Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

April 08:52, 07 lip 2025

Róże, róże, róże, no kto by się po tobie spodziewał
Ale popieram. Trochę róż bardzo się przydaje, nawet w lesie

Pomponella u mnie dorasta do 3 metrów...
mirkaka 10:43, 07 lip 2025

Zawieszaj jak najszybciej te pułapki feromonowe, u mnie łapią się prawie codziennie, już jest ich 5 złapanych.
Czytam z jaka determinacją działasz, ja też obrywałam kore ale nie pryskalam niczym i nie miałam wtedy pułapek, walczę z nią juz z 10 lat, niestety u mnie drzewo raczej do wyciecia
TAR 13:41, 07 lip 2025

tulucy napisał(a)

A jakby co, to taka Zephirine Droughin kolców nie posiada w ogóle. I pięknie pachnie. Ale jest z dużych, pnących.

Te zamowilam wiosna ale sadzonka byla nie teges i nie przyslali a potem juz nie bylo. Ale jest na liscie do dokupienia.
TAR 13:41, 07 lip 2025

Monia81 napisał(a)

Napiszę wieczorkiem

Oki
TAR 13:45, 07 lip 2025

April napisał(a)
Róże, róże, róże, no kto by się po tobie spodziewał
Ale popieram. Trochę róż bardzo się przydaje, nawet w lesie

Pomponella u mnie dorasta do 3 metrów...

Pomponelle odpuszczam. Mam na liscie jeszcze kilka do zakupienia. Zaskoczyl mnie fakt, ze dosc ladnie sie przyjely i kwitna. Wlasnie zaczyna Novalis. Starannie wybieram co mi sie podoba i Was, rozanych ludzi pytam.
Zakochalam sie w rozy Bukavu, Aldence i Cest La Vie jest po prostu mega piekna.
TAR 13:49, 07 lip 2025

mirkaka napisał(a)
Zawieszaj jak najszybciej te pułapki feromonowe, u mnie łapią się prawie codziennie, już jest ich 5 złapanych.
Czytam z jaka determinacją działasz, ja też obrywałam kore ale nie pryskalam niczym i nie miałam wtedy pułapek, walczę z nią juz z 10 lat, niestety u mnie drzewo raczej do wyciecia

Czekam az przyjda. Mam nadzieje, ze jutro. Ja wczoraj znowu robilam plukanie pod cisnieniem. Ale nic sie nie wyplukalo nawet trociny. Na pewno bede baczniej obserwowac te brzoze.

Chcemy zakupic tez pulapke na konskie muchy. Nie da sie ani robic ani posiedziec w ogrodzie. Tyle ze to spory koszt ok. tysiaca.
Alija 14:54, 07 lip 2025

TAR napisał(a)
Dziewczyny, z roz ktore dostalam najbardziej podoba mi sie róża Cest La vie, jak ona pieknie pachnie. Inne róże Rojewskiego tez mi sie podobaja a szczegolnie seria z Gry o tron, zamierzam je nabyc drogą kupna gdy beda dostepne: Matka Smoków, Nocna straż, Leśni Ludzie - sa boskie

Podoba mi sie bardzo róża The Fairy, tej dokupie. I Artemis ale ta ma wyjatkowo szpetne kolce, musialam jej znalezc dobra miejscowke, by psiaki sie nie poranily. Ja mam cala reke poszarpana od wkladania i wyciagania z auta. Az sie odechciewa

Róża Midsommer Snow ładny wypełniacz ale jakos mnie nie powalila na kolana, dosc ciekawie pachnie.
Lemon rokoko na razie pąki. Seria owocowa Bienneweide słitasna.

Podoba mi sie jeszcze róża Pomponella. Kto ma i napisze o kolcach? Jak ma duze to odpada w przedbiegach.

Ciekawe róże zakupiłaś. Oglądałam kiedyś róże Rojewskiego w internecie, mają ciekawe nazwy, Leniwe Owieczki, Kuchenne Wynalazki, Zazdrość Sąsiadki, takie mało różane. C,est la vie bardzo mi się podobała.
Artemis mam trzeci sezon, bardzo ją lubię.
TAR 18:30, 07 lip 2025

Alicjo, róże Rojewskiego wysuwaja sie na poczatek stawki rozanej, sa cudne. A nazwy wymiataja. Własnie wrocilam z obchodu i nie moglam sobie odmowic niucha Wspomnienia Lata.
Przy okazji dokupilam sobie Hermione Granger i 2 szt. The Fairy, Bouquet Parfait i Heavenly Pink. Zblizam sie powolutku do konca mojej listy rozanej

Artemisowi dolozyc chce 3 szt. The Fairy a pomiedzy nimi bedzie sesleria jesienna.

Przeraza mnie moja magnolia na rabacie frontowej Leonard Messel, ktora miala byc kompaktową mała magnolia a w tej chwili przyrost ma ponad 30 cm. Miejsce jej najwyrazniej pasuje i boje sie troche przesadzania zeby nie zmarnowac.
Wafel 23:47, 07 lip 2025

Widziałam u Mirki drzewo zaatakowane przez trocinarki wygląda to strasznie W pułapce było kilka motyli, są ogromne i paskudne... Brr... Żal drzewa, nie wiedziałam, że coś takiego w ogóle istnieje.
Kordina 23:54, 07 lip 2025

Pomponella wcale do takich mocno kolczastych nie należy, a jest bardzo wdzięczna z tymi różowymi pomponikami. Wcale nie jest wysoka, trzeci rok i ma ok 150 chyba. Może u Aprilka po prostu wyciąga się do słońca? Obcinam wg wskazówek Hyżego i się ładnie odbudowuje