Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Kasya 16:32, 06 kwi 2025

Jak szybko rosnie milky way ? Szukam info
Margo2 22:51, 06 kwi 2025

Obornik za darmo, rosliny za darmo.
Ty to masz szczęście
Obejrzałam pomysł na altanę i ognisko.
Super. Ja mam ognisko i chyba musze pomyśleć o ławkach
Magara 23:58, 06 kwi 2025

Ania, czy Ty się już wyrobiłaś z przesadzaniem roślin z RODOSA?
Pytam w kontekście runianki, bo dojrzewam do kopania jak tylko wiosna wróci
TAR 09:00, 07 kwi 2025

Kasya napisał(a)
Jak szybko rosnie milky way ? Szukam info

Jestem niemiarodajna, u mnie rosnie szybko, musze po 2 sezonach zaczac ciac

Margo2 napisał(a)
Obornik za darmo, rosliny za darmo.
Ty to masz szczęście
Obejrzałam pomysł na altanę i ognisko.
Super. Ja mam ognisko i chyba musze pomyśleć o ławkach

Margo chcesz obornik? To zapraszam, sasiadka sie ucieszy Ławki fajna sprawa choc mysle tez o jakis wygodnych fotelach chowanych na zime. Z roslinami zostalam wrobiona, zamiast sadzic u siebie to bede 3 kolejne weekendy jezdzic i wykopywac. Cały plan mi sie posypał

Magara napisał(a)
Ania, czy Ty się już wyrobiłaś z przesadzaniem roślin z RODOSA?
Pytam w kontekście runianki, bo dojrzewam do kopania jak tylko wiosna wróci

Daga nawet tam nie zaczelam, mielismy kopac ten weekend ale pogoda nas powstrzymala skutecznie. Poza tym dopadły nas inne problemy i wszystko sie posypało. Jesli sie nic nie zdarzy to w sobote i niedziele kopiemy.Runianki moge spokojnie zadołowac, i tak bede nimi obsadzac na wykonczeniu. Zdąża sie ładnie ukorzenic. Wiec kop kiedy ci wygodnie. Mi żaden termin nie przeszkadza.
Własnie dostałam 14 azalii japonskich tez musze je szybko posadzic. Dokupie tawułek i jodelki balsamiczne, pomiedzy dam runianki, hosty i jakies kwiatuszki i rabata gotowa. Nie sile sie na nic nowego i odkrywczego, powtarzam nasadzenia z innych rabat zeby spójnie było. Wczoraj sobie umysliłam by wykopac kilka tawulców Tanaki i przenieść je pod ogrodzenie. One zniosą jałową glebe, teraz rosna w zbyt wypaśnej. Takiej dla bardziej wymagajacych roslin. Zrobie miejscowke.

GingerO 09:32, 07 kwi 2025

Ale tempo! I zmiany, zmiany, zmiany
Gruszka_na_w... 14:35, 07 kwi 2025

Juzia napisał(a)
Bierz!!!!

Dołączam się do chóru. Możesz go składować na pryzmie, możesz przekładać nim kolejne wrzucane warstwy do kompostownika. Obornik bardzo przyspiesza kompostowanie brązowej frakcji.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:41, 07 kwi 2025

Ania, ogarnę się z pierwszą partią kompostu, wtedy się biorę za runianke Niech się cieplej zrobi
Zakładam początek przyszłego tygodnia
April 07:23, 08 kwi 2025

Ale masz maraton sadzenia. Ja dopiero trzy róże posadziłam i jedną przesadziłam
Chciałam posadzić w niedzielę klona Brandywine ale trafiłam na karpę po jakimś drzewie. Umordowałam się i nie dałam rady. Wiatr mnie wykończył bardziej niż karpa.
TAR 14:57, 08 kwi 2025

Magara napisał(a)
Ania, ogarnę się z pierwszą partią kompostu, wtedy się biorę za runianke Niech się cieplej zrobi
Zakładam początek przyszłego tygodnia

Nie pali sie, na spokojnie.
TAR 15:02, 08 kwi 2025

April napisał(a)
Ale masz maraton sadzenia. Ja dopiero trzy róże posadziłam i jedną przesadziłam
Chciałam posadzić w niedzielę klona Brandywine ale trafiłam na karpę po jakimś drzewie. Umordowałam się i nie dałam rady. Wiatr mnie wykończył bardziej niż karpa.

Roze mam juz posadzone od jakiegos czasu. Pora je podlac bo u nas o dziwo problemy z opadami.
Jak sie cieplej zrobi biore sie za sadzenie przy tarasie. I na koniec zostaje rabatka sucha. Te juz bede na luzaka. Mam kilka przesadzanek. Ale raptem to 3 czy 4 rosliny.
W piatek dotarly azalie. Ale cos jestem oklapła ostatnio. Ludzie mnie wkurzaja

Tez mam kilka miejsc z karpami, juz sie nie szarpie, sadze obok. Mam 2 pienki rozwiercone i zalane grzybnia zeby szybciej sprochniały.