Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 09:20, 20 cze 2023

Tak sobie podzialalm w niedziele, szalu nie ma ale jak porosnie i sie zagesci bedzie efekt, taka mam nadzieje
Tego powojnika przy brzozie raczej wysadze, Utopia niestety nie ma wasikow czepnych jak terniflory, P. Diana czy Wilsony. Pozostałe na razie zostawiam, bo dobrze rosna, przesadze jedynie Sweet Summer, ma za cieżko (sucho, słonecznie, brzoza i mrowisko). Musze mu znaleźc inna dobrą miejscowke. Zdjecia kiepawe ale nie chcialo mi sie aparatu tachac, komary i te sprawy

TAR 09:25, 20 cze 2023

wszystkie kawalki gdzie sadze od razu podsypuje kora, chwasty wylażą na potege a ziemia wysycha, tak bedzie łatwiej. Wiem, ze powinnam calosciowo rabaty robic. Ale jest jak jest. Rzeźbie gdzie sie da

TAR 09:28, 20 cze 2023

UrsaMaior 09:41, 20 cze 2023

Powoli do przodu i będzie dobrze
Ciekawa jestem co wykopałaś z poprzedniego, a co zostawiłaś i dlaczego.
TAR 10:03, 20 cze 2023

I dla porownania mialam pokazac roslinki jakie dostalam z A... i all. Uważam ze to co robi A. to kpina, wiecej nie zrobie tam zakupow

Lebiodki:

to samo z kuklikami:

Rozumiem, male sadzonki ale ceny za bardzo wygorowane. Spodziewamy sie jednak lepszej, wiekszej sadzonki a nie czegos co prawdopodobnie nie przetrwa. Nie wiem co sie tam zlego zadziało, ze tak w tej chwili wyglada towar od nich. Do tej pory ceny byly tez nie najnizsze ale za to sadzonki ładnie napakowane, porzadne a to co dostalam to smutek.
Makao 10:04, 20 cze 2023

Czyli agrowł... już zdejmujesz powoli?
Makao 10:06, 20 cze 2023

Co do sadzonek to niestety teraz najgorszy okres na zakupy internetowe. Szkółki dzielą na potęgę i takie pierdółki przychodzą. Najlepiej teraz koniec sierpnia i jesienią kupować lub poczekać do wczesnej wiosny.
TAR 10:08, 20 cze 2023

UrsaMaior napisał(a)
Powoli do przodu i będzie dobrze
Ciekawa jestem co wykopałaś z poprzedniego, a co zostawiłaś i dlaczego.

Z poprzedniego wykopalam głownie klony, derenie, buki, ambrowce. Jeszcze wtedy nie mialam kupca na dom a chcialam te akurat drzewa sobie zachowac. I w sumie dobrze zrobilam, bo nowi zlikwidowali czesc rabat - wszystkie te od strony lasu i zrobili tam plac zabaw dla dzieci. Zakopali oczko, zniwelowali gorke i kamienie pod kaskade, zlikwidowali calkowicie murki przy tarasie i wypłaszczyli calosc. Rozumiem, ich kasa, ich dom, moga robic co chca.
Zostawilam duzo dobra ale jak juz sie kupcy zdecydowali zaplacic za dom w tym ogrod byloby nieuczciwe wykopywac rosliny juz po zakupie. Uwazam, ze nim sie pojawili moglam robic co chce ze swoim dobrem ale jak juz wplacili kase to nie bardzo cos zabierac.

Jeszcze dopowiem, wzielam rosliny ktore tez ciezko dostac lub ceny rozwalaja na lopatki np. Klon strzepiastokory kupiony za 60 zł. wysokosci obecnie ponad 2 metry albo niedostepny albo za kase powyżej 300-400 zł

Buk Franken ok. 4-5 m - niedostępny w ogole a kupiony za 150 zł. o ten:

klon diabelski, nie znalazlam go w zadnym ogrodnictwie, kupiony wówczas za 49 zł.

Ci ludzie wyrzucili duzo pieknych rozlin, ogromna ilosc bylin, buki pendula z frontu, sosny szczepione, bośniackie - miśki tak piekne ze az plakac mi sie chcialo. A sosny nie wykopie, bo nie ma szans na przetrwanie. W sumie ocalilam czesc skarbow przed wyrzuceniem.

TAR 10:09, 20 cze 2023

Makao napisał(a)
Co do sadzonek to niestety teraz najgorszy okres na zakupy internetowe. Szkółki dzielą na potęgę i takie pierdółki przychodzą. Najlepiej teraz koniec sierpnia i jesienią kupować lub poczekać do wczesnej wiosny.

Aniu, to byly rosliny zamawiane zima i dostalam je w kwietniu wiec wez pod uwage ze to co przyszlo bylo jeszcze mniejsze, cud, ze wyroslo w ogole.
TAR 10:09, 20 cze 2023

Makao napisał(a)
Czyli agrowł... już zdejmujesz powoli?

oczywiscie, jak mowilam, to rozwiazanie tymczasowe