piękne zdjęcia.
EPODLAS 19:54, 05 lut 2012

Tak jak sobie obiecałam tak zrobiłam. Nie trzeba się bać mrozu więc wzięłam mojego pieska i poszłam do parku, zobaczyć jak wygląda zimą. Po kilku zdjęciach ręce mi grabiały, ale zrobiłam parę zdjęć. Włocławki park jest naprawdę malowniczy.
Stary most kolejowy.

Z daleka widać katedrę.

Malowniczy mostek.

Łabędzie na zamrożonej rzeczce.
Kaczkom zimno nie straszne.

Tu woda nie zamarzła, pieni się i bulgocze, a nieopodal jakby nigdy nic pływają kaczki

Naprawdę zmarzłam, szłam do domu piesze tak szybko, że Misia ledwie nadążyła przebierać swoimi krótkimi łapkami.
an_tre 19:58, 05 lut 2012

Piękne zdjęcia nad Zgłowiączką zrobiłaś Bożenko
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
annawu 20:16, 05 lut 2012

Bożenko piękne ujęcia zimowo-mroźne.
Widzę, że u Ciebie też nie bogato w śnieg jak u mnie, ale będzie strat w roślinkach, aż strach pomyśleć.