Wczoraj ogladalam sierpniowy ogrod z ubieglego roku. Kurcze ale to poroslo
Wreszcie mam plan na przytarasowa, dzis poprzesadzalam drzewa, wysadzilam byliny. Od jutra zaczynam tam porzadki. T. duzo dzis mi pomogl. Wysadzilam tez sprzed okna kuchennego derenia pagodowego i tam dalam te przerosnieta kaline. Super wyglada. A dereniowi musze cos znalezc
Wykopalam pysznoglowki i nagle wszystkie byliny nimi zagluszone ruszyly. Sasanka kwitnie po raz drugi. Odrodzila sie lebiodka. Zamiast pysznoglowek sa hakonki zolte, niskie zawilce i kilka zurawek. O wiele bardziej mi sie teraz podoba.
A to już sobie zapisuję tą kruszynę, superowa jest nie wiem czy w przyszłym sezonie na tarasowej nie zmienię tego mojego bza Black Beauty, bo po 7 latach nie wygląda zbyt atrakcyjnie i coś mnie zaczyna irytować strzępek to jedne z piękniejszych drzew, przebarwienia jesienne ma wspaniałe, no i ta kora Ania w przyszłym sezonie to już busz będziesz miała na tych rabatach, że hej
To ja wracam z urlopu, odpalam kompa pierwszy dzień w pracy i co czytam? Historia z paluchem, szpaler ambrowców, zmiany na rabatach, wykopywanie, sadzenie i inne cudowności... No, kobieto, ciężko za Tobą nadążyć
A zdjęcia jak zawsze cudowne
Juz wszystko sie zdązyło zmienic Buk zastapil klona strzepiastokorego a z ambrowcami jeszcze mysle. Raczej beda posadzone w trojkącie. W tamtym miejscu 4 szt. to za duzo.
Ja kupilam Black Lace, na razie tez malo atrakcyjny, zginął na rabacie. Ale chce podsadzic tam paprocie i inne zielone to moze bedzie lepiej widoczny. Nie chcialabym mu szukac innej miejscowki, bo takiej nie mam
Kopanie w tamtym miejscu to droga przez męke, musze tam miec jakies płytko korzeniące sie rosliny i lubiace sucho.