Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Judith 21:15, 24 sie 2024

TARciu, wspaniała relacja Agnieszki z Twojego ogrodu. Jak zawsze - inne spojrzenie, inne widoki. Podobnie jak Kasia nie wiem, co chcesz zmieniać w swoim pięknym ogrodzie, ale przecież nie musimy tego rozumieć . Ty tu rządzisz .
Szkoda, że będąc w okolicy nie wdepnęłam do Ciebie… Chyba miałam traumę po korkach w drodze dojazdowej nad morze . Auto stało nieruszone od chwili przyjazdu do chwili wyjazdu .
TAR 21:30, 24 sie 2024

No szkoda, ze nie wpadlas moj ogrod jest chwile od wjazdu na A1

Zmieniam, bo niektore rosliny juz po roku porosly takie, ze za 3 lata maczeta by nie pomogla. Nawet te ktore teoretycznie wolno rosna. Po drugie posadzilam strasznie bezmyslnie kilka krzakow i drzewek i teraz to staram sie naprawic. Po trzecie zaskoczyly mnie nieco warunki w roznych miejscach ogrodu, plus 2 sezony pod rzad ogromne ilosci opadow. Szkoda mi stracic rosliny, ktore nie kosztuja malo a zaczely podgniwac.
Plus ogolny odbior. Porownanie zdjec i realu. Te wszystkie punkty wymusily niejako czesc zmian.
Wbrew pozorom nie dzialam chaotycznie tylko racjonalnie. Nastepne lata pokaza czy byly to dobre ruchy po prostu pewnych rzeczy sie nie przeskoczy a papier przyjmie wszystko
TAR 14:42, 25 sie 2024

No nie porobie dzis w ogrodzie. Mimo szumnych zapowiedzi upalow jest 23 stopnie i pada co chwile. Do tego strasznie wieje a poranek zapowiadal taki ladny dzien i lipa.
Gruszka_na_w... 15:03, 25 sie 2024

U mnie zapowiadali skwar, a zachmurzyło się i pada. Całe szczęście, bo ledwie dychałam po gorącej nocy.
Roszady w pełni rozumiem. Lepiej jest zadziałać ze zmianami wcześniej niż później. Mniej się człowiek umorduje.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 21:33, 26 sie 2024

tak bylo:

a tak jest:

i inne zageszczenia

Agatorek 21:50, 26 sie 2024

Zmiana na duży plus!

U nas dziś trochę popadało, mimo że na żadnych radarach i w żadnych prognozach nie było deszczu.
TAR 22:02, 26 sie 2024

Dzieki Aga, mnie tez sie bardziej teraz podoba. Domowilam sobie jeszcze astrow W. Churchil, Crimson Brokade, Alma Potschke i Royal Ruby plus 3 rozkrzewione. Zauważyłam ze przyjał sie tez albo bocznolistny Prince albo wrzosolistny Snow Flurry. Jak zakwitnie sie okaże

I musze dokupic żurawke Champagne i jakas mocno czerwoną. Deszcz chyba dobrze widziany?
Zana 22:06, 26 sie 2024

Cholerka, mam dylemat bo... było ładnie i jest ładnie Gęsto, zielono Czytałam wczoraj pełna podziwu, co Ty tam wyprawiasz z tymi tetrisami, ale w pełni rozumiem konieczność takich działań. Ja już sobie obejrzałam trochę stron do tyłu w Twoim wątku i powiem Ci, że baardzo mi się to Twoje nowe miejsce podoba Super działka! I jakie pole do działania!
TAR 22:07, 26 sie 2024

Posadziłam tez tego floksa Blind Lion i wciaz mam co do niego mieszane uczucia. Niby jest ładny ale nie czuje go do konca.
Aster Ann Leyes jest podobnie nieoczywisty ale tego od razu polubilam.
TAR 22:13, 26 sie 2024

Zana napisał(a)
Cholerka, mam dylemat bo... było ładnie i jest ładnie Gęsto, zielono Czytałam wczoraj pełna podziwu, co Ty tam wyprawiasz z tymi tetrisami, ale w pełni rozumiem konieczność takich działań. Ja już sobie obejrzałam trochę stron do tyłu w Twoim wątku i powiem Ci, że baardzo mi się to Twoje nowe miejsce podoba Super działka! I jakie pole do działania!

Anula dzieki Wiesz jak jest. Ruszysz jedno a leci lawina. Chcialam przerobic jedna rabate a zmiany sa na czterech Zreszta wiesz jak jest
Miejscowke sobie bardzo chwale, tam nic nie musze. Moge sobie dziubac albo zostawic dzicz i tez jest ślicznie.
Ten rok jest nawet lajtowy, kolejny bedzie ciezki, bo biore sie za rabate najbardziej sucha i jalowa, kilof stanowczo sie przyda. Agatorek widziala rozmiar. Bez pomocy moze byc ciezko. Ale to bedzie moja jedyna rabata słoneczna, leśno polna i w duze plamy bylinowe.