Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 11:09, 30 sie 2024

April napisał(a)
Ambrowce, tricolor i grujecznik to będzie ciekawe połączenie
Ale żeby do sadzenia tego nie potrzebować ręki.... na ja potrzebuję, nawet dwóch no i jeszcze szpadelkiem się wspieram

Do drzew nie potrzebuje reki do sadzenia tylko do trzymania szpadelka. Ale zaoferowal sie luby, ze dolki wykopie podleje i przysypie pod nadzorem. Ja mam wskazac tylko miejsce

Palec jeszcze spuchniety ale prawie nie boli. Jutro bede juz dzialac, bez przesady to tylko palec. Nosi mnie jak siedze i patrze na rozgrzebana rabate i czekajace zmilowania roslinki
TAR 11:11, 30 sie 2024

Anda napisał(a)
Zdrowia życzę. Też musiałam sprawdzić co to ten zastrzał

Twój ogród bardzo mi się podoba. Niesamowite jak wszytko Ciebie rośnie

Dziekuje. Niektore rosna wrecz za szybko. Co wymusza ciagle zmiany. Szczegolnie jesli jest napisane o roslinie ze rosnie wolno a ona mi metr przyrasta w sezonie.
TAR 11:14, 30 sie 2024

Ewa777 napisał(a)
Bardzo Ci wszpółczuję i przytulam. Mam nadzieję, ze teraz już nie boli i szybko się zagoi palec. Szpaler z ambrowców, to fajny pomysł. Ile tych ambrowców kupiłaś i jaką odmianę?
Uwielbiam ambrowce.
Jak czytam o tych Twoich tetrisach, to już jestem pewna, że nie poznam Twojego ogrodu. A juz wiedziałam, co gdzie rośnie.

Hehe troche zmian jest odmiany ambrowcow nie znam. Raczej bezodmianowe. Porownam liscie z moimi bo mam 2 rozne. Calkiem ladne i niedrogie. Do tego domowilam jeszcze floksa Watermelon i Big Boy.
TAR 11:16, 30 sie 2024

ajka napisał(a)
O rany, a co to zastrzał, może lepiej że nie wiem i nigdy o nim nie slyszalam Współczuję.

Szpaler z ambrowców i buków tricolor brzmi dumnie. Będzie co podziwiać.

Zanim to urosnie to lata mina a kto wie czy w miedzyczasie w glowce cos sie nie zmieni
TAR 11:17, 30 sie 2024

Monia81 napisał(a)
Aż sama musiałam zobaczyć co to ten zastrzał, bo też nie kojarzyłam, Ania oby się ładnie teraz wszystko zagoiło.
Odpoczywaj, regeneruj siły

Wszystko juz wraca do normy. Glupi palec najgorsze to kuszenie do pracy
mrokasia 11:20, 30 sie 2024

Kurde, u mnie grujecznik rośnie bardzo dobrze tylko słabo wygląda… listki ma podeschnięte… on chyba sporo wody potrzebuje…
TAR 11:26, 30 sie 2024

Moje tez prawie bez lisci. Za duzy szok. Najpierw lalo a teraz lampa po 34 stopnie. A maja w dolkach hydrozel
DariaB 12:50, 30 sie 2024

Czy ja już u Ciebie byłam? Jeśli nie to przepraszam , jak mogłam ominąć taki bujny i klimatyczny ogród! Czytam, że on młody, a zupełnie nie wygląda, co w przypadku ogrodu można uznać za komplement
Ewa777 13:05, 30 sie 2024

Nie, no 4 ambrowce to niezły szpaler. U mnie 3 tworza szpaler
Będziesz je pewnie rzucała na naturalny wzrost, bez cięcia? To będa konkretne drzewa i do tego piękne.
TAR 13:24, 30 sie 2024

Tak Ewuniu. Beda szly naturalnie. Bardzo lubie ambrowce. W tej chwili maja ok.120 cm wiec niech sobie na spokojnie rosna.
Zalezy mi zeby zrobic przeslone od sasiadki.

W ogrodzie pojawila sie rodzinka dzieciolow zielonych. Ciekawe czy zgodza sie z rezydentami dzieciolami wielkimi. Niestety zielone zachowuja sie zupelnie inaczej, sa szybkie, plochliwe i ciezko je sfotografowac. Za to rozpoznaje je po wydawanych dzwiekach. moze kiedys wpadna pod obiektyw