Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 12:20, 07 lut 2024

Rumianka napisał(a)

a no popatrz jakie podobieństwo Czyźby nasi eMowie to bliźniacy???
Ania, Eliza u Was gromowładne spojrzenia małżowników, u mnie "bambułowe" epitety pod adresem domniemanej rabaty i stwierdzanie, że już jest piknie ze hej, po co zmieniać hahaha Co by nie mówili, jak się babie zmian zachce, to nie ma zmiłuj, niechaj se wzdychają i gromią ile dusza zapragnie i tak zrobim swoje
Rumianka 12:52, 07 lut 2024

Nieraz, gdy mam sporo nagromadzonych prac, to eM do mnie mówi : " jakoś to będzie - weźmiemy się i zrobisz"
Darecka 12:58, 07 lut 2024

Hahaha Eliza i jak tu nie kochać naszych eMów? Oni to wiedzą, jak podnieść na duchu
Patrycja_KG_Lu 16:38, 07 lut 2024

Pamiętasz ile puszek jakiej wielkości Wam wystarczyło na pomalowanie? Ja u siebie będę na wiosnę kompletować samodzielnie nawadniane kropelkowe grawitacyjne do tunelu pomidorowego.
Darecka 06:54, 08 lut 2024

Hej Patrycja, szczerze powiedziawszy to nie pamiętam, bo mauzera malował teść, ale z tego, co widziałam na internetach taka standardowa puszka 400ml starcza na pokrycie ok 1,5m2. Mamy do pokrycia 5m2, bo dołu nie ma potrzeby malować, czyli pewnie ze 4 puszki trzeba nabyć
Swoją drogą szacun za tak profesjonalnie podejście do projektu nawadniania, genialnie to rozpisałaś u siebie W weekend może uda mi się w końcu trochę nadrobić forum, bo widzę że u niektórych ogrodniczek się dzieje na całego
Patrycja_KG_Lu 08:44, 08 lut 2024

Dzięki! Sprayem będzie chyba najwygodniej pomalować. Widziałam wczoraj też taki filmik jak na dno pojemników na wodę dla zwierząt hodowlanych na gospodarstwie wrzucają luzem kilka rurek miedzianych, które mają zapobiegać negatywnym procesom. W komentarzach do filmiku pisali też o tym, że fontanny w miejscach popularnych w dawnych czasach nie wymagały takiego częstego czyszczenia dlatego, że ludzie miedziaki wrzucali na dno. Ciekawa teoria swoją drogą. Jeśli nam zostały jakieś miedziane elementy po budowie to nie zaszkodzi jak je dorzucę.
Kordina 09:43, 08 lut 2024

O tak, miedź ma właściwości antybakteryjne, antygrzybowe i inne, już od starożytności służyła do uzdatniania wody pitnej, stąd w kulturach ciepłego klimatu naczynia miedziane i dzisiaj stają się na powrót dzbany miedziane modne ale i srebro ma takie właściwości, dawniej żołnierze rzymscy nosili na szyi kawałek srebra, który właśnie na podobne właściwości dawał im możliwość picia uzdatnionej wody w bojach.
Może jakąś srebrną biżuterię powrzucasz
Patrycja_KG_Lu 11:11, 08 lut 2024

Kordina napisał(a)
O tak, miedź ma właściwości antybakteryjne, antygrzybowe i inne, już od starożytności służyła do uzdatniania wody pitnej, stąd w kulturach ciepłego klimatu naczynia miedziane i dzisiaj stają się na powrót dzbany miedziane modne ale i srebro ma takie właściwości, dawniej żołnierze rzymscy nosili na szyi kawałek srebra, który właśnie na podobne właściwości dawał im możliwość picia uzdatnionej wody w bojach.
Może jakąś srebrną biżuterię powrzucasz

W Lublinie otworzyli w zeszłym roku sklep z takimi gadżetami typu kadzidełka, różne kamienie szlachetne, ubrania z naturalnych materiałów itp. Były też dzbanki i butelki na wodę miedziane. Te większe miały sporą cenę
sylwia_slomc... 12:25, 08 lut 2024

Ja planuję nasz obudować deskami bo jakoś tak sam w sobie nawet malowany psuje mi estetykę obrazu. Ale kiedy to będzie...
Patrycja_KG_Lu 13:13, 08 lut 2024

Widziałam kiedyś takie obudowane - fajna sprawa.
1. https://pin.it/2ubI6MlKA
2. Tutaj wersja z hotelami dla owadów https://pin.it/4mBKcvrha
3. Są też takie z wiszącymi donicami z kwiatami jednorocznymi, ale akurat nie mogę z znaleźć.