A ja pojechałam po nasiona bazylii wróciłam z nasion fasolki, i innych nasion bylinowych. W donicach 2 paprocie.
Takie to są ciągoty.
Twórz dalej pozdrawiam
Kasia chcialabym magnolie ale nijak ich nie wcisne. I jak tu wybrac jedna. Na liscie jest: Alexandrina, Elisabeth, Lennei lub Lennei Alba, Sweet Merlot i jak bym dorwala Limelight
Na froncie mamLeonarda Mesela i nie wywale jej, bo pieknie kwitnie co roku
tak kombinuje czy by jej nie dac kolo okien sypialnianych, spokojnie wejdzie a nie mam tam nic zaplanowane, przy drugim oknie może inna mniejsza, moze Till March - tez ponoc mala ale nie z listy
Nie wiem czy nie mam Milky Way, zawsze moge tam wrocic i kupic, Tobie też jak cena Cie nie przeraża
Tez mi sie wydaje ze dobra cena za te choiny, pokaze potem, bo teraz schowane w bagazniku. Z purplem jest o tyle problem, ze juz mam jednego i nie wiem czy jakis oszust to nie jest, bo liscie na 2 galazkach sa zielone na pozostalych z zieleni wybarwily sie na rudo. A te w szkolce miały liscie mocno bordowe az ciemne wpadajace w wisnie i teraz nie wiem co robic. Mam tez Black Swanna wiec drugi Purplak to juz byloby przegiecie. Chyba musze sie przyzwyczaic do oszukańca i go polubic Purplak w szkołce taki 120 cm dobrze rozgaleziony - 80 zł. wiec cena do strawienia
Wez mnie nie kus
oparlam sie, rosliny wyszperane z ostatnich rzedow, gdzie juz rzadko ktos zaglada inikt im cen nie zmienia, lubie tak poszwendac sie po kątach
Oparlam ale nie wiem na jak dlugo musze trzymac sie mocno. A na nowy ogrod drzew mam juz az nadto w przechowalniku i powinnam krzaki ogladac a ja tu latam za drzewami
Udalo mi sie przez allegro kupic moje ukochane hortki Starburst i Le Vasteriwal - ciezko je dostac a i ceny przyzwoite nieco powyzej 20 zł. sadzonki calkiem niezłe patrzac pod katem jak szybko horty przyrastaja
Zobaczcie, jedyne miejsce gdzie by zmiescila sie Lennei lub Alexandrina to ta polanka, tylko czy ona do lasu mi bedzie pasowac? Tu mam plan na przyszly rok, rosnie tam sobie kilka samosiejek grabowych, sosnowych, drobiazg brzozowe, klon Drummondi i Esk Sunset do przeniesienia