Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

PrawieBory 20:35, 07 wrz 2023

Aniu, jeszcze buczek u mnie czeka na Ciebie. No chyba że się rozmyśliłaś... Nie pogniewam się i sama go przygarnę
TAR 21:16, 07 wrz 2023

Pamietam i rozkminiam jak go sciagnac do siebie. Potrzebuje go. Nie bedziecie gdzies w poblizu???
Agatorek 00:50, 08 wrz 2023

TAR napisał(a)
bardzo je lubie sa ozdobne i z kwiatka i z listka, bzyczki i motyle ja bardzo lubia.

Zobaczysz jak do lebiodek się zlecą różne bryczki i motyle. Myślałam, że werbena przyciąga dużo, ale na oregano to po prostu jest rój.

Sadzonki ładne . Teraz jest mniejsze prawdopodobieństwo, że trafi się jakieś mikrusy, jak wiosną.
mrokasia 06:26, 08 wrz 2023

Ulala, jakie zakupy .
Makao 06:56, 08 wrz 2023

Łał ale duże sadzonki. Fajne zakupy poczyniłaś.
TAR 09:29, 08 wrz 2023

fakt, sadzonki bardzo ładne i gratisy dostalam, zawilce japonskie, sadzce i ostrogowce bardzo ladne, bodziszki tez solidne kępki. jestem zadowolona tym razem z zakupow.

jeszcze takie jezówki, kosaćce, derenie i lebiodki

jeżówki widzialam u Ewy i od razu mnie podbiły a u Ewy rosna juz ktorys sezon wiec jest szansa ze nie beda jednorazowe, wzielam to co bylo: różowa, biala i limonkowa. Dokupie jeszcze tęczowe.

Jesienia niestety jest mniejszy wybor w bylinach za to sadzonki ladniejsze i dobrze ukorzenione

April 09:45, 08 wrz 2023

Zakupy jak zwykle, na wypasie. Piękny kolor tego irysa.
Ciekawa jestem jak będą u ciebie rosły jeżówki, bo u mnie nie chcą. Chociaż ty masz znacznie więcej słońca więc jest szansa na sukces
TAR 09:48, 08 wrz 2023

Astry Ann Leys zamierzam posadzic w okolicach judaszowca Ruby Falls, jemu dalam do towarzystwa miniaturowe budleje, kulistego świerka albo Nidiformis albo Barryi i trawy palczatki Praire Blues, W poblizu rosnie tez orszelina i dereń świdwa Compressa. Pomiedzy upcham Ann Leyes, zawilce biale i rozowe i moze rdesty. Powinno byc ok. Rdesty i zawilce by troche ponurosci z rabaty usunac.
Judith 09:50, 08 wrz 2023

Szaleństwo czyli stan pożądany . Ja tez ostatnio krążę po CO i wciąż coś zwożę do domu .
W kwestii jeżówek - Anda dzieliła się obserwacjami, że sadzone wiosną mają większe szanse na dłuższy żywot, a im później sadzone tym te szanse maleją...
TAR 10:16, 08 wrz 2023

April napisał(a)
Zakupy jak zwykle, na wypasie. Piękny kolor tego irysa.
Ciekawa jestem jak będą u ciebie rosły jeżówki, bo u mnie nie chcą. Chociaż ty masz znacznie więcej słońca więc jest szansa na sukces

Te jezówki co mam na razie szaleja i puchna w oczach, jeżowki o dziwo lubia gline i dobre mokre podloze ale i slonce. U Ewy tez rosna w glinie. Tego irysa uwielbiam, mialam w poprzednim ogrodzie od naszej Gosi. On cudownie wygladal w bialych zawilcach nad oczkiem.

a tak szalały na mokrym w sloncu i pocieniu jezowki

lecialam z nimi podkaszarka, chcialabym by i tu tak rosly, powoli kupuje sadzonki. ale tylko te sprawdzone co daly rade. bardzo lubie morelowe i żółte.