Dziewczyny przyszlo moje 14 róż a ja z tym chorym barkiem bede sie teraz bujac z sadzeniem. Do tego zamowilam 4 szt. Adiantum Venustum. chyba trzeba bedzie mocnego proszka lyknac i ostatnie sadzonko zrobic. Róze do donic i wszystko zadoluje do wiosny, nie mam miejscowy przygotowanej by teraz sadzic.
Ale to Venustum jest tak trudne do zdobycia wiec jak byla okazja to wzielam.
Żeby bylo zabawniej, wsadzone wiosna cebule cyklamenow mialy mnie w nosie i teraz sie uaktywnily. Pan, od ktorego kupowalam mowil, ze niepotrzebnie po posadzeniu trzymalam je w domu, mialy za cieplo. Dopiero jak w zimne dalam to ruszyly. Wiec nic nie poszło na zmarnowanie. Tez je zadoluje i wiosna gdzies pod drzewami posadze. Na pewno dokupie jeszcze od niego cebulek cyklamenow jak beda w ofercie.
Jesli chodzi o cebule, to wykopuje kilka dolkow po jednym na gatunek i chwilowo je tak zostawie. Nie mam siły by to sadzic w rabatach pojedynczo. Bedzie wiec poletko: kamasjii, tulipanów, narcyzów, pole szafirkow, przebisniegów. Co zrobic

Zreszta pogoda tez nie zapowiada sie jakas ciekawa. Z cebulami moge poczekac jeszcze jakies 3 tygodnie.