Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Agatorek 11:28, 06 wrz 2025

Wrzuciłam Ci u mnie zdjęcia wiethorst i joppi.

Bośniackie też mam (chyba) takie ponad metrowe, gęste, ładny kształt mają. Tourolose też mam, już ponad metrową. I jeszcze jakąś na fajną, rośnie wąsko, ale nie pamiętam nazwy . Może pójdę i zobaczę
Ewa777 17:08, 06 wrz 2025

Fajne zakupy
U mnie sierpień też upłynął bez zdjęć ogrodu. Az się sama dziwię, bo zazwyczaj dużo zdjęć robiłam w miesiącach wakacyjnych.
Z zakupów to tylko kupiłam trochę cebul tulipanów. U mnie muszą one być wiosną
TAR 17:51, 06 wrz 2025

Domowilam sosny. Ostatecznie wybralam Joppi, Louie, Fukai, Niagara Falls. Wczesniej kupilam Wiethorst i himalajke ktora bede uszczykiwac i prowadzic nisko.
ElzbietaFranka 18:55, 06 wrz 2025

Tarcia gdzieś czytałam, że u was nadmiar deszczu. Ciesz się że pada. U nas to prawdziwa tragedia ziemią jak skała. Nawet podlewanie nic nie daje.
Możemy tylko liczyć na skwar z nieba.
Jeżeli chodzi o rośliny też mam chore. Mączniak czarna plamistosc i deszczu nie ma.

TAR 19:34, 06 wrz 2025

Wiesz Elu co za duzo to niezdrowo. I to chyba dotyczy i upalow i deszczy. Nie ma rownowagi w przyrodzie a to mocno niepokojące.
mrokasia 19:45, 06 wrz 2025

No no, ładne zakupy .
Tylko kto Ci to posadzi?
TAR 19:55, 06 wrz 2025

Sama sobie posadze, dzis juz zaczelam bylinki tylko deszcz mnie zlapal. Kasia, te zawilce piekne przyszły. Myslalam, ze beda popierdolki ale jak na sadzonki za dyche to bardzo ładne.
Nie umiem robic rabaty jak wszystkich roslin nie mam. Potem przesadzam po kilka razy.
Dzis wysadzilam 3 tawulce spod okna łazienkowego i w zamian dalam hortke Hot Chocolate. Tawulce nie musza miec takiej dobrej ziemi wiec je pod ogrodzenie dam od bajora. Nasiewa mi sie tam za duzo chwastow a tawulce wytłumia ten pęd. A hortka dostala dobra ziemie, wilgotna, żyzna i w polcieniu.
Marcin89 19:57, 06 wrz 2025

TAR napisał(a)
Sama sobie posadze, dzis juz zaczelam bylinki tylko deszcz mnie zlapal. Kasia, te zawilce piekne przyszły. Myslalam, ze beda popierdolki ale jak na sadzonki za dyche to bardzo ładne.
Nie umiem robic rabaty jak wszystkich roslin nie mam. Potem przesadzam po kilka razy.
Dzis wysadzilam 3 tawulce spod okna łazienkowego i w zamian dalam hortke Hot Chocolate. Tawulce nie musza miec takiej dobrej ziemi wiec je pod ogrodzenie dam od bajora. Nasiewa mi sie tam za duzo chwastow a tawulce wytłumia ten pęd. A hortka dostala dobra ziemie, wilgotna, żyzna i w polcieniu.
A mogę zobaczyć te zawilce? Bo właśnie szukałem ładnych on line
TAR 20:33, 06 wrz 2025

juz ciemno i pada wiec moze jutro
Marcin89 20:35, 06 wrz 2025

TAR napisał(a)
juz ciemno i pada wiec moze jutro
Jasne