Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 21:08, 01 wrz 2024

April napisał(a)
Nie no. Foty jak zwykle wymiatają Niesamowite ujęcia.

Wczoraj ogladalam sierpniowy ogrod z ubieglego roku. Kurcze ale to poroslo

Wreszcie mam plan na przytarasowa, dzis poprzesadzalam drzewa, wysadzilam byliny. Od jutra zaczynam tam porzadki. T. duzo dzis mi pomogl. Wysadzilam tez sprzed okna kuchennego derenia pagodowego i tam dalam te przerosnieta kaline. Super wyglada. A dereniowi musze cos znalezc
TAR 21:11, 01 wrz 2024

Basieksp napisał(a)
Pięknie nawet sasankę wypatrzyłam, chyba?

Wykopalam pysznoglowki i nagle wszystkie byliny nimi zagluszone ruszyly. Sasanka kwitnie po raz drugi. Odrodzila sie lebiodka. Zamiast pysznoglowek sa hakonki zolte, niskie zawilce i kilka zurawek. O wiele bardziej mi sie teraz podoba.
Magara 22:30, 01 wrz 2024

TAR napisał(a)

Wczoraj ogladalam sierpniowy ogrod z ubieglego roku. Kurcze ale to poroslo

Hehe, za rok to dopiero będzie Masz tyle fajnych roślin, że już się nie mogę doczekać jak pokażesz jak pójdą w masę jeszcze bardziej
Monia81 07:11, 02 wrz 2024

TAR napisał(a)

Moniu a to jest kruszyna Asplenifolia taka podrobka buka Mercedes. Musialam spod brzoz usunac wszystkie klony palmowe i szukalam azurkow na zamienniki. Az mysle czy by po druga nie podjechac.

Dzis wykopalam stagnujacego buka Purple Fountain i wzamian posadzilam klona strzepka. Troche pod wplywem wczorajszych Twoich fotek. Nie wiem czemu od razu tam nie posadzilam. Wyglada idealnie i ma wode. Nawet mezaty uznal, ze jest swietnie choc on az sie trzesie jak mu zabieram drzewami jego drogocenne slonce

A buk poszedl na przytarasowa. I tez idealnie Mam nadzieje, ze teraz wreszcie ruszy.

A to już sobie zapisuję tą kruszynę, superowa jest nie wiem czy w przyszłym sezonie na tarasowej nie zmienię tego mojego bza Black Beauty, bo po 7 latach nie wygląda zbyt atrakcyjnie i coś mnie zaczyna irytować strzępek to jedne z piękniejszych drzew, przebarwienia jesienne ma wspaniałe, no i ta kora Ania w przyszłym sezonie to już busz będziesz miała na tych rabatach, że hej
PrawieBory 08:24, 02 wrz 2024

To ja wracam z urlopu, odpalam kompa pierwszy dzień w pracy i co czytam? Historia z paluchem, szpaler ambrowców, zmiany na rabatach, wykopywanie, sadzenie i inne cudowności... No, kobieto, ciężko za Tobą nadążyć
A zdjęcia jak zawsze cudowne
mrokasia 08:36, 02 wrz 2024

Ja pierdziu, idę do roboty pooglądać Twoje foty na kompie. W telefonie nie powiem co widać…
TAR 08:38, 02 wrz 2024

Juz wszystko sie zdązyło zmienic Buk zastapil klona strzepiastokorego a z ambrowcami jeszcze mysle. Raczej beda posadzone w trojkącie. W tamtym miejscu 4 szt. to za duzo.

TAR 08:42, 02 wrz 2024

Monia81 napisał(a)

A to już sobie zapisuję tą kruszynę, superowa jest nie wiem czy w przyszłym sezonie na tarasowej nie zmienię tego mojego bza Black Beauty, bo po 7 latach nie wygląda zbyt atrakcyjnie i coś mnie zaczyna irytować strzępek to jedne z piękniejszych drzew, przebarwienia jesienne ma wspaniałe, no i ta kora Ania w przyszłym sezonie to już busz będziesz miała na tych rabatach, że hej

Ja kupilam Black Lace, na razie tez malo atrakcyjny, zginął na rabacie. Ale chce podsadzic tam paprocie i inne zielone to moze bedzie lepiej widoczny. Nie chcialabym mu szukac innej miejscowki, bo takiej nie mam

Kopanie w tamtym miejscu to droga przez męke, musze tam miec jakies płytko korzeniące sie rosliny i lubiace sucho.
Basieksp 10:03, 02 wrz 2024

TAR napisał(a)

Wykopalam pysznoglowki i nagle wszystkie byliny nimi zagluszone ruszyly. Sasanka kwitnie po raz drugi. Odrodzila sie lebiodka. Zamiast pysznoglowek sa hakonki zolte, niskie zawilce i kilka zurawek. O wiele bardziej mi sie teraz podoba.

Pysznogłówki lubię za zapach, no i ładne są ale lubią się trochę rozłazić i u mnie jako pierwsze łapią mączniaka.
TAR 11:05, 02 wrz 2024

Pysznogłowki posadze w innym miejscu, od frontu nie wygladały zbyt atrakcyjnie i nie pasowaly do reszty.