Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 17:49, 21 paź 2025

Moje psiaki interesuje wszystko przypuszczam ze kielbaska jest na pierwszym miejscu
Agatorek 18:48, 21 paź 2025

Moje szkodniki też nie zbliżają się do ognia. Ale lubią się położyć (w oddaleniu) i patrzeć

Agatorek 18:48, 21 paź 2025

TAR napisał(a)
Moje psiaki interesuje wszystko przypuszczam ze kielbaska jest na pierwszym miejscu

Ja nawet nie muszę przypuszczać. To pewne
TAR 19:31, 21 paź 2025

W niedziele mielismy malego goscia 4.5 latka sasiada i to on byl ciekawszym obiektem nawet kielbasa przegrala oczywiscie do pewnego momentu czasowego
Agatorek 21:46, 21 paź 2025

U mnie kiełbasa nigdy by nie przegrała
TAR 11:15, 22 paź 2025

Dziewczyny przyszlo moje 14 róż a ja z tym chorym barkiem bede sie teraz bujac z sadzeniem. Do tego zamowilam 4 szt. Adiantum Venustum. chyba trzeba bedzie mocnego proszka lyknac i ostatnie sadzonko zrobic. Róze do donic i wszystko zadoluje do wiosny, nie mam miejscowy przygotowanej by teraz sadzic.
Ale to Venustum jest tak trudne do zdobycia wiec jak byla okazja to wzielam.

Żeby bylo zabawniej, wsadzone wiosna cebule cyklamenow mialy mnie w nosie i teraz sie uaktywnily. Pan, od ktorego kupowalam mowil, ze niepotrzebnie po posadzeniu trzymalam je w domu, mialy za cieplo. Dopiero jak w zimne dalam to ruszyly. Wiec nic nie poszło na zmarnowanie. Tez je zadoluje i wiosna gdzies pod drzewami posadze. Na pewno dokupie jeszcze od niego cebulek cyklamenow jak beda w ofercie.

Jesli chodzi o cebule, to wykopuje kilka dolkow po jednym na gatunek i chwilowo je tak zostawie. Nie mam siły by to sadzic w rabatach pojedynczo. Bedzie wiec poletko: kamasjii, tulipanów, narcyzów, pole szafirkow, przebisniegów. Co zrobic Zreszta pogoda tez nie zapowiada sie jakas ciekawa. Z cebulami moge poczekac jeszcze jakies 3 tygodnie.
LIDKA 20:08, 22 paź 2025

Tarcia jak posadzisz róże w spore doniczki i postawisz gdzieś w zaciszu to myśle że przezimują.
Moje stały na kortowej całą zimę i żyją. Miałam je w doniczkach z Dino tych co kwiaty cięte trzymają.

Też mam cebule do posadzenia ale to nie pilne. Raz sadziłam w styczniu i kwitły w normalnym terminie.

Nie mam czasu na ogród ale mi się zapowiedziała ciocia z hiszpańską przyjaciółką i muszę choć pobieżnie ogarnąć bo ogród jest powodem ich wizyty. A zielska mam co niemiara. Liści też ale się nie przejmuje.
M je tylko usuwa z trawnika.
mrokasia 10:23, 23 paź 2025

Jak czytam co masz jeszcze do posadzenia z tym chorym barkiem to aż mi wstyd jak sobie pomyślę o moich czekających cebulkach...
TAR 10:38, 23 paź 2025

LIDKA napisał(a)
Tarcia jak posadzisz róże w spore doniczki i postawisz gdzieś w zaciszu to myśle że przezimują.
Moje stały na kortowej całą zimę i żyją. Miałam je w doniczkach z Dino tych co kwiaty cięte trzymają.

Też mam cebule do posadzenia ale to nie pilne. Raz sadziłam w styczniu i kwitły w normalnym terminie.

Nie mam czasu na ogród ale mi się zapowiedziała ciocia z hiszpańską przyjaciółką i muszę choć pobieżnie ogarnąć bo ogród jest powodem ich wizyty. A zielska mam co niemiara. Liści też ale się nie przejmuje.
M je tylko usuwa z trawnika.

Ach te ciocie Na pewno zacmokaja z zachwytu nad twoim ogrodem i porzadeczkiem

Roze abo zadołuje do ziemi albo donice obłoze sianem i gałazkami to powinno wystarczyc chyba. Tak mam kilka doniczek z innymi roslinami i zyja juz 3 sezon, nie bylo kiedy posadzic.

mrokasia napisał(a)
Jak czytam co masz jeszcze do posadzenia z tym chorym barkiem to aż mi wstyd jak sobie pomyślę o moich czekających cebulkach...

Kasiu, mezaty mi roze posadzil wczoraj do donic a jak wroci z wojazy to zadołuje te donice, nie zapowiadaja ani sniegu ani mrozu wiec te 2 tygodnie wytrzymaja, wazne ze juz sa w ziemi. A venustum to sobie w sobote sama w dolek wsadze w przechowalniku. Musze to sama zrobic pod nieobecnosc, bo nie chce sluchac marudzenia
W ortezie mi latwiej, praktycznie reka unieruchomiona to jej nie nadwyrezam. A nogi do kopania zdatne na chwile obecna
Bark i reke musialam unieruchomic, bo jak na zumbe chodze to nawet z bolem nie moge sie powstrzymac nad niemajtaniem łapkami. Teraz jest o wiele latwiej. Bo juz mialam pomysl by rekaw przyszyc do koszulki
Reka najbardziej dostaje przy pracy w domu, sprzataniu/praniu/gotowaniu. Ogrod w fazie jesiennej robi najmniej szkod zdrowotnych
April 10:58, 23 paź 2025

TAR napisał(a)
Dziewczyny przyszlo moje 14 róż a ja z tym chorym barkiem bede sie teraz bujac z sadzeniem. Do tego zamowilam 4 szt. Adiantum Venustum. chyba trzeba bedzie mocnego proszka lyknac i ostatnie sadzonko zrobic. Róze do donic i wszystko zadoluje do wiosny, nie mam miejscowy przygotowanej by teraz sadzic.
Ale to Venustum jest tak trudne do zdobycia wiec jak byla okazja to wzielam.

Żeby bylo zabawniej, wsadzone wiosna cebule cyklamenow mialy mnie w nosie i teraz sie uaktywnily. Pan, od ktorego kupowalam mowil, ze niepotrzebnie po posadzeniu trzymalam je w domu, mialy za cieplo. Dopiero jak w zimne dalam to ruszyly. Wiec nic nie poszło na zmarnowanie. Tez je zadoluje i wiosna gdzies pod drzewami posadze. Na pewno dokupie jeszcze od niego cebulek cyklamenow jak beda w ofercie.

Jesli chodzi o cebule, to wykopuje kilka dolkow po jednym na gatunek i chwilowo je tak zostawie. Nie mam siły by to sadzic w rabatach pojedynczo. Bedzie wiec poletko: kamasjii, tulipanów, narcyzów, pole szafirkow, przebisniegów. Co zrobic Zreszta pogoda tez nie zapowiada sie jakas ciekawa. Z cebulami moge poczekac jeszcze jakies 3 tygodnie.

No miałam nie kupować ale jak trzy lata czekałam na to venustum to jednak zamówiłam. Tylko dwa. I 4 szt polystichum setiferum. No tak mnie zmotywowałaś swoimi zakupami
Żeby to posadzić, muszę najpierw przyciąć hederę na sośnie. Bo potem nie będę miała jak wejść z drabiną. Po dwóch godzinach walki, mam ból pod łopatką i dopiero połowę wycięte. Tak więc łączę się w bólu. Ale ty nie nadwyręż, żeby nie było kłopotów. Bossssz, 14 róż? Sporo.
A cebulki poletkami wyglądają fajniej niż pojedynczo, więc nie masz co narzekać