Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Agatorek 20:08, 24 paź 2023

TAR napisał(a)
Dzieki. Normalnie az sie chce mi ambrowcow wiecej dokupic. Bardzo je lubie. Tylko miejsca juz na nie nie mam.

To może gumballa?

U mnie też już na kilku drzewach łysawo, na kilku prawie całkiem łyso. A niektóre jeszcze nie zaczęły się przebarwiać .
Co dziwne katalpa ma jeszcze większość liści, a jabłonki łyse .
TAR 20:20, 24 paź 2023

U mnie 2 strzepiastokore ledwie zaczynaja a jeden juz bez lisci. Podobnie ze scietolistnymi. Plus kilka innych. Na ambrowcach liscie zawsze dlugo.
Nie bardzo wiem gdzie moglabym gumbala dac. On raczej taki w formalny kulek. Nie bardzo go u siebie umiejscawiam. A w przechowalniku jeszcze troche roslin czeka.
Jak spadna wszystkie liscie to chcemy przerzedzic zagajnik naprzeciw podcienia. Zostawimy tam 3 moze 4 najlepiej rokujace brzozy. Reszte mus wyciac sa tam tez samosieje topoli.
LIDKA 20:47, 24 paź 2023

TAR napisał(a)

Tarcia ślicznie tu. Napawam wzrok.
sylwia_slomc... 21:00, 24 paź 2023

Płomienisty ogród masz jesienią
U nas miłorząb już się rozebrał w ubiegłym tygodniu
TAR 21:18, 24 paź 2023

Lidzia, tylko szkoda, ze tej prawdziwej ZPJ brakuje, przynajmniej u nas, ciagle ponuro, mokro i nieprzyjemnie

Sylwia, z klonow liscie pospadaly a milorzab na placu boju. Co dziwne, bo w nocy chyba byl przymrozek a liscie caly czas przytwierdzone. Chociaz u mnie nie zauwazylam "szadzi" to na innych uliczkach samochody mialy lód na szybach. Moze drzewa i bajoro nas ochronily. Bo o 3 nad ranem wyszlam z dziaduniem i bylo tylko wilgotnie ale nie mrozno.
Jeju jak ja sie ciesze, ze wyjezdzam z garazu sasiad ma tylko wiate, nie zazdroszcze mu. i zawsze to jakies 10 minut oszczednosci czasu na dospanie
LIDKA 21:32, 24 paź 2023

Ja mam wiate ale szyb nie skrobie w mrozy.

Tarcia u Ciebie tyle kolorów pięknych a mówisz że złotej jesieni nie masz.
Nie grzesz

Chodź do mnie i doradź coś.
TAR 22:33, 24 paź 2023

nie skrobiesz? aaa pewnie maz skrobie

zdjecia sa z niedzieli, bylo okienko pogodowe. a teraz jak wracam z pracy to mi nawet sie nie chce focic, za zimno.
Magara 23:09, 24 paź 2023

TAR napisał(a)
Daga, płot z podmurówka 180-183 cm. Podmurowka 30 + panel 150, doliczajac przerwe + 3 cm.

Dzięki Wygląda na dużo wyższy I przesłania bardzo ładnie
Optymizm we mnie zasiałaś bo my planujemy 220, więc powinniśmy się jeszcze bardziej płotowo zakokonić
Tym bardziej, że u nas "na wschodzie" zmiany, zmiany, zmiany = glac plac po całości Jak tak dalej pójdzie to Bałtyk zobaczę
TAR 08:50, 25 paź 2023

Ja nie widze spacerujacych ludzi, pewnie dlatego ze droga od zewnatrz jest niżej, przy bramie wjazdowej nieco sie podnosi i potem juz przy siatce prawie na równo. Wiec pewnie patrzac od zewnatrz spokojnie jest te 200-210 cm, malo kto taki wysoki Ogrodzenie typu żaluzja wiec nie ma opcji zeby ktos cos widzial.
Iwonka 19:54, 25 paź 2023

TAR napisał(a)
Z przyjemnością obejrzałam nowe rabaty, super je pokazałaś. Wreszcie się nie gubię, gdzie co posadziłaś
Mega słodko wyglądają te przebarwione drzewka, taka armia ślicznych ogrodowych bobasów
Mam nadzieję, że nie będą zbyt szybko rosły, nie ma nic piękniejszego niż młode drzewka. Chyba że teren jest wystarczająco duży aby pokazać urodę dojrzałych drzew.
Pamiętasz Tarcia jaki to klon, ten zielony po lewej? Bardzo ładne ma listki, takie delikatne, no i zielone