Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 10:55, 25 cze 2012

Pobyt na na działce, chociaż pracowity to jednak udany. Pogoda była super, a rośliny rześkie po ostatnich deszczach. Wszystko rośnie dosłownie w oczach. Na początek rośliny, które wprawdzie przekwitły, ale w tym roku kwitły wspaniale.
Krzewuszka "Olympiade" ma złotawe liście.

Piwonie już skończyły swój spektakl, ale były wspaniałe.

Ta ciemna piwonia ma dwa rodzaje kwiatów.
Kapuściane

I pojedyncze

I jeszcze jednoroczne
Ostróżka a właściwie ostróżki, zasiałam je w zeszłym roku, w tym roku same się wsiały i tak chyba zostanie.

A ta ostatni kwiatuszek mnie zaskoczył i zachwycił. W ogóle jej nie znałam, wsiałam tylko dlatego, że ma kolor niebieski, A tu takie wdzięczne cudeńko.
EPODLAS 11:52, 25 cze 2012

Szczawik, dobra roślinka na przód rabaty.

Krwawnik też na czele rabaty

Jaśmin Variegata pierwsze kwitnienie. Ma duże ładne kwiaty.

A tu właścicielka tego skromnego kawałka ziemi wśród iglaków z swoim ukochanym pieskiem.

monteverde 11:59, 25 cze 2012

Bożenko witaj to cudeńko jak się nazywa? pozdrawiam
EPODLAS 14:03, 25 cze 2012

Aniu, to cudeńko nazywa się facelia dzwonkowata. Zobaczę jak długo kwitnie, bo na razie obsypana jest kwiatkami, jest niewysoka, ma 20 - 25 cm wysokości.
Milka 17:21, 25 cze 2012

Pozdrawiam wspaniałą właścielkę i jej pieska, a ogród cudowny, w pełnym rozkwicie
agata_chrosc... 19:02, 25 cze 2012

Ale piwonie to piękne! I jaki kolor głeboki. Super!
Milka 22:49, 25 cze 2012

Bożenko, avatarek strzał w10! super
Bogdzia 23:02, 25 cze 2012

Zachęcona tym pięknym avatarkiem zajrzałam i oniemiałam. Jaka cudna ta Twoja piwonia. Ja bym od razu zaznaczyła pedy z pojedynczymi kwiatami i w sierpniu bym ją rozdzieliła na dwie albo więcej krzaków i tak by osobno były pełne a osobna pojedyncze. Az Ci zazdroszczę tego cuda i tego niebieskiego też . Czy to bylina?
bogumila 23:11, 25 cze 2012

Piwonia i facelia -piękne roślinki,a zdjęcie...brak słów...
EPODLAS 23:13, 25 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
Zachęcona tym pięknym avatarkiem zajrzałam i oniemiałam. Jaka cudna ta Twoja piwonia. Ja bym od razu zaznaczyła pedy z pojedynczymi kwiatami i w sierpniu bym ją rozdzieliła na dwie albo więcej krzaków i tak by osobno były pełne a osobna pojedyncze. Az Ci zazdroszczę tego cuda i tego niebieskiego też . Czy to bylina?

Bogdziu, nigdy bym na to nie wpadła. Ale aż mnie olśniło. W tym roku to już za późno, bo kwiaty po deszczach opadły i zrobiły brzydko, ale zapamiętam i w następnym roku tak zrobię. A te niebieskie kwiatuszki to facelia dzwonkowata, roślina jednoroczna. Nawet nie pamiętam gdzie ją kupiłam. Jak przyjechałam teraz na działkę i zobaczyłam te intensywnie niebieskie kwiatki - oniemiałam. Znakomicie nadaje się na przód rabaty bo jest nieduża.