Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » 30 arów wietrznej pustyni

30 arów wietrznej pustyni

LIDKA 23:41, 16 sie 2024

Asia to fajne uczucie jak chwalą. Ja pokazuje troche fot i filmików na insta tak całkiem amatorsko.
Mam tam pseudo a i tak mi kuzynka co jej 20 lat nie widziałam dzis napisała że ogród marzenie.

Miłe to jest. Taka nagroda za nasz trud.

Masz juz 3 nowe rabaty ogarnięte. Pracuś z Ciebie. Brawo
LIDKA 23:43, 16 sie 2024

Co z trawą?
Narsilia 06:39, 17 sie 2024

No bo to ciężka praca jest ,każdy by chciał tak mieć zielono i kwitnąco, niektórym to jak pokażesz sam szpadel że trzeba dół wykopać to już za dużo a by ogrodnicy i ogrodniczki wiemy że ile to przed tym jest pracy , zrywanie darni, grabienie , przekopywanie, odchwaszczanie ,dodawanie w zależności od gleby torfu,piasku,gliny, dobroci -dopiero sadzenie a potem ściółkowanie .
To wszystko to jednak i tak pół roboty bo żeby utrzymać efekt na dłużej to pielenie ,obcinanie kwiatostanie czy strzyżenie żeby krzew miał firmę , zasilanie ,podlewanie itp itd , raz jeszczey to wszyscy wiemy to bardziej lista dla laika co się pyta czy wystarczy wsadzić i co już samorosnie .
Ale super że ludzie doceniają i przez to chwala bo dla nas jest to dodatkowa gratyfikacja , ja też pomimo że ogród tworzę dla siebie i dla rodziny uwielbiam jak ktoś chwali docenia , zgapia do siebie bo jak to mówią kopiowanie to najwyższa forma uznania

Asia to ogrom pracy za tobą w ten wczorajszy mega gorący i duszny dzień to dziś regeneracja i zdjęcia poprosimy
JoanNa 07:48, 17 sie 2024

LIDKA napisał(a)
Co z trawą?

Trawa czeka. Dziś mają być te ulewySianie odroczone do poniedziałku. Chyba, że faktycznie punktualnie po poludniu będzie lało i potem cisza, to może sie uda jeszcze dziś.
JoanNa 07:57, 17 sie 2024

Lidka, nie wiem czy taki pracuś-te moje 3 rabaty przy kostce to łacznie mniej niż Twoja kortowa Ale dzisiaj mężu za widoku popatrzył na rondo i mówi-no zupelnie inaczej jak wyzrębkowane. Teraz to rosliny giną w tych zrębkach, bo małe a zrębki pstrokate.

Muszę czym prędzej skonczyc nasadzenia i wyzrebkować tą budlejową, bo jak widać nasza Kluska lubi podziwiac wschody slonca właśnie leząc pod budlejami
JoanNa 08:02, 17 sie 2024

A tu już nowy mieszkaniec rabatki pod kotłownią.Jak widac-jeszcze przed fryzjerem

Kurcze, nie umiem zrobić gajnych zdjęć telefonem. Takie 'płaskie' wychodzą i poranne słonce wszystko mi rozmywa. A jak widzę zdjecia na forum, to takie żywe to wszystko, te kolory i w ogóle.
LIDKA 09:38, 17 sie 2024

JoanNa napisał(a)
Lidka, nie wiem czy taki pracuś-te moje 3 rabaty przy kostce to łacznie mniej niż Twoja kortowa Ale dzisiaj mężu za widoku popatrzył na rondo i mówi-no zupelnie inaczej jak wyzrębkowane. Teraz to rosliny giną w tych zrębkach, bo małe a zrębki pstrokate.

Muszę czym prędzej skonczyc nasadzenia i wyzrebkować tą budlejową, bo jak widać nasza Kluska lubi podziwiac wschody slonca właśnie leząc pod budlejami

Zrębki wkrótce zszarzeją i te łaciatki znikną.
Jak znajde wiosna na olx to tez kupie jeśli wyjdą taniej od kory. Na nową muszę dosypki zrobic i w miejscu po różance bede potrzebować sporo.

Asia roślinki sie bujna raz dwa. Gęsto są i będzie szybko pełna rabata.
JoanNa 10:36, 17 sie 2024

No podzieliłam w zasadzie każdą z tych 12 jeżówek na pół a ktorąś chyba nawet na 3szt, więc liczę że za rok będzie tu już fajnie. A jak za parę lat bedzie za gęsto, to będę dzielić.
Nie widać tego na poprzednim zdjęciu, ale...wsadziliśmy tu wiekszą Olę! Takie niecierpliwce z nas Ta juz ma wyprowadzoną koronę.

Jedyne co mnie zastanawia to liście-są mmiejsze niż u tamtej pierwotnie kupionej.

Znajomy sie pytał czy to wiśnia?? Ale wiśnie mają takie bardziej gladkie i błyszczące liscie..karteczka byla na drzewku i ten znacznik na pniu że Malus Ola...ale już zbaraniałam. No bo czemu te liście tak sie różnią?
LIDKA 14:50, 17 sie 2024

Nie wiem czemu liście się różnią.
Wiosna sie dowiemy jak zakwitnie co to jest?

Pokrój ma ładny.
JoanNa 07:55, 18 sie 2024

LIDKA napisał(a)
Nie wiem czemu liście się różnią.
Wiosna sie dowiemy jak zakwitnie co to jest?

Pokrój ma ładny.

No właśnie u niej są zasuszone kwiatki, tak jakby calkiem niedawno kwitła-a jabłonie przecież w maju kwitną...już sama nie wiem. Pomyłki w szkółkach się zdarzają, ale mam nadzieję że tu tak nie będzie.