Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 19:52, 12 wrz 2024

Makao napisał(a)
Współczuję przeciągających się problemów z palcem. Brr aż swoje poczułam.

U mnie suchych rabat dostatek, a jakże.
Tylko Twoja to pewnie w cieniu. Moje na patelni

Mam suche i w cieniu, polcieniu i na slonecznej patelni wiec przekrojowka spora. Palec juz miesiac sie ciagnie. Zaczelo sie jak bylam u was.
TAR 19:57, 12 wrz 2024

Agatorek napisał(a)
Ania, jak dotrzesz na te targi, to zobacz co ma ta firma z Sękocina . Może znów mają jakieś fajne klony.

Jak ja bede i oni beda to na pewno sprawdze. Kurcze tylko na klony to juz miejsca nie mam. A I na inne duze drzewa tez nie
W sumie tez przez ostatnie zawirowania to na nic cisnienia nie mam. Moze na zurawek kilka jedynie.
Mam jeszcze tyle do posadzenia ze nie wiem kiedy skoncze. Paprocie i hosty na pewno zadoluje bo jeszcze nie mam terenu gotowego pod nie. Musze gdzies upchnac 3 hortensje, 2 krzewuszki ciemno rozowe i bordowe i znalezc miejsce na derenia pagodowego gatunek. Reszta to juz drobnica.
Agatorek 21:33, 12 wrz 2024

Ach daj spokój, masz jeszcze sporo miejsca
TAR 09:28, 13 wrz 2024

Na drzewa juz nie bardzo i miejsca na rabatach "pod klony" juz nie ma.
Za to kupilam 115 cebulek krokusow, 50 cebulek Kamasji i 30 cebulek śnieżnikow niebieskich i rozowych. Brakowalo mi krokusow wiosna, lubie je sadzic pod swierkami, ładnie sie komponuja.
Judith 17:57, 14 wrz 2024

TARciu, czy można się zarazić chorobą palca od czytanaia o czyjejś chorobie palca?
Właśnie zaczęło mi się paprać przy palcu nazwanym przez dziecia za młodu „fakusiem” . Było wkładanie do wrzątku i zapodałam właśnie Tormentiol. Obaczym. Czy Ty stosowałaś Tormentiol?
TAR 19:30, 14 wrz 2024

Nie. Ale moj sie nie chce wciaz zagoic. Juz miesiac. I tez fakiuś ja uzywalam masci z antybiotykiem. Ale za duze zakazenie i skonczylo sie na cieciu i antybiotyku w tabletkach. Kontynuuje kuracje moze odpisci. Kolejnego chirurga moge nie przezyc
TAR 19:45, 14 wrz 2024

Mimo problemow i zawirowan zyciowych w ostatnim czasie udalo mi sie doslownie na godzinke wyskoczyc na targi. Kupilam pare fajnych roslinek. Ale nie za duzo. 2 rozchodniki, 4 jezowki, 3 paprocie adiantum imbricatum, klona palmowego Shirazz, swiecznice Brunette, palczatke Standing ovation i taka roslinke Nandina domestica odm. Heiligier bambus zwana niebianskim bambusem i 2 skimmie reevesiana ale nie wiem ktorej odmiany. Wiosna kwiaty pokaża. Musze jeszcze dorwac rubelle

Ogolnie szalu nie bylo. Ale jezowki tansze niz w ogrodniczym dlatego sie zdecydowalam. Bardzo duzo judaszowcow Eternal, Caroline, Forest ale ceny wbijaly w beton.
Liczylam na heuchery ale byly glownie trawy, wrzosy,jezowki astry, troche paproci, mnostwo hortek bukietowych i typowo jesienne byliny.
Judith 19:47, 14 wrz 2024

Łobosz! Miesiąc? Ja z mojej przygody sprzed10 lat pamietam kilka wizyt u chirurga. Po zabiegu się papralo, gdy poszłam do kontroli trafiłam na starutkiego chirurga. Przeraził mnie, ale oczyścił mi palucha bez odrobiny bólu (a ja mam bardzo niski próg bólu) - bez znieczulenia! - i zaczęło się poprawiać. Chodziłam na zmianę opatrunku jeszcze kilka razy, ale po tej drugiej wizycie zaczęło się ładnie goić.
Może jednak idź ponownie?
TAR 19:51, 14 wrz 2024

Poki zakazenie nie idzie dalej nie ma mowy. Moj prog bolu ciecia na zywca jest ponizej zerowego. Jak tylko boli a nie puchnie bede z tym zyc
Bede moczyc we wrzatku z rumiankiem.
Moze gdybym kilka razy nie przywalila w cos tym paluchem byloby dobrze
Judith 20:05, 14 wrz 2024

Ten mój starutki chirurg oczyścił bez cięcia. Znał jakieś sztuczki i zadziałało . Ale pielęgniarkę musiałam trzymać za rękę na wszelki wypadek .