Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 10:21, 30 maj 2014

Maria667 napisał(a)
Wypatrzyłam jakąś ciekawostkę:czosnek karatawski Nie spotkałam się z takim. Bardzo ciekawie wygląda.
Dyptam również nigdy nic złego mi nie zrobił, więc nie wiem , jak tak naprawdę z nim jest. Kiedyś nawet próbowałam za pomocą liści rozpalić grilla (bo podobno są świetne na rozpałkę), ale to jakiś mit. Wcale się nie palą [/qc\

Cebule czosnku karatawskiego można, przynajmniej u nas bez problemu kupić w sklepach ogrodniczych. Jest niewysoki, dla mnie ma same zalety i co roku niezawodnie wychodzi z ziemi, ale za bardzo nie zwiększa swojej liczebności. O Dtyptamie, niestety dużo złego słyszałam, ale uważam i nie ryzykuje, ponoć w gorące dni trzeba go omijać. Mnie się podobają jego nasienniki po kwitnieniu, ponoć wykorzystywane są w bukieciarstwie. Sama dawałam go do wazonu jako wypełniacz przy innych kwiatach.
Milka 12:59, 30 maj 2014

Hosty w takiej ilości wyglądają imponująco
ale zachwycił mnie ten czosnek, nie znam go, chwalisz jego liście, chyba będę szukać, dodałam sobie fotę i nazwę do inspiracji ogrodowych

Misię oglądała cała rodzina i to ile razy, w szoku, że identiko, jak Pucuś
dzięki Bożenko i pozdrawiam
p.s. nie mogę znaleźć ich, gdzie kupiłaś?
EPODLAS 14:11, 30 maj 2014

irena_milek napisał(a)
Hosty w takiej ilości wyglądają imponująco
ale zachwycił mnie ten czosnek, nie znam go, chwalisz jego liście, chyba będę szukać, dodałam sobie fotę i nazwę do inspiracji ogrodowych

Misię oglądała cała rodzina i to ile razy, w szoku, że identiko, jak Pucuś
dzięki Bożenko i pozdrawiam
p.s. nie mogę znaleźć ich, gdzie kupiłaś?

Irenko, kupiłam go w jakimś sklepie ogrodniczym. Liście ma naprawdę długo jak na czosnki. Czytałam o nim w jakimś piśmie ogrodniczym i jak tylko zobaczyłam cebule w sklepie - kupiłam. Mam go już kilka lat. Co roku ładny.
Pszczelarnia 15:27, 30 maj 2014

To czosnek karatawski, miłe Panie. Pozdrawiam.
Ślicznie uchwycony. Moje giną w kocimiętce.
EPODLAS 19:50, 30 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
To czosnek karatawski,miłe Panie. Pozdrawiam.
Ślicznie uchwycony. Moje giną w kocimiętce.

Stronka przed.... i tam właśnie pisze, że to czosnek karatawski. Dzięki za odwiedziny i pozdrawiam.
danuta_szwajcer 20:01, 30 maj 2014

Piekne hosty Bozenko no i ta alejka rabatowa jest bardzo ładna Moje hosty niektore w tym roku pierwszy raz tak mi nornice podgryzły, ze az zapadniete są. Pozdrawiam serdecznie
paniprzyroda 00:43, 31 maj 2014

Nadrobiłam Czosnek karatawski fajny, u mnie kwitnie czosnek Ostrowskiego, też dość długo się trzyma Pozdrawiam.
Mala_Mi 10:13, 31 maj 2014

poczytałam i pooglądałam, nawet Misie pogłaskałam.... była u Irenki
I zwiewam do ogrodu bo nie pada.. tylko dlaczego tak zimno
bociek 19:57, 02 cze 2014

Bozenko, super te czosnki, sporo ich masz I jaki busz na rabacie Rosnie Ci wszystko jak na drozdzach. A zdjecie rzeczywiscie kojarzy sie z Konopielka

Pozdrowka
Agania 11:19, 06 cze 2014

Fotki wycieczkowe, aż zapraszają pod to dobre drzewo, ładnie ci rosną te czosnki są bardzo wytworne

Pozdrawiam cię Bożenko