Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogród Magdy

Wiejski ogród Magdy

Ichigo 23:26, 17 cze 2025

Doceniam, doceniam . Stryj też czasem pomaga mi w okołoogrodowych sprawach i jestem mu za to wdzięczna.

Więcej dzwonków:

Ichigo 23:32, 17 cze 2025

Jutro będę sadzić kasztanowca Briotii... Kupiłam go całkiem spontanicznie i bez zastanowienia. Ciekawe, jakie drzewko mi przyślą.
MagdaLenka 23:51, 17 cze 2025

Ichigo napisał(a)
Jutro będę sadzić kasztanowca Briotii... Kupiłam go całkiem spontanicznie i bez zastanowienia. Ciekawe, jakie drzewko mi przyślą.

Ja też mojego Briotti kupiłam pod wpływem impulsu i to zanim jeszcze miałam ogród. Przeczekał jeden sezon w donicy na balkonie. Teraz jest pięknym drzewkiem i cudnie kwitł.
Będziesz zadowolona.
LIDKA 00:04, 18 cze 2025

Ślicznie teraz kwitnąco w ogrodzie. Co to za dzwonki?

Te tabsy trzeba powtarzać. Sama myśle że jakoś musze kupić jeszcze. Na wszelki wyoadek.
W tym roku mam pierwszy sezon bez szkodników.

Ten kasztanowiec piękny jest.
Madzia pokazywała kwitnący. Też mi w oko wpadł.
Edenka 09:20, 18 cze 2025

Hej kochana

Masz cudnie u siebie ,piwonie i róże miodzio
Ja zamawiam irysy u jednego pana , dam Ci namiar, za każdym razem przysyła super sadzonki.
Dzwonki z orlayą cudne ujęcie ech...masz fajną przestrzeń a minus to brak zabudowań , dlatego grasują zwierzaki ...
Oby się udało je odgonić, może stryj coś podpowie w tym temacie?
Narsilia 13:19, 18 cze 2025

O boziu ale cudne dzwonki i róże i ty nie jesteś dumna z ogrodu , naprawdę jest cudnie jeszcze raz podziwiam jak rośliny cudownie sobie radzą na odległość gdy nie moja Twojej zielonej rączki na codzien
Ichigo 19:07, 19 cze 2025

MagdaLenka napisał(a)

Ja też mojego Briotti kupiłam pod wpływem impulsu i to zanim jeszcze miałam ogród. Przeczekał jeden sezon w donicy na balkonie. Teraz jest pięknym drzewkiem i cudnie kwitł.
Będziesz zadowolona.

Na pewno będę . Jeśli tylko nie zjedzą go karczowniki. Przygotowałam mu już miejsce - wykopałam dużą dziurę za wrzosami. Wczoraj jednak nie przyjechał, może będzie jutro. Czekam z niecierpliwością.
Ichigo 19:12, 19 cze 2025

LIDKA napisał(a)
Ślicznie teraz kwitnąco w ogrodzie. Co to za dzwonki?

Te tabsy trzeba powtarzać. Sama myśle że jakoś musze kupić jeszcze. Na wszelki wyoadek.
W tym roku mam pierwszy sezon bez szkodników.

Ten kasztanowiec piękny jest.
Madzia pokazywała kwitnący. Też mi w oko wpadł.

To dzwonki brzoskwiniolistne La Bonne Amie.

Super, że nie masz szkodników. Zostało mi jeszcze trochę tabletek, tak na raz. Potem będę kombinować, co dalej.
Ichigo 19:29, 19 cze 2025

Edenka napisał(a)
Hej kochana

Masz cudnie u siebie ,piwonie i róże miodzio
Ja zamawiam irysy u jednego pana , dam Ci namiar, za każdym razem przysyła super sadzonki.
Dzwonki z orlayą cudne ujęcie ech...masz fajną przestrzeń a minus to brak zabudowań , dlatego grasują zwierzaki ...
Oby się udało je odgonić, może stryj coś podpowie w tym temacie?

Dzięki, Edenka .
W takim razie proszę o namiar na priv, być może skorzystam. Wczoraj kupiłam irysy znowu na Allegro, tym razem od innego sprzedawcy. Posadzę je na próbę wpierw do doniczek, a dopiero potem pójdą na rabatę. Może nic ich nie zje.

Fakt, trochę tam u mnie odludzie, ale z drugiej strony podoba mi się, że sąsiad nie patrzy, co robię zza ogrodzenia. Mogę czuć się w ogrodzie dosyć swobodnie. Jak widać, ma to też swoje minusy.
Stryj może i chciałby pomóc, ale nie za bardzo wie jak. Tam nigdy wcześniej nie było karczowników. Owszem, jak dawniej były grządki z warzywami, grasowały nornice. Ale ta szczególna zaraza zaszczyciła dopiero mnie .
Ichigo 19:35, 19 cze 2025

Narsilia napisał(a)
O boziu ale cudne dzwonki i róże i ty nie jesteś dumna z ogrodu , naprawdę jest cudnie jeszcze raz podziwiam jak rośliny cudownie sobie radzą na odległość gdy nie moja Twojej zielonej rączki na codzien

Dziękuję, Klaudia. Słyszeć takie komplementy jest naprawdę budujące. Cieszę się, że ogród podoba się komuś jeszcze, to motywuje mnie do dalszego działania .