Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

ElzbietaFranka 12:23, 24 maj 2023

A ja pojechałam po nasiona bazylii wróciłam z nasion fasolki, i innych nasion bylinowych. W donicach 2 paprocie.
Takie to są ciągoty.
Twórz dalej pozdrawiam
mrokasia 12:52, 24 maj 2023

No bardzo byłaś dzielna, tylu rośli NIE kupiłaś .
TAR 13:13, 24 maj 2023

Elu - staram sie jak moge

Kasia chcialabym magnolie ale nijak ich nie wcisne. I jak tu wybrac jedna. Na liscie jest: Alexandrina, Elisabeth, Lennei lub Lennei Alba, Sweet Merlot i jak bym dorwala Limelight
Na froncie mamLeonarda Mesela i nie wywale jej, bo pieknie kwitnie co roku
mrokasia 13:18, 24 maj 2023

Uuuu, to faktycznie masz kilka chciejstw magnoliowych. Akurat ta Sweet Merlot to chyba nie rośnie jakaś wielka, mogłabyś się na nią skusić .
April 13:22, 24 maj 2023

Dzielna dziewczynka. Ale Milky Waya bym przytuliła.
Dobra cena choin. Ja płaciłam 55 takie 80cm z doniczką. I nie jakoś mocno miśkowate
April 13:25, 24 maj 2023

A Purple Fontaine zmieści ci się wszędzie. Toż to igiełka, tyle że wysoki. U mnie ma max 150cm szer na pewnie 6 wysokości
Makao 13:32, 24 maj 2023

No baaardzo dzielna dziewczyna z Ciebie. Brawo.
Nie wiem czy ja bym się oparła takim cenom i cudom
Wiolka5_7 13:42, 24 maj 2023

Robisz nowy ogród ,więc możesz szaleć ,ale się oparłaś ,więc podziwiam

Ja też potrafię się powstrzymać,no ale u mnie miejsca brak
TAR 14:08, 24 maj 2023

mrokasia napisał(a)
Uuuu, to faktycznie masz kilka chciejstw magnoliowych. Akurat ta Sweet Merlot to chyba nie rośnie jakaś wielka, mogłabyś się na nią skusić .

tak kombinuje czy by jej nie dac kolo okien sypialnianych, spokojnie wejdzie a nie mam tam nic zaplanowane, przy drugim oknie może inna mniejsza, moze Till March - tez ponoc mala ale nie z listy

April napisał(a)
Dzielna dziewczynka. Ale Milky Waya bym przytuliła.
Dobra cena choin. Ja płaciłam 55 takie 80cm z doniczką. I nie jakoś mocno miśkowate

Nie wiem czy nie mam Milky Way, zawsze moge tam wrocic i kupic, Tobie też jak cena Cie nie przeraża
Tez mi sie wydaje ze dobra cena za te choiny, pokaze potem, bo teraz schowane w bagazniku. Z purplem jest o tyle problem, ze juz mam jednego i nie wiem czy jakis oszust to nie jest, bo liscie na 2 galazkach sa zielone na pozostalych z zieleni wybarwily sie na rudo. A te w szkolce miały liscie mocno bordowe az ciemne wpadajace w wisnie i teraz nie wiem co robic. Mam tez Black Swanna wiec drugi Purplak to juz byloby przegiecie. Chyba musze sie przyzwyczaic do oszukańca i go polubic Purplak w szkołce taki 120 cm dobrze rozgaleziony - 80 zł. wiec cena do strawienia

Wez mnie nie kus

Makao napisał(a)
No baaardzo dzielna dziewczyna z Ciebie. Brawo.
Nie wiem czy ja bym się oparła takim cenom i cudom

oparlam sie, rosliny wyszperane z ostatnich rzedow, gdzie juz rzadko ktos zaglada inikt im cen nie zmienia, lubie tak poszwendac sie po kątach

Wiolka5_7 napisał(a)
Robisz nowy ogród ,więc możesz szaleć ,ale się oparłaś ,więc podziwiam

Ja też potrafię się powstrzymać,no ale u mnie miejsca brak

Oparlam ale nie wiem na jak dlugo musze trzymac sie mocno. A na nowy ogrod drzew mam juz az nadto w przechowalniku i powinnam krzaki ogladac a ja tu latam za drzewami

Udalo mi sie przez allegro kupic moje ukochane hortki Starburst i Le Vasteriwal - ciezko je dostac a i ceny przyzwoite nieco powyzej 20 zł. sadzonki calkiem niezłe patrzac pod katem jak szybko horty przyrastaja
TAR 14:14, 24 maj 2023

Zobaczcie, jedyne miejsce gdzie by zmiescila sie Lennei lub Alexandrina to ta polanka, tylko czy ona do lasu mi bedzie pasowac? Tu mam plan na przyszly rok, rosnie tam sobie kilka samosiejek grabowych, sosnowych, drobiazg brzozowe, klon Drummondi i Esk Sunset do przeniesienia

tu widac od sypialni: