Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Mala_Mi 23:00, 27 cze 2012

Oj faktycznie dawno nie byłam..... gdzię po wielkich podróżach.... U prawie sąsiadki mojej najlepszej kolezanki... nie być tyle czasu..... aż mi głupio
Jak doszłąm do piwonii ciemnej i anemonowej..to od razu pomyślałam sobie o Bogdzi...i co????? ..Bogdzia cmokała z zachwytu....
an_tre 23:24, 27 cze 2012

Bożeno podziwiałam Twoje piękne okazy na działeczce, czyściec powala, pięknie kwitnie, ciebie nie ma a ogród sam sobie radzi i to nie źle
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
EPODLAS 09:29, 28 cze 2012

Dzięki dziewczyny za odwiedziny. Aniu, na działce jestem często jak tylko mogę. Mąż wykorzystał urlop, zakładał ogrodzenie, jeszcze trochę mu zostało. Potem chcemy założyć krawężniki na niedużą rabatę, i marzy nam się placyk z siedzeniami i stołem pod klonem . Tam jest najfajniej w upały, bo jest i cień i lekki wietrzyk. To plany na ten rok - jednym słowem mamy co robić.
EPODLAS 10:52, 02 lip 2012

Dzisiaj obejrzałam " Maję w ogrodzie" i pomyślałam sobie, fajne że jestem chociaż skromną cząstką Ogrodowiska. Niektóre osoby rozpoznałam i szczerze wam zazdroszczę że mnie tam nie było. Ale jeszcze wszystko jest możliwe i na pewno wezmę udział w takim spotkaniu, jak nie w tym to w następnym roku.
A teraz kilka zdjęć z działki. Deszczu ostatnio nie brakuje, wszystko rośnie i wygląda pięknie.
Ten kwiatek zrobił mi niespodziankę, zupełnie zapomniałam, że go kupiłam w zeszłym roku w jakimś markecie. A tu proszę jaki śliczny dzwonek karpacki.

Ma pełno pączków, będzie długo kwitł.

Różyczka miniaturka, która cieszyła oczy zimą w domu zaczyna kwitnąć, te dwie mamą pączki.
Ta która zakwitnie teraz dalej jest miniaturką.

Dzwonek skupiony Alba jakiś mały, tu w towarzystwie ukwapu dwupiennego.

Powojniki na pergoli zaczęły kwitnąć. Purpura Plena Elegants i Błękitny Anioł.

EPODLAS 11:08, 02 lip 2012

A tu kwiat Purpury pozował mi ładnie.

Błękitny Anioł nie był gorszy.

Języczka Przewalskiego, fajna roślina, niestety potrzebuję dużo wody.

Malutka macierzanka tu tworzy fajną górkę.

A tu obrasta kamień.
Mille 11:45, 02 lip 2012

Fajna ta macierzanka i super wygląda na kamieniu. A cudne dzwonki obowiązkowo dodaję do listy zakupów Mają naprawdę dużo uroku. Moją uwagę przykuł też szczawik - nie wiedziałam, że ta roślinka kwitnie na czerwono. Podoba mi się też maruna. W ogóle masz dużo ciekawych kwitnących bylin, ja niestety nie znam się na nich za bardzo, ale już mi się marzy typowo bylinowa kwitnąca tygodniami rabata.

PS: I bardzo ładne zdjęcie z piesem
Pozdrawiam!
Milka 12:11, 02 lip 2012

Pięknie na twojej działce i tyle roślin i powojniki na medal!
a do tego dowiedziałam, się co za roślina rośnie mi pod drzewami, chodzi mi o gajowiec żółty; też ją mam i uwielbiam
ta wersja szczawików zachwyca, ale te małe jako chwasty niestety nie, chociaż gdyby potraktować je jako rośliny ozdobne, to i ładne są i kwitną, ale ekspansywne, cały ogród potrafią zarosnąć
miłego poniedziałki i realizacji wyznaczonych zadań
Przetacznik 20:15, 02 lip 2012

Jaki śliczny ten dzwoneczek karpacki, pełny, bardzo wdzięczny.
viva 21:01, 02 lip 2012

Bożenko, pospacerowałam po Twojej działce , zwabił mnie nowy avatarek
Masz dużo pięknych roślin, bardzo ładne zdjęcia
Z zazdrościa patrzę na krople wody na Twoich roślinach, u mnie kolejny dzień ok 35 stopni i susza, a to podobno nie koniec.
EPODLAS 21:25, 02 lip 2012

viva napisał(a)
Bożenko, pospacerowałam po Twojej działce , zwabił mnie nowy avatarek
Masz dużo pięknych roślin, bardzo ładne zdjęcia
Z zazdrościa patrzę na krople wody na Twoich roślinach, u mnie kolejny dzień ok 35 stopni i susza, a to podobno nie koniec.

To burze i deszcze omijają twoje okolice. Ja też nie lubię suszy, bo u mnie ziemia przepuszczalna i piaski. Chociaż wzbogacam ją czym mogę, to susze są zabójcze dla moich roślin. Vivo, życzę dużego deszczu.