Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Gruszka_na_w... 20:24, 28 sie 2024

Mnie na zastrzały pomaga kilkukrotne włożenie palca do wrzątku, ale trzeba to czynić zaraz na początku infekcji.
Lody z mężem to bardzo przyjemny zamiennik prac ogrodowych.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 20:30, 28 sie 2024

mrokasia napisał(a)
O rety! Moczyłaś ten zastrzał we wrzątku?
A tak swoją drogą - masz szczepienie na tężec? Bo ja kurka nie i już 150 razy o tym myślałam.

Moczylam we wrzatku, rumianku, smarowalam mascia z antybiotykiem, altacetem i bralam tabsy przeciwzapalne. I lipa. Nie pomoglo. Dzis bylo mocne ciecie ale palca juz zgiac nie moglam. Jak E.T. ze swiecacym paluszkiem tylko moj byl wielkosci żarowki z gwintem E27
TAR 20:32, 28 sie 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mnie na zastrzały pomaga kilkukrotne włożenie palca do wrzątku, ale trzeba to czynić zaraz na początku infekcji.
Lody z mężem to bardzo przyjemny zamiennik prac ogrodowych.

Tiaaa niech bedzie. Bardziej mnie dziwi, ze w poludnie zadzwonilam i o 16-tej mnie przyjeli bez problemu. Na NFZ, szok. I do tego szalenie wszyscy mili.
Makao 21:50, 28 sie 2024

Hehe ej kobietki
A to nie wiecie że na poważne zastrzały to najlepsze jest moczenie w rywanolu??
Sprawdzone na własnej skórze.
Moczenie we wrzątku nie pomoże przy głębszej ranie. Tylko rywanol i to kilka razy dziennie.
Mi zastrzał doszedł do połowy paznokcia i tam się zatrzymał a potem zrosło i spokój.
Rywanol mam na stałe w apteczce bo nie raz mnie uratował
sylwia_slomc... 21:57, 28 sie 2024

TAR napisał(a)

Moczylam we wrzatku, rumianku, smarowalam mascia z antybiotykiem, altacetem i bralam tabsy przeciwzapalne. I lipa. Nie pomoglo. Dzis bylo mocne ciecie ale palca juz zgiac nie moglam. Jak E.T. ze swiecacym paluszkiem tylko moj byl wielkosci żarowki z gwintem E27

O kurcze Współczuję bo ból jak nie wiem co
TAR 22:04, 28 sie 2024

Makao napisał(a)
Hehe ej kobietki
A to nie wiecie że na poważne zastrzały to najlepsze jest moczenie w rywanolu??
Sprawdzone na własnej skórze.
Moczenie we wrzątku nie pomoże przy głębszej ranie. Tylko rywanol i to kilka razy dziennie.
Mi zastrzał doszedł do połowy paznokcia i tam się zatrzymał a potem zrosło i spokój.
Rywanol mam na stałe w apteczce bo nie raz mnie uratował

Moze tak ale juz nie przy takim zakazeniu, na razie mam z bani, nie dopuszcze do kolejnego po prostu, wiem ze to moja glupota do tego doprowadzila
TAR 22:05, 28 sie 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

O kurcze Współczuję bo ból jak nie wiem co
dzieki bol byl u lekarza teraz to juz z bani.
Judith 22:22, 28 sie 2024

TAR napisał(a)
Ja w sumie nic tym razem, głupota i jak zwykle stwierdzenie, ze to nic takiego Na paluchu mi sie zastrzal zrobil i latwowiernie od 2 tygodni liczylam, ze sam sie naprawi. Niestety nie i dzis juz chirurg byl potrzebny. Ci co mnie znaja to wiedza, ze jak juz lekarz u mnie to jest naprawde zle w kronice rodzinnej zlotymi literami zapisane

Wkurzam sie tylko, bo mam zakaz prac w ogordzie na co najmniej 2 tygodnie. Meza zatrudnie i palcem bede pokazywac. Drzewka to luz sama wkopie, bo nogami ale bylin nie dam rady wykopac i poprzenosic.

Współczuję, miałam kilka lat temu, nic nie pomogło, mus było lecieć do chirurga. Ciął w znieczuleniu, ale słyszeli mnie wszyscy w poczekalni .
3m się! Randka z mężatym dobra rzecz
Magara 22:45, 28 sie 2024

mrokasia napisał(a)

A tak swoją drogą - masz szczepienie na tężec? Bo ja kurka nie i już 150 razy o tym myślałam.

O, Kasia, ja też o tym myślę, ale później stale umyka Jak ogarniesz temat to się podziel koniecznie przepisem, ja pewnie do rana o tym zapomnę,a za kilka dni znowu temat mi w myślach wróci

TARciu - współczuję kłopotu, ale czas na odpoczynek też się przyda
TAR 23:10, 28 sie 2024

Judith, raz na 10 lat musi cos sie stac, zakladam ze nastepne "cos" bedzie za kolejne 10

Magarku, dzieki. Szczepienia pakiet "błonica, teżec, polio" plus WZW odnawiamy na bieżąco. Jakos tak mamy zakodowane.