Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przy ścieżce

Przy ścieżce

mirkaka 17:53, 28 kwi 2026

Zajrzyj do mnie , wkleiłam zdjęcia mojej ŚŚ
Joku 20:03, 28 kwi 2026

Moja świdosliwa (lamarcka) dopiero zaczyna się rozwijać. Listki chyba brązowe - trudno dokładnie powiedzieć bo to pierwszy etap rozwoju, ledwo, ledwo je widać. Będę przyglądać się w następnych dniach.
Kordina 22:43, 28 kwi 2026

vita napisał(a)
Cebulica dalmatyńska, tak Mirka, dobrze zapamiętałam polską nazwę? ...

Mam chyba ze 3 odmiany cebulicy, a ta mnie zaciekawiła, pokaż proszę jak rozwinie całkiem kwiatki
basia3012 22:52, 28 kwi 2026

vita napisał(a)

Czego to nie robi się Basiu dla ulubionych roślin U mnie od trzech tygodni naprzemiennie: jeden dzień ciepły, pięć zimnych, z silnym wiatrem, takim co to wręcz paraliżuje mi kręgi szyjne.
Luzowałam okrycia hortensjom, ale potem musiałam po całym ogrodzie te okrycia zbierać. Nie narzekam jednak, dam radę

Wiktorio, damy radę. Wiadomo, kto jak nie my.
Wiesz Wiktorio, Twój ogród z tą cudną ścieżką, ceglanymi murkami/bramkami jest bardzo piękny. To niedościgniony wzór do naśladowania. Wspaniały pod każdym względem: konstrukcji, nasadzeń oryginalnych i rzadkich roślin, przedmiotów dekoracyjnych i wielu innych elementów. Bardzo, ale to bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam serdecznie.
basia3012 22:58, 28 kwi 2026

Przeczytałam o liliach Martagonach (nie wiem czy dobrze napisałam nazwę). Może też spróbuję. U mnie cienia dosyć. Czy jeszcze można ja sadzić, czy za późno?