Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Margo2 22:36, 17 mar 2025

Ogrodniczka pełną gębą
Weszłaś na wyższy level.
Ja może w sobotę spróbuję wysiać pomidory.
Miałam juz tego nie robić, ale skusiłaś mnie
Magara 22:47, 17 mar 2025

Makao napisał(a)
Uśmiałam się z tego filmiku

Mimo wszystko zabawne jest jak ucieka z miejsca zbrodni z podkulonym ogonem i obserwuje mnie zza roga ściany jak sprzątam i wyzywając ją pod nosem a potem jak tylko skończę sprzątać wychodzi dumnie z wyprostowanym ogonem i patrzy mi prosto w oczy jakby sobie ze mnie kpiła „znowu wygrałam”.

Idealne podsumowanie kociej natury

Jako psiara całe życie, totalnie nie potrafię zrozumieć, jak koty to robią, że człowiekiem rządzą i jeszcze do tego wszystko im się wybacza
Makao 07:14, 18 mar 2025

Margo2 napisał(a)
Ogrodniczka pełną gębą
Weszłaś na wyższy level.
Ja może w sobotę spróbuję wysiać pomidory.
Miałam juz tego nie robić, ale skusiłaś mnie

Mam „zły” wpływ na to forum. Coraz więcej osób decyduje się na wysiewy bo ich skusiłam
Kusicielka ze mnie
Makao 07:16, 18 mar 2025

Magara napisał(a)

Jako psiara całe życie, totalnie nie potrafię zrozumieć, jak koty to robią, że człowiekiem rządzą i jeszcze do tego wszystko im się wybacza

Też mnie to zastanawia
Makao 07:20, 18 mar 2025

Patrzę na te swoje wysiewy gdzie jedne wschodzą słabo lub nawet wcale przy kolejnych próbach a inne wyrastają ja las i się zastanawiam „jak ja to rozsadzę”??

Ta gęstwina to dziewanna Weding coś tam a to niżej to driakiew żółta taka jak Danusia ma przy ławeczce. Z driakwią sobie poradzę ale z dziewanną? Przeraża mnie to
Makao 08:06, 18 mar 2025

Dino drapak

Nie wiem czy link zadziała ale coś dla kociarzy z insta
Wafel 08:45, 18 mar 2025

Ania chciałabym już zobaczyć ten zielony "las" w twoim nowym warzywniku Podziwiam pracę
Gruszka_na_w... 10:14, 18 mar 2025

Makao napisał(a)

Ponoć naciową jak się wysieje to kolejną zimę przetrwa w gruncie tylko trzeba okryć.

Nie trzeba. Jeśli jest duży mróz albo obfite opady śniegu to część listków lekko podmarza, ale wystarczą 3-4 dni z plusową temperaturą i pojawiają się świeże listki. Ta pietruszka naciowa wysiana z poprzednim sezonie zdatna jest do użycia do maja. Potem zmieniają nieco kształt i zaczynają wytwarzać pędy z nasionami.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makao 10:43, 18 mar 2025

Wafel napisał(a)
Ania chciałabym już zobaczyć ten zielony "las" w twoim nowym warzywniku Podziwiam pracę

A wiesz jaki to jest strach że się nie uda?
Przecież marchewki dziewczynom nie rosną albo pietruszka będzie jakaś niewyrośnięta i robaczywa. O ogórki o cukinie się nie boję bo kiedyś miałam i się udały. O pomidory też się nie boję bo albo będzie jak co roku albo lepiej. Gorzej myślę że nie.
I boję się o cebulę bo też nigdy nie miałam.
Czy to się uda? Czy ładnie będzie rosło i zdrowo. Te korzeniowe mnie przerażają najbardziej
Makao 10:45, 18 mar 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nie trzeba. Jeśli jest duży mróz albo obfite opady śniegu to część listków lekko podmarza, ale wystarczą 3-4 dni z plusową temperaturą i pojawiają się świeże listki. Ta pietruszka naciowa wysiana z poprzednim sezonie zdatna jest do użycia do maja. Potem zmieniają nieco kształt i zaczynają wytwarzać pędy z nasionami.

Szaleństwo jak tak
Uwielbiam natkę pietruszki. Daję ją jako przyprawę prawie do każdej potrawy