Mam nadzieję, że to przygotowanie rabat będzie wystarczające
Tak wczoraj chodziłam z tą taczką i kartonami i zauważyłam jak reszta niezagospodarowanej działki, czyli samo centrum jest krzywa. Trochę kolein zrobiła koparka podczas kostki pod domek. Postanowiłam zaprosić pana z glebogryzarką separacyjną jeszcze raz na wiosnę (po postawieniu domku), aby to przerobił i wysiejemy jakiś trawnik. Zawsze to będzie ładniej i nie będzie kuło ani w stopy ani w oczy przez najbliższe kilka lat.
Coraz bliżej święta i zamaniła mi się choinka w ogródku. Pomyślałam żeby posadzić cis na stożek na rabacie którą szykuję, na samym początku z lewej strony.
Cis jest na tyle uniwersalny, że wpasuje się w wiele różnych nasadzeń.
Czy to jest to zielone koło w narożniku? Nie boisz się że hortensja Ci go zasłoni?
Jak się przyjmie to rośnie szybciej, ale mimo wszystko zastanowiłabym się czy warto go wciskać w narożniku za hortensją. Mam Wims Red i z tego co pamiętam docelowo to nie będzie kruszynka. Chcesz mieć choinkę na święta, a hortensję zamierzasz na krótko wcześniej ciąć? Nie zostawiasz suchych kwiatostanów na zimę?
Chyba, że zainwestujesz w jeden od razu większy Cis.
Ja sadziłam jakieś dwa tygodnie temu cisy, zobaczę co z nimi będzie na wiosnę. Tak z całą ziemią z doniczki je posadziłam. W sumie i tak zimowały by na dworze, w donicach. Tak sobie wytłumaczyłam moje późne sadzenie