Jestem niemiarodajna, u mnie rosnie szybko, musze po 2 sezonach zaczac ciac
Margo chcesz obornik? To zapraszam, sasiadka sie ucieszy Ławki fajna sprawa choc mysle tez o jakis wygodnych fotelach chowanych na zime. Z roslinami zostalam wrobiona, zamiast sadzic u siebie to bede 3 kolejne weekendy jezdzic i wykopywac. Cały plan mi sie posypał
Daga nawet tam nie zaczelam, mielismy kopac ten weekend ale pogoda nas powstrzymala skutecznie. Poza tym dopadły nas inne problemy i wszystko sie posypało. Jesli sie nic nie zdarzy to w sobote i niedziele kopiemy.Runianki moge spokojnie zadołowac, i tak bede nimi obsadzac na wykonczeniu. Zdąża sie ładnie ukorzenic. Wiec kop kiedy ci wygodnie. Mi żaden termin nie przeszkadza.
Własnie dostałam 14 azalii japonskich tez musze je szybko posadzic. Dokupie tawułek i jodelki balsamiczne, pomiedzy dam runianki, hosty i jakies kwiatuszki i rabata gotowa. Nie sile sie na nic nowego i odkrywczego, powtarzam nasadzenia z innych rabat zeby spójnie było. Wczoraj sobie umysliłam by wykopac kilka tawulców Tanaki i przenieść je pod ogrodzenie. One zniosą jałową glebe, teraz rosna w zbyt wypaśnej. Takiej dla bardziej wymagajacych roslin. Zrobie miejscowke.
Dołączam się do chóru. Możesz go składować na pryzmie, możesz przekładać nim kolejne wrzucane warstwy do kompostownika. Obornik bardzo przyspiesza kompostowanie brązowej frakcji.
Ale masz maraton sadzenia. Ja dopiero trzy róże posadziłam i jedną przesadziłam
Chciałam posadzić w niedzielę klona Brandywine ale trafiłam na karpę po jakimś drzewie. Umordowałam się i nie dałam rady. Wiatr mnie wykończył bardziej niż karpa.
Roze mam juz posadzone od jakiegos czasu. Pora je podlac bo u nas o dziwo problemy z opadami.
Jak sie cieplej zrobi biore sie za sadzenie przy tarasie. I na koniec zostaje rabatka sucha. Te juz bede na luzaka. Mam kilka przesadzanek. Ale raptem to 3 czy 4 rosliny.
W piatek dotarly azalie. Ale cos jestem oklapła ostatnio. Ludzie mnie wkurzaja
Tez mam kilka miejsc z karpami, juz sie nie szarpie, sadze obok. Mam 2 pienki rozwiercone i zalane grzybnia zeby szybciej sprochniały.