Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Margo2 22:18, 12 lut 2024

Muszę się spieszyć, bo już niedługo wiosna

38 dni do wiosny
Margo2 22:19, 12 lut 2024

Margo2 22:21, 12 lut 2024

Margo2 22:23, 12 lut 2024

A to moje borówki w donicach. Miałam je pierwszy ro. Ciekawa jestem jak przezimują, i czy będa miał w tym roku owoce. Kupiłam juz z kwiatami

Margo2 22:24, 12 lut 2024

Gruszka_na_w... 10:18, 13 lut 2024

Margo2 napisał(a)

Przestrzeń niestety po części planuje mi mój m., ponieważ walczy o każdy skrawek trawnika.
Rabaty powstawały powolutku co roku poszerzane podczas jego nieobecności. A że często wyjeżdża to trochę udało się ukraść tego trawnika.
Ale, żadne rabaty na środku nie wchodzą w grę, bo woła, że on potrzebuje przestrzeni. Już się do tego przyzwyczaiłam, ale kiedyś bardzo chciałam zrobić taki tajemniczy ogród z zakamarkami, ścieżkami.

Twój EM jakiś dziwny. Miłość do trawnika zwykle przechodzi facetom po roku, góra po dwóch latach biegania z kosiarką. Trudny egzemplarz Ci się trafił.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Joku 11:55, 13 lut 2024

Lubię twoją odliczankę do wiosny, jakoś raźniej się robi na sercu .
Kot ma cudowny ogon.
Kordina 14:08, 13 lut 2024

Margo2 napisał(a)
[/img]

Jak ja lubię takie gąszcze odliczanka brzmi coraz lepiej
Margo2 22:43, 13 lut 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Twój EM jakiś dziwny. Miłość do trawnika zwykle przechodzi facetom po roku, góra po dwóch latach biegania z kosiarką. Trudny egzemplarz Ci się trafił.

Haniu, niestety mój m. nie zajmuje sie wcale ogrodem. Nawet trawnikiem. Może kiedyś opowiem jak zakładałam go własnymi rękami. Może dlatego tak bardzo nie protestuję?
A dlaczego m. nie pomaga? Bo wtedy chciałby decydować, o wyglądzie rabat. On lubi nowoczesne, monochromatyczne, a ja jak widać na załączonych obrazkach. Zostawiłam mu dom do urządzania (choć nie do końca ), a ja przejęłam ogród.

Joku napisał(a)
Lubię twoją odliczankę do wiosny, jakoś raźniej się robi na sercu .
Kot ma cudowny ogon.

Ja też lubię takie odliczanie. To jak odcinać codziennie centymetr w wojsku do zakończenia służby. Przynajmniej tak było kiedyś
A kot miał być taki jak Joli April. Ale raczej to podróbka

Kordina napisał(a)

Jak ja lubię takie gąszcze odliczanka brzmi coraz lepiej

Prawda? Jakoś tak fajnie człowiek sie czuje jak uświadomi sobie, że jeszcze miesiąc z kawałkiem do wiosny.
Chociaż uważam, że wiosna zacznie się szybciej.

37 dni do wiosny
Margo2 22:44, 13 lut 2024