Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Magara 22:52, 07 mar 2025

Jak na piątkowe popołudnie to nieźle podziałałaś
U mnie krokusy sadzone jesienią dopiero listki mają, te z lat poprzednich - kwitną
TAR 14:02, 08 mar 2025

Viv Valerie

TAR 14:14, 08 mar 2025

Skonczylam ogarniac ogrod. Zgrabilam co trzeba na rabatach. Wymieszalam kore z liśćmi. Zebralam taczki witek brzozowych. Wyczyscilqm poidelka dla ptakow, misy i zgrabilam trawnik ze smieci.
Zostala do zrobienia wertykulacja trawnika ale to w gestii lubego i wyczyszczenie troche z lisci i igiel poletka truskawkowego. Jutro mam w planach posadzenie rozy Lykkefund przy kamieniu Kastorka i Witusia 1. I jak mi dobrze pojdzie to moze sie szarpne z innymi rozami. Musze je troche w glowie poukladac. Taki troche byl to nieprzemyslany zakup Chcialabym tez posadzic sadzoneczki gipsowek i kolorowe zawilce, ktore wczoraj przyszly.

No i jeszcze musze zrobic porzadek w domku ogrodnika i jak zrobi sie cieplo to w garazu.
Oraz wyprac dywany po zimie.

Czuje dzis moc Robimy na spontanie grilka z sasiadami. A co tam
mrokasia 15:19, 08 mar 2025

Ja pierdziu, jak to skończyłaś ogarniać ogród???
Serio? Zazdroszczę. Mnie jeszcze sporo zostało.

Miłego grillowania .
Judith 17:15, 08 mar 2025

TAR napisał(a)
Viv Valerie

Słodziak
Judith 17:19, 08 mar 2025

W temacie garnięcia ogrodu - podobnie jak Mrokasia - ja tez pierdziu!
Ja dzisiaj zaczęłam i ogarnęłam jedna rabatę - wycięte trawy, przycięte hortensje, zebrane 3 wory dębowych liści, podsypana kora wymieszana ze zdobycznym zrębkami. A to nie wszystko, bo mus na tej rabacie przyciąć jeszcze derenie i perukowca .
Zakończenie porządków w całym ogrodzie obstawiam gdzieś za miesiąc .
Ewa777 17:31, 08 mar 2025

Jaki piękny ciemiernik Cudny po prostu.
Jak Ty to robisz, że wszystko już ogarnęłaś w ogrodzie?
Pierwszy grill w sezonie! Wow! Tego jeszcze chyba nie było w marcu.
Makao 18:24, 08 mar 2025

Mi zostało tylko cięcie hortensji więc też prawie koniec. Super uczucie ale ja miałam pomocników w postaci męża i syna więc w jeden dzień wszystko zrobione.

Ciemierniki cudny. Super okaz
TAR 18:48, 08 mar 2025

mrokasia napisał(a)
Ja pierdziu, jak to skończyłaś ogarniać ogród???
Serio? Zazdroszczę. Mnie jeszcze sporo zostało.

Miłego grillowania .

No skonczylam, wczoraj skonczyłam przycinki a dzis przegrabialam rabaty. Na kożuch z lisci najlepsza okazala sie miotełka z witek brzosowych. Wszystko przemieszane z kora. 4 pełne taczki witek brzozowych. I to tylko z trawnika i rabat. Czesci dzikiej nie robie.

Judith napisał(a)
W temacie garnięcia ogrodu - podobnie jak Mrokasia - ja tez pierdziu!
Ja dzisiaj zaczęłam i ogarnęłam jedna rabatę - wycięte trawy, przycięte hortensje, zebrane 3 wory dębowych liści, podsypana kora wymieszana ze zdobycznym zrębkami. A to nie wszystko, bo mus na tej rabacie przyciąć jeszcze derenie i perukowca .
Zakończenie porządków w całym ogrodzie obstawiam gdzieś za miesiąc .

Ty sie ogarniaj szybciej jak miesiac, bo juz wszystko wychodzi, jak dzis sciagnełam lisciowy kożuch to wyjrzały brunnery, fiołeczki, przywrotniki i rutewki. Mocno zapączkowane sa hortki serrata i debolistne. Wyszły tez lebiodki okrągłolistne i Rosenkuppel.

Ewa777 napisał(a)
Jaki piękny ciemiernik Cudny po prostu.
Jak Ty to robisz, że wszystko już ogarnęłaś w ogrodzie?
Pierwszy grill w sezonie! Wow! Tego jeszcze chyba nie było w marcu.

Tez mi sie podoba, na razie jest w donicy przed wejsciem, jest tam w miare cieniscie i chłodno.
To nasz 3 grill w tym sezonie Korzystalismy z okazji
A w ogrodzie zrobione bo czesc juz oporzadzilam w styczniu. Poza tym bez spiny, robilam sobie na luzaka bez presji czasu, wyluzowana na maxa. Jakos samo poszlo.

Makao napisał(a)
Mi zostało tylko cięcie hortensji więc też prawie koniec. Super uczucie ale ja miałam pomocników w postaci męża i syna więc w jeden dzień wszystko zrobione.

Ciemierniki cudny. Super okaz

Mąż robil dzis co innego, ciezsze tematy, ktorych ja sama bym nie ogarnela. No i mnie nakarmil
Od synka sasiadki dostalam tez pieknego kwiatuszka z okazji świeta i oczywisie piekne życzenia. A mąż mnie tym ciemiernikiem zaskoczył. Przywiozl mi tez dzis 2 taczki gliny. Jutro sadze na stowe ze dwie róze co najmniej. tylko skorki bananowe musze z zamrażalnika wyciagnac
Makao 19:17, 08 mar 2025

No to udany dzień miałaś i jeszcze super prezenty dostałaś