Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przy ścieżce

Przy ścieżce

darkowa 22:16, 05 lip 2024

Eeee, nie możliwe
przecież pomidory wsadziła

Basieksp 22:20, 05 lip 2024

No właśnie, kogoś mi brakowało i tych wszystkich cudnych roślinnych perełek
vita 12:26, 07 lip 2024

Wafel napisał(a)
Vita na urlopie chyba

Właśnie skończyłam remonty, pożegnałam cztery ekipy, i ciesząc się z końca robót, zjechałam pupą po mokrych schodach w piwnicy! Otłukłam obszar pomiędzy krzyżem a kością ogonową, jeszcze dotkliwie boli, ale mam teraz własną strefę fitness, to powinnam zregenerować się szybko

Kranik obudowany

Podwórko zyskało też dzięki odgruzowywaniu piwnic, okiennice i ceramiczne słoneczko

Kasya 12:38, 07 lip 2024

Świetny wodopój
Śródziemnomorskie klimaty
Helen 13:37, 07 lip 2024

Bardzo mi się podoba taras i wejście

Kranik też śliczny
sylwia_slomc... 13:40, 07 lip 2024

Zupełnie inny klimacik w ogrodzie Fajnie te płytki nad kranikiem wyglądają i półeczka tez już zrobiona Współczuję kontuzji. Ze schodami trzeba uważać. Nie dalej jak w tym tygodniu znajomy spadł z drewnianych stopni naprzemiennych prowadzących na strych, 6 żeber złamanych i łopatka pęknięta w dwóch miejscach A i tak dobrze, że tylko tyle
ElzbietaFranka 14:05, 07 lip 2024

Wiktoria świetnie wyszło szczególnie ten murek z kranikiem. Od razu mi po głowie chodzi jakby u mnie tak zrobić tylko z cegiełki.
Też mam kran na domu i ciągle się z nim szarpie za blisko muru. Akurat będzie zlewozmywak po remoncie kuchni odbuduje i będzie git.
Elegancki pomysł.
vita 18:22, 07 lip 2024

Tess napisał(a)
Wiktorio, przeczytałam i obejrzałam i mam ból głowy
Wszystkie chciejstwa się włączyły Chciałabym wszystko zaprosić do siebie.

Cudowności pokazujesz. No i (nieustająco) podziwiam wiedzę i kunszt ogrodniczy.

Ach! Chciejstwa! Ja powoli się z nich leczę, trudno idzie, ale jakoś daję radę he he
We wtorki i piątki krążę koło dwóch hortensji, które ktoś sprzedaje na ryneczku, wydaje mi się, że wystarczy jak na nie tylko popatrzę...
Miło przeczytać słowa pochwał, nawet jak się z nimi nie zgadzamy Dzięki, że zajrzałaś

vita 18:39, 07 lip 2024

Basieksp napisał(a)

Też połączyliśmy dwie beczki i sprawdza się to u nas mamy te dwie beczki prawie pełne razem łącznie mamy teraz 6 beczek 360 litrów i jedną mniejszą 300 litrów. Zobaczymy jak długo będzie nam teraz wody starczać

Basiu, Teresko Ciągle aktualny temat zbierania deszczówki Mam tylko coś ok. 1500 l. pojemności razem wziętych, mało, ale dla pomidorów wystarcza.
Właściwie po raz pierwszy tak dotkliwie odczuwam suszę, mój ogród przestaje sobie radzić.
Prognozy mało optymistyczne.

vita 18:47, 07 lip 2024

Sylwia Dzięki za wszystkie spostrzeżenia, w temacie ogników (u mnie te o pomarańczowych owocach z jakiś powodów padły) i piwonii. Drzewiaste już po cięciu, ale mam sporo karp do zabrania z bliskiego sąsiedztwa tui, to sąsiedztwo na pewno im nie służy. Widzę, że pozostajesz pod urokiem storczyków