Makao
08:59, 19 lip 2024

Jak zapytałam o źródła informacji to powiedział „Studia”. Jeśli chcesz wiedzieć więcej to radzi iść na studia. Tak jak pisała anuska2507 - wcześniej.
Obornik granulowany skoro to głównie słoma to jak dasz do ziemi zadziała też. Rozrzuca się skoszoną trawę na rabaty więc i granulki też formę odżywczą spełniają ale do właściwości obornika nawet się nie umywa. Tak ja sobie to stwierdziłam po tych rozmowach. Nazwali to obornikiem granulowanym ale jest mocno przetworzone i pomimo iż jakiś zapach kupy ma to pewnie już właściwości jako obornika świeżego są mocno okrojone.
Co do pasożytów to uważasz że te odzwierzęce przetrwają w glebie? One chyba muszą mieć odpowiednie warunki bytowania a jak obornik zmiesza się z glebą to nadal dają radę czy giną. Owady żyjące wśród zwierząt przenoszą pasożyty na człowieka. Nie nie koniecznie musi myć kupa.
Musiałabyś przyjechać do mnie i umówiłabym Was na spotkanie to może byłby w stanie zaspokoić Twoją ciekawość

Co do temperatury to faktycznie masz rację. Spisałam z netu i to z błędem (poważnym). On mówił o wysokiej temperaturze że niszczy wszystkie składniki odżywcze ale dokładnie nie podał a ja nie zapytałam. Już usunęłam tą informację zostawiając tylko to co powiedział.