Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » 30 arów wietrznej pustyni

30 arów wietrznej pustyni

LIDKA 05:26, 21 sie 2024

Asia ten rozchodnik thunderbird jest mocno różowy czy czerwony?

I jeszcze jakiś bordo widze. Też fajny .
JoanNa 06:31, 21 sie 2024

LIDKA napisał(a)
Asia ten rozchodnik thunderbird jest mocno różowy czy czerwony?

I jeszcze jakiś bordo widze. Też fajny .

On ma różowe kwiatki, taki ciemny róż-tylko ten mój telefon przeinacza te kolory.
A ten bordo przy rozplenicach Hameln to Dark Magic. Tylko taki mały, bo go mszyce dopadły na początku sezonu a ja nie od razu je zauważylam i długo się regenerował.
Patrycja_KG_Lu 07:16, 21 sie 2024

Zeta napisał(a)

Jak myślisz…u Zety to te same? Te Thunderhead?
LIDKA 08:28, 21 sie 2024

Ja mam jaki nn różowy cały szpaler i biały jeden. Chyba kupie taki soczysty i sobie namnożę.

Patrycja_KG_Lu 10:18, 21 sie 2024

LIDKA napisał(a)
Ja mam jaki nn różowy cały szpaler i biały jeden. Chyba kupie taki soczysty i sobie namnożę.

Ja u Ajki podpatrzyłam Carmen jako ten o jasnozielonych liściach. Będę go szukać. A dziś kupiłam odmianę GoodBud. A te Thunderhead chce pomieszać na brzozowej z moimi NN od sąsiadki. Do towarzystwa dostały rozplenice Hameln a w głębi Lady U.
Narsilia 11:20, 21 sie 2024

Ojej ale piękne te rozchodniki ciemne , też koniecznie muszę takiego upolować i namnożyć koniecznie , ja mam tylko te jasne tradycyjne .

Trawy masz piękne wszystkie czy łatwo się dzieli rozplenice hamlen ? Bo wiem że niektóre trochę mniej lubią dzielenie
JoanNa 16:28, 21 sie 2024

Patrycja, wg mnie tak, też już kiedys analizowałam to zdjęcie.
JoanNa 16:37, 21 sie 2024

Narsilia napisał(a)
Ojej ale piękne te rozchodniki ciemne , też koniecznie muszę takiego upolować i namnożyć koniecznie , ja mam tylko te jasne tradycyjne .

Trawy masz piękne wszystkie czy łatwo się dzieli rozplenice hamlen ? Bo wiem że niektóre trochę mniej lubią dzielenie

Klaudia ja też mam te tradycyjne Brilliant i też je bardzo lubię ja w ogóle lubię rozchodniki! Tylko tej Matrony nie mogę przeboleć że drugi sezon z rzędu mączniaka łapie-choć to nie jest mączny nalot, ale może tak to się objawia u rozchodnika..
JoanNa 20:55, 22 sie 2024

Narsilia napisał(a)

Dziękuję Klaudia Nie wiem czy lubią czy nie, ja dzieliłam je latem, tuż przed tym kiedy mialy wystartować kwiatostany,więc totalnie nie o czasie. Nie przycięłam ich po tym podziale. Kwiatostany puściły, ale wygladaly mizernie-jak to po podziale, koncówki im przysychały, ale im bliżej jesieni, to się powoli ogarniały. Pozytywnie mnie zaskoczyły tegorocznym przyrostem, bo przyrosły 4krotnie. One naprawdę były mizeroty rok temu. Ale dostały do dołków obornika i kompostu, także dieta na wypasie
JoanNa 21:20, 22 sie 2024

Dzisiaj mało pracy a więcej rozmyślania. Mam duży dylemat co do rabaty północnej pod sypialnią przechodzącej we wschodnią ciagnącą sie wzdluż pokoi dzieci. Pan projektant rozrysował łuk północny (o najwiekszej głębokości 4,25m), który potem przechodzi w zaledwie wąski pasek 50cm wzdluż wschodniej ściany.

Te 50cm to za mało. Mąż zaproponował żeby cały ten bok uczynić rabatą przechodząca w to północne półkole. Wówczas jej głębokość byłaby prawie 2,75m i 3,75 tam gdzie budynek ma wykusz. Połączyłam to promieniem 3,4m (taka bylaby najwieksza głębokość rabaty północnej). I nie wiem czy to nie za wielkie. Czy moze wzdluz podjazdu dac pasek trawnika np.na szerokość 2kosiarek? Na razie wyszło mi coś takiego (wersja że caly wschód to rabata):