Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 13:48, 05 lip 2025

Mozliwe. Przy okazji zrobie.
TAR 13:52, 05 lip 2025

Dzis moje drzewo ogolocone z kory opanowaly mrowki. Czyszcza wszystko jak leci. Wszystkie zwloki gasienic zniknely. Mam nadzieje ze wyczyszcza tez z ewentualnych jaj. Jutro koroderma i dalsza obserwacja. Na pewno pozbylam sie wiekszosci tych paskud.
mrokasia 14:18, 05 lip 2025

To jest niesamowite jak przyroda radzi sobie pomagając nam przy okazji.
Wczoraj natknęłam się na info, że tam gdzie są mrówki tam nie ma kleszczy bo mrówki to ich naturalni wrogowie.
TAR 14:43, 05 lip 2025

Chyba cos w tym jest, bo kleszcze moje bialasy mialy tylko na poczatku wiosny w marcu. Potem juz nic.
Ja wiem,ze mrowki w ogrodach przeszkadzaja, czasem niszcza. Ale sa tez pozyteczne. Ja mam ich duzo ale jakos mi nie przeszkadzaja. Funkcjonujemy sobie obok i dajemy rade. Do domu juz nie wchodza.

Z osami jest podobnie. Nie zaczepiane nic nie robia a zjadaja mszyce i to lepkie, welnowce. Tez sa czyscicielami.
UrsaMaior 15:58, 05 lip 2025

Ojezu gryzące gąsienice bleee!
Ewa777 17:04, 05 lip 2025

Podziwiam Wasze działania w walce z gąsienicami na brzozie.
Jeże,i chodzi o mrówki, to nie wiedziałam, ze tępią kleszcze. Czasmi się u mnie zdarzają, a mrówek mam mnóstwo.
Wełnowców też mam od groma. Myję zaifekowane gałązki, pryskam chemią i nic. Wełnowce nadal są
TAR 17:48, 05 lip 2025

Iza, sa oblesne. Te co wyciagalismy to byly jeszcze male. Widzialam dorosla z 10 cm, gebe miala paskudna

Ewa osy mi czyszcza welnowce perfekcyjnie. Mrowki oczyszczaja las perfekcyjnie. Z martwych robali, gryzoni. Slimaki to ich przysmak. Z rabat sie ich pozbywam, podobnie z kostki. Reszte moga miec dla siebie.
Tess 18:42, 05 lip 2025

.
TAR 11:58, 06 lip 2025

Tesia. Usunelas post a wczoraj mialam gosci i tak na szybiora przeczytalam.
TAR 14:38, 06 lip 2025

Dziewczyny, z roz ktore dostalam najbardziej podoba mi sie róża Cest La vie, jak ona pieknie pachnie. Inne róże Rojewskiego tez mi sie podobaja a szczegolnie seria z Gry o tron, zamierzam je nabyc drogą kupna gdy beda dostepne: Matka Smoków, Nocna straż, Leśni Ludzie - sa boskie

Podoba mi sie bardzo róża The Fairy, tej dokupie. I Artemis ale ta ma wyjatkowo szpetne kolce, musialam jej znalezc dobra miejscowke, by psiaki sie nie poranily. Ja mam cala reke poszarpana od wkladania i wyciagania z auta. Az sie odechciewa

Róża Midsommer Snow ładny wypełniacz ale jakos mnie nie powalila na kolana, dosc ciekawie pachnie.
Lemon rokoko na razie pąki. Seria owocowa Bienneweide słitasna.

Podoba mi sie jeszcze róża Pomponella. Kto ma i napisze o kolcach? Jak ma duze to odpada w przedbiegach.