Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Ogród » Migawki z Rodos

Migawki z Rodos

tulucy 20:04, 24 mar 2023

Dziś fotek nie ma. Jak przyjechałam, to kropiło. Zabrałam się za porządki w domku.

Na sam koniec tylko wylizałam prawie ścieżkę, od furtki było nieźle już, ale przed domkiem tak sobie, a do szopki nieruszone wcale. Teraz jest wszędzie dobrze. Jeszcze trochę obrzeża zarośnięte miejscami, ale na kanciki przyjdzie jeszcze czas . A potem wzięłam grabie i trochę zgrabiłam tę trawę dookoła róż. Ona nie była ruszana kilka lat... pod trawą sporo mchu też. A potem się rozpadało i nie latałam już za zdjęciami.

Aaa, jedna fotka jest . Wilgoci w domku i chłodniej, jak na zewnątrz, to sobie klimat zmieniłam.
nyna76 20:43, 24 mar 2023

No niech Cię ciepełko otuli. Super kominek
Makao 21:32, 24 mar 2023

To koza z kołnierzem wodnym?
Basieksp 22:07, 24 mar 2023

I zrobiło się cieplutko, przyjemnie
tulucy 16:50, 25 mar 2023

Oj było cieplutko, było.

Aniu, nie, to koza bez żadnych wynalazków.
Makao 20:41, 25 mar 2023

tulucy napisał(a)
Oj było cieplutko, było.

Aniu, nie, to koza bez żadnych wynalazków.

Aaa okej. My szukamy info na taką z kołnierzem wodnym. Opinii i testów.
Martka 22:11, 25 mar 2023

Lucy, a to tu Ciebie znalazłam Widzę, że nie zasypiasz gruszek w popiele, jest w czym grzebać, będzie tu za moment szał. Ścieżka to podstawa, od razu porządkuje resztę. Ogień jest, hurra!
Bardzo ciekawe toczą się dyskusje o różach Austina, ja przypuszczam, że te zmiany (ale to tylko spekulacje) idą w kierunku nowych licencji, może wyglądem poszczególne odmiany nie będą mocno odbiegały od starych, ale nowe nazwy i cechy pozwolą uratować trochę sytuację bezprawnego korzystania z dorobku firmy, a ta mogła wymknąć się spod kontroli? ... tak sobie tylko gdybam.
tulucy 23:17, 25 mar 2023

Aniu, tyle tylko mi się kołacze po głowie, że z płaszczem wodnym coś nie tak było... w domu em wybrał normalny, bez płaszcza. Z rozprowadzeniem powietrza, ktorej to opcji ostatecznie nie zrealizowaliśmy.

Martko, no gdzieś muszę grzebać, bo inaczej bym zwariowała.
Jest co robić. Ale mi to pasuje. I myśli skupiają się na innych tematach, lżej się robi.
AnnaCh 22:57, 26 mar 2023

Mam bardzo podobną kozę w domu, rok temu jak wybuchła wojna, uratowała nam tyłki jak nie było gazu, żeby butlę napełnić. Bardzo lubię w niej palić
Magara 00:35, 27 mar 2023

Lucy, czy ja dobrze kojarzę, że miałaś kiedyś gęsiówkę? Pamiętasz jaką? Alpejską, kaukaską?
Jeżeli dobrze kojarzę to napisz proszę, o ile pamiętasz - jak ona wygląda później tj. latem/jesienią? Zanika czy zielone zostaje? Czy mocno ekspansywna?
Szukam zastępstwa albo raczej następstwa dla skalnicy, która mnie nie lubi a Asia Rojo gęsiówkę pokazała i pomyślałam, że to może być dobry pomysł