Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

mrokasia 21:14, 09 wrz 2023

Tarciu, super . Dobrze wiedzieć o tym rozmnażaniu, spróbuję .
greg66 08:45, 10 wrz 2023

Cześć Tarciu
Marzy mi się taka ilość jeżówek, niestety od paru lat próbuję i nic. Najczęściej po sezonie sadzonki znikają zamiast się rozrastać albo są takie ledwo. No ale może jeszcze spróbuję z glina bo u mnie piaski.
Helen 12:35, 10 wrz 2023

greg66 napisał(a)
Cześć Tarciu
Marzy mi się taka ilość jeżówek, niestety od paru lat próbuję i nic. Najczęściej po sezonie sadzonki znikają zamiast się rozrastać albo są takie ledwo. No ale może jeszcze spróbuję z glina bo u mnie piaski.

A podstawowe odmiany też u Ciebie nie rosną?
greg66 15:20, 10 wrz 2023

No właśnie pospolite też marnie rosną, rudbekie tak sobie.
Helen 21:10, 10 wrz 2023

greg66 napisał(a)

Może za mało dobroci mają?
TAR 10:03, 11 wrz 2023

Z innej beczki, czy mozna ciąć oczara? Jesli tak to kiedy najlepiej. Mam ładnego Diane ale pokroj paskudny, wyglada jak proca. A chcialabym by wypuscił wiecej bocznych galazek i stal sie gęstszy.
TAR 10:05, 11 wrz 2023

greg66 napisał(a)

Greg jeżówki niestety sa żarłoczne, moje siedza w czarnej ziemi z glina. Jak na sadzone w tym sezonie z kępek od dziewczyn maja sie swietnie. Jest szansa, że beda rosły.
mrokasia 10:34, 11 wrz 2023

Tarcia, Inka tnie swoje oczary.

Czytałam o mokrej rabacie. Sądźcie próbowałaś? Może jakaś wierzba??? Dereń IH???
TAR 11:19, 11 wrz 2023

sadzcow tam juz mam troche, orszeliny, hortensje, derenie Kousa ale to wszystko jest drobnica, chce jakies pelniejsze w masie niższe krzaki. Wczoraj posadzilam cypryśnika Peve Minaret ale to malenstwo jeszcze. W sumie wykopalam stamtad 8 krzewow i drzewek i musze cos w zamian dac. Myslalam o Ivory Halo albo brzozie Golden Trasure, to pijaczki i moze by daly rade. Ale tam nawet choina kanadyjska wymieka. Jak wyciagnełam klony to az kląskało tak mokro. Bede tam chyba rozlużniac ziemia spod sosen. Dołki kopac piach sypac a pod sosny mokre przenosic. Głupiego robota.
Gruszka_na_w... 13:46, 11 wrz 2023

Oj, współczuję tych niedogodności glebowych. Człowiek chciałby po prostu wsadzić i podziwiać.
Brzozy i derenie to dobry pomysł.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies