Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 21:10, 25 cze 2025

Alicja, i nie wiem co to za odmiana, bo to jarzmianki dostane.

Apropo jarzmianek dokupilam dzis sobie biale, bez zadnych rozowych rumiencow. Alba i Shaggy. Dokupilam tez dzwonkow Elisabeth, bo ladnie mi kwitly w zeszlym roku i ladnie przetrwaly. Chcialam Samanty dokupic, bo tez gwiazdorza na rabatach ale nie bylo. Za to dzwoneczniki byly wiec dolozylam i jeszcze niebieskie przetaczniki na promce plus limonkowe hosty, pomaranczowe epimedium i z kilka sadzonek floksow i gaur tych w ogrodzie nigdy dosyc. Dokupilam Blueboye, Blue Dolpfin i Blue Paradise oraz gaure Tutti Frutti i Rosy Jane, bo sa sliczne. A takze zatrwiany, bialego ostrogowca i języczki na bagienna.
Niektore rabaty swieca pustkami. Musze je dolem podsadzic.
Wszystkie kupione jezowki ubieglej jesieni na targach niestety poszly do jezowkowego nieba. Musze zapelniac po nich miejsce, slimaki zezarly tez ostrozki wiec pustki sie porobily straszne.
Jak to posadze to pomysle gdzie by tu kilka roz wcisnac, bo mam jeszcze maly niedosyt. Na liscie sa 3 pizmowe i 3 rabatowe. Wejda spokojnie. Wczoraj przyszly paprocie czerwonozawijkowe i fioletowe.
mrokasia 21:11, 25 cze 2025

Ekhm, zaczynam szukać miejsca dla Alden Biesen… świat się kończy
TAR 21:12, 25 cze 2025

Haniu, jarzmianki sa boskie. Dosc ladnie u mnie rosna wiec na pewno bedzie ich wiecej. Porozsadzam to co mam.
Roza Alden jest przecudowna. Moja to maly krzaczek. Duzy bedzie docelowo?
TAR 21:14, 25 cze 2025

mrokasia napisał(a)
Ekhm, zaczynam szukać miejsca dla Alden Biesen… świat się kończy

U Ciebie? A co ja mam powiedziec jak wcale mialo roz nie byc a juz jest 12 szt. I bedzie wiecej. Ale Alden to nie roza to dzielo sztuki. Cudo.
Alija 21:22, 25 cze 2025

Też zachwycam się Alden Biesen, u mnie rośnie na leśnej rabacie, ziemia kiepska (no, podkarmiam ją na wiosnę), sucho i ciemno, słońca trochę po południu i daje radę, rośnie i kwitnie, więc chwalę, bo warta tego.
TAR 21:25, 25 cze 2025

Mialam pokazac roze ktore przyszly. Sadzonki ladne i zdrowe.

Novalis ma duzo pakow

Grosherzogin Luise

Bukavu jest obledna, pojdzie na biala rabate

I rzeczona Alden Biesen

TAR 21:28, 25 cze 2025

Alija napisał(a)
Też zachwycam się Alden Biesen, u mnie rośnie na leśnej rabacie, ziemia kiepska (no, podkarmiam ją na wiosnę), sucho i ciemno, słońca trochę po południu i daje radę, rośnie i kwitnie, więc chwalę, bo warta tego.

Swoja chce dac na ciemnej ale dosc slonecznej rabacie, na tle czarnego ogrodzenia w otoczeniu zielonych krzewow i bylin. Chce ja podsadzic jeszcze przywrotnikiem i biala gaura.
Alija 21:29, 25 cze 2025

Fajny plan, będzie pięknie.
mrokasia 21:40, 25 cze 2025

Nosz, ale gdzie ja mam ją wcisnąć???
TAR 21:41, 25 cze 2025

mrokasia napisał(a)
Nosz, ale gdzie ja mam ją wcisnąć???

Pod oknem? Wywal rozplenice.