Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 08:46, 11 mar 2025

Kordina napisał(a)

O gratuluję minus 5, ja tylko minus 3, ale też odczuwam
Ale, że to tak z człowieka na człowieka lata? Tego nie wiedziałam Tar
co zrobic takie życie
TAR 08:49, 11 mar 2025

Magara napisał(a)
Ania, plan na szklarenkę fajny
Zaczęliśmy odpakowywać nasze szklarniowe paczki - Małżonek cmoka z zadowoleniem, że jakość ok

Dzieki, to jedyne miejsce gdzie mozemy zrobic a żeby bylo slonce i nie trzeba bedzie wycinac zadnych drzew. Dod tego brzoza nad szklarnia troche zacieni w razie zbytnich upałow.

Zapytam o namiary na twoja szklarnie. Mozesz wrzucic linka.

Przygladalam sie dzis żurawiom na pobliskim polu i nad bajorem. To zdecydowanie nie sa kaszubskie strusie a kaszubskie flamingi . Ta szyjka, ten wdziek, ten puszysty kuper. Flaming jak jak sie patrzy tylko kolorek opierzenia inny
Ewa777 09:04, 11 mar 2025

Weekend miałaś udany. My tylko robiliśmy porządki, a wieczorem relaks. Cieszę się, ze tak dużo udało nam się zrobić. Pogoda była wspaniała.
U Ciebie też widać porządki na rabatach. Pięknie jest
Bardzo fajna sklarenka. Lubię takie.
TAR 09:35, 11 mar 2025

To prawda, weekend byl cudny, chociaz pogoda okazala sie zdradliwa, bo troche kicham i kaszle. To chyba zbyt długie siedzenie na dworzu kiedy juz sie chlodno zaczelo robic a sam sweterek jakby za malo.
Szklarenka nieduza, aby na nasze potrzeby, obok szklarenki staną dwie skrzynie, jedna na truskawki i jedna na fasolke i buraczki.

Miałam plany, by za dwa tygodnie bryknac do Szadółek po kompost i oczywiscie plany sie skrewiły. Chyba najlepiej nie planowac i na spontanie zalatwic.
Ewa777 10:45, 11 mar 2025

TAR napisał(a)
To prawda, weekend byl cudny, chociaz pogoda okazala sie zdradliwa, bo troche kicham i kaszle. To chyba zbyt długie siedzenie na dworzu kiedy juz sie chlodno zaczelo robic a sam sweterek jakby za malo.
Szklarenka nieduza, aby na nasze potrzeby, obok szklarenki staną dwie skrzynie, jedna na truskawki i jedna na fasolke i buraczki.

Miałam plany, by za dwa tygodnie bryknac do Szadółek po kompost i oczywiscie plany sie skrewiły. Chyba najlepiej nie planowac i na spontanie zalatwic.

Tego kompostu to pewnie dużo zamówisz. Może po drodze Ci się uda, bez planowania.
Warzywnik zapowiada się super. Dobrze jest mieć swoje warzywa i owoce. Zdrowo
Magara 22:33, 11 mar 2025

TAR napisał(a)

Przygladalam sie dzis żurawiom na pobliskim polu i nad bajorem. To zdecydowanie nie sa kaszubskie strusie a kaszubskie flamingi . Ta szyjka, ten wdziek, ten puszysty kuper. Flaming jak jak sie patrzy tylko kolorek opierzenia inny

Jestem w stanie się z Tobą zgodzić
nicol21 23:31, 11 mar 2025

oj tam, oj tam nic do pokazania .... masz, masz i to dużo! Wysprzątany ogród gotowy na nowy sezon!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
TAR 09:58, 12 mar 2025

Ewa777 napisał(a)

Tego kompostu to pewnie dużo zamówisz. Może po drodze Ci się uda, bez planowania.
Warzywnik zapowiada się super. Dobrze jest mieć swoje warzywa i owoce. Zdrowo

Po kompost chcemy z T. pojechac w dwie osoby zeby wiecej przywiezc, zeskladuje go w wolnej komorze kompostownika

Magara napisał(a)

Jestem w stanie się z Tobą zgodzić

Chyba w weekend juz sie stada uzupelnily i spoźnialskie doleciały. Wczoraj na polu widzialm dobrą setke jak nie wiecej. Na innym kawalek dalej druga setka. Plus grupki takie po 20-30 szt.Rano je dopiero słychac przez zamkniete okna.

Myszołow sobie zalozyl gniazdo na dębie nad bajorem, beda awantury czaplowo-żurawiowo-myszołowowe plus puchacz, ktory tez urzeduje w poblizu.

Dzis biale naszczekały na myszołowa, siedzial sobie na drzewie i sie przygladal "kroliczkom", musze na nie uwazac.
TAR 13:28, 12 mar 2025

nicol21 napisał(a)
oj tam, oj tam nic do pokazania .... masz, masz i to dużo! Wysprzątany ogród gotowy na nowy sezon!!!

Wysprzatany o tyle o ile Ja nie grabie nadmiarowych lisci, zostawiam wszystko na rabacie do przekompostowania, tylko je wzruszam i mieszam z wysypana rok temu korą. Nie mam cisnienia by miec wylizane. Chwasty tez mam
Na razie pogoda nie zacheca do dalszych ogrodkowych poczynań. Chociaz róze w wiadrach z woda wypusciły jakies listki. Trzeba bedzie sie wziac za sadzenie od weekendu.
Miskantowo 14:47, 12 mar 2025

TAR napisał(a)

Dzis biale naszczekały na myszołowa, siedzial sobie na drzewie i sie przygladal "kroliczkom", musze na nie uwazac.

Uwazaj na te maluszki, dla drapieżnika to one muszą wyglądać jak Rafaello…