Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 21:16, 17 cze 2023

Daga mialam zrobic dzis fotke ale tak sie zaaferowalam sadzeniem, potem sprzataniem a potem wyprobowywaniem odkurzacza do dywanow ze sklęsłam i zapomnialam. Ledwo łaze, jutro na pewno pokaze tego Flamingo

Aniu w sumie chory zwierzak to zawsze wyzwanie. On nie powie co go boli. My z naszym mamy wyjatkowa więź i wiemy od razu jak cos nie halo
Magara 00:13, 18 cze 2023

TARcia, nie kłopotaj się. Pojechałam dziś z zamiarem kupienia, wróciłam z niczym. Ostał się jeden, jakiś niewyględny pokurcz, nie kupiłam Cały czas myślę co posadzić jako przesłonę...
TAR 11:12, 18 cze 2023

Pomysl nad klonem polnym. Ja bardzo lubie postelense, carnival, pulverulentum lub czysty. Pieknie wyglada klon diabelski. Sa klony ktore nie rosna wielkie kobyly a dadza lzejsza przeslone. Polne nie maja takich wielkich lisci. Ja mam tez strzepiastokore. Miodzio
Magara 23:44, 18 cze 2023

O, dzięki, zapisane, wstępnie przejrzane, na pewno by mi się któryś ładnie wpasował albo i dwa
Tylko weź to kup Wolałabym stacjonarnie ale wiadomo jak jest...
April 09:05, 19 cze 2023

Nie wiem jak ty cokolwiek w ogrodzie ogarniasz mając chorego zwierzaka. Ja zresztą ostatnio nic nie ogarniam. Staram się ogród ale poza tym padam na twarz i nie mam już siły. Nawet fotek zrobić, nie mówiąc o sprzątaniu chałupy.
Kokoryczkę masz/chcesz?
TAR 09:38, 19 cze 2023

Chce, bardzo.
Dajemy rade, senior poza tym, ze jest troche uperdliwy jest przekochanym wiecznie spiacym psiakiem. Uwielbia mizianko na kolankach. Ma tylko fazy szczekania na sciane jest głuchy i slepy. Ale da sie to przezyc. Rok temu bylo zdecydowanie gorzej, kiedy choroba sie zaczela i probowalismy ja ogarniac. Teraz leki dosc dobrze dzialaja, jedynie ta niewydolnosc nerek sie poglebia i stad wyjscia nocne.

Wczoraj skonczylam jedna rabate przypodcieniową, na razie bez szału ale licze, ze rosliny w mase pojda w nastepnym sezonie i bedzie ładnie. A potem niespodziewanie zaczelo padac, prognozy mowily o 20% prawdopodobienstwa deszczu, wiec nie bralam pod uwage. Chmurka niewielka, rokowala na jakies kropienie a tu soczysty, rowny deszcz przez kilka godzin. Trawa mi sie tak bujnela, ze znowu koszenie. A koszona byla w piatek. Wszystko co posadzilam w weekend dostalo wody. To lubie. Chociaz komary nas zeżra.
Makao 09:47, 19 cze 2023

Na komary kupiłam sobie Muggę. Ponoć bardzo skuteczny bo komary robią się pijane i nie w głowie im kąsanie. Taką opinię dostałam od znajomej. Testujemy.

Tar gdzie lepiej mieć kompostownik? W cieniu czy w słońcu?

Ja mam w słońcu i muszę od czasu do czasu polewać wodą bo suchy jest ale za to temperatura w nim robi się wysoka.
Gdzie lepiej?
Judith 10:22, 19 cze 2023

Makao napisał(a)
Na komary kupiłam sobie Muggę. Ponoć bardzo skuteczny bo komary robią się pijane i nie w głowie im kąsanie. Taką opinię dostałam od znajomej. Testujemy.

Tar gdzie lepiej mieć kompostownik? W cieniu czy w słońcu?

Ja mam w słońcu i muszę od czasu do czasu polewać wodą bo suchy jest ale za to temperatura w nim robi się wysoka.
Gdzie lepiej?

Miałam ten specyfik chyba rok czy 2 lata temu, gdy była komarowa masakra. Działa owszem. Przez kilka minut…
U mnie nie ma komarów . Zdarzają się pojedyncze sztuki. Jestem w szoku, że wieczorem można spokojnie posiedzieć w ogrodzie .
TAR 10:38, 19 cze 2023

Nie mam kompostownika jeszcze wiec sie nie wypowiem, ale na logike chyba w slonecznym miejscu zeby bylo cieplo i szybciej sie przerabialo.
Zakup kompostownika mnie jeszczcze czeka, chwilowo sa pilniejsze potrzeby

U mnie czasem dziala mugga tropikalna szczegolnie na koniary, ale mam chyba brosa 50% deet i on calkiem znosnie sobie radzi, tylko pyskam na ubranie nie na skore. Moja zle reaguje na taka chemie. wczoraj cos mnie dziabnelo, ze az zawylam z bolu albo koniara albo osa. Kostka mi spuchla na maksa. Ocet pomogl.
April 11:02, 19 cze 2023

Są za i przeciw kompostownikowi na słońcu. Szybciej ci będzie wysychał, potrzebne będzie podlewanie. Ja mam w półcieniu a i tak sucho w nim. Nie ma kto zalewać wodą. Czasem coś skapnie jak podlewam okoliczne rabaty.

U mnie też komary jak samoloty...