Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

vita 08:50, 11 lut 2024

Margo2 napisał(a)

Kompozycyjnie idealne miejsce dla tej dalii, czy to jakiś bishop? Mam teraz fazę na tę serię dalii
Październik miałaś piękny, zapytam jeszcze o jedną roślinę...
vita 08:52, 11 lut 2024

Margo2 napisał(a)

A ja przechodzę do prezentacji października

Czy to jest dalia, zawilec, aster? Ciekawa roślina na październik
Anda 11:44, 11 lut 2024

Margo2 napisał(a)

Nie wiem, dlaczego ubzdurało mi się, że mieszkasz gdzieś koło Poznania

Nie ubzdurało ci się Masz dobry dar obserwacji, bo pochodzę z okolic Poznania i z dziewczynami poznańskimi byłam w tym roku na wycieczce

Pięknie widoki wczesnojesienne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 15:17, 11 lut 2024

Gosia dotarłam i do Ciebie super, że wątek założyłaś i pokazujesz te swoje piękne włości bardzo fajnie rozplanowana przestrzeń i te kwitnące i pełne rabaty, cudownie, bardzo lubię takie klimaty
Margo2 22:51, 11 lut 2024

vita napisał(a)

Kompozycyjnie idealne miejsce dla tej dalii, czy to jakiś bishop? Mam teraz fazę na tę serię dalii
Październik miałaś piękny, zapytam jeszcze o jedną roślinę...

Cześć Vita, fajnie, że zajrzałaś. Dzięki Tobie dowiedziałam sie, że są takie dalie jak Bishopy
Niestety nie mam pojęcia co to za dalia. Gdzieś zgubiłam kartkę. Wydaje mi sie, że kupowałam ją w Auchanie. Już zadałam pytanie na ZZ. Pewnie dziewczyny rozpoznają, więc dam Ci znać.
To ta dalia

Co do drugiej dalii, bo to dalia, nazywa sie Pacific Ocean.
Ja, która zazwyczaj unikam ostrych kolorów, jestem w niej zakochana. Daje po oczach.

Anda napisał(a)

Nie ubzdurało ci się Masz dobry dar obserwacji, bo pochodzę z okolic Poznania i z dziewczynami poznańskimi byłam w tym roku na wycieczce

Pięknie widoki wczesnojesienne

Ewo, właśnie ta Twoja wycieczka mnie zmyliła.
Jeśli będziesz w Polsce to zapraszam.

Monia81 napisał(a)
Gosia dotarłam i do Ciebie super, że wątek założyłaś i pokazujesz te swoje piękne włości bardzo fajnie rozplanowana przestrzeń i te kwitnące i pełne rabaty, cudownie, bardzo lubię takie klimaty

Monia, fajnie, że wpadłaś.
Przestrzeń niestety po części planuje mi mój m., ponieważ walczy o każdy skrawek trawnika.
Rabaty powstawały powolutku co roku poszerzane podczas jego nieobecności. A że często wyjeżdża to trochę udało się ukraść tego trawnika.
Ale, żadne rabaty na środku nie wchodzą w grę, bo woła, że on potrzebuje przestrzeni. Już się do tego przyzwyczaiłam, ale kiedyś bardzo chciałam zrobić taki tajemniczy ogród z zakamarkami, ścieżkami.

38 dni do wiosny

Margo2 22:52, 11 lut 2024

Margo2 22:53, 11 lut 2024

Margo2 22:54, 11 lut 2024

Margo2 22:56, 11 lut 2024

Margo2 22:57, 11 lut 2024