Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

ElzbietaFranka 12:58, 08 lis 2023

Mój ambrowiec nigdy takich kolorów jasno bordowych nie miał. Przeważnie żółte i różowe też ładne ale to nie to co u ciebie.
W zeszłym roku kupiłam ambrowca jeszcze mały ok 1,5 metra jest o tej porze zielony.
ElzbietaFranka 13:02, 08 lis 2023

Tarcia cudowne kolorki na twoich krzaczkach i drzewkach.
Mam nadzieję, że moje palmowe takie będą na razie czekają na miejscówkę.
TAR 15:43, 08 lis 2023

Elu dzis ambrowce plona.sa czerwono pomaranczowe. Jak ogien swieca. Swietne drzewa.
Gruszka_na_w... 17:06, 08 lis 2023

TAR napisał(a)
Elu dzis ambrowce plona.sa czerwono pomaranczowe. Jak ogien swieca. Swietne drzewa.

Potwierdzam. U mnie ambrowiec robi za gwiazdę zapłocia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 12:04, 09 lis 2023

No wiesz, wbijasz ludzi w kompleksy tym posprzątaniem.
A ambrowcem kusisz bardzo. Takiego kolumnowego może bym jeszcze gdzieś wcisnęła...
sylwia_slomc... 22:11, 09 lis 2023

U nas ambrowiec w tym roku w żółte poleciał
TAR 10:45, 10 lis 2023

Kasia, porzadek i tak z miesiecznym opoznieniem. Nie chcialo mi sie nic robic i pogoda nie nastrajala a samopoczucie DDD
Ambrowca warto, ja planuje jeszcze dokupic 3 szt od strony sasiadki, na razie rosnie tam klonik przesadzony od frontu. W zeszlym roku byl pomaranczowo-zolto-czerwony. W tym roku chyba przez mokra jesien i lato a brak slonca to świeci na żółto. Ale i tak jest piekny.

Sylwia zaraz pokaze jak wyglada ambrowiec sadzony od wschodu i od południowego zachodu. Jak dwa rozne drzewa a kupowane w tym samym czasie w tym samym miejscu.

Obiecalam fotki wiec za chwile wrzuce ale cudow sie nie ma co spodziewac
TAR 10:48, 10 lis 2023

Ambrowiec "zachodni"

Ambrowiec "wschodni"

klon strzepiastokory (cynamonowy) i klon Osakazuki

TAR 10:53, 10 lis 2023

a to przesadzony klon z frontowej, ładnie sie wybija kolorem na tle szarych sosen, kupowalam jako kapadockiego ale juz wiem, ze to na pewno nie on

klon Seiryu (bardzo podobny do Enerald Lace) i Jerre Schwartz

TAR 10:58, 10 lis 2023

Dlaczego tak kocham wszelkie derenie kousy i chinensis, ano wlasnie dlatego samego co ambrowce, maja dlugo liscie i pieknie sie przebarwiaja. Parrocja tez daje czadu,caly sezon nie robila szalu a na jesien zaświecila

i tawulce Tanaki, tez długo i kolorowo

oczyscilismy tydzien temu trawnik z lisci i trzeba bedzie ponownie przeprowadzic te operacje, na brzozach jeszcze sporo lisci