To może tylko opryskam łodygi u podstawy? Muszę to zrobić, bo inaczej go stracę..
Łatwiej zapamiętać cebulica dalmatyńska Moja już przekwita
Twoje przylaszczki transylwańskie najpóźniejsze a u mnie ona jako pierwsza zakwitła, więc to nie jest jakiś wyznacznik, zależy pewnie od warunków, u mnie przylaszczki wszystkie już prawie skończyły.
Czas zaprzyjaźnić się z Al, ciekawe czy oglądałaś film ONA, na Netflixie? Właśnie o Onej i przyjaźni z nią
Dzięki Kasiu Czekam aż trochę zarośnie w tym miejscu. Nieoczekiwanie sąsiad wyciął wszystko zielone, co po jego stronie, a stanowiło dla mnie ciekawe tło
Nie zniechęcaj się, magnolie lubią słońce, ale moje tylko dwie mają słoneczne stanowisko. Reszta w półcieniu. I na pewno są gatunki magnolii, które można połączyć z tłem sosen Ja kupowałam dawno, głównie oczami he he Ty możesz zastanowić się i wybrać odpowiednie
Spróbuj, ale nie przedobrzyj. Ja próbuję to robić podlewając dwa, trzy razy w sezonie słabym roztworem nawozów do roślin kwasolubnych. Tyle, że działam 'na oko', intuicyjnie, fachowej wiedzy nie posiadam
Złota myśl, ta o własnych rękach do swojego ogrodu Korzystam z pomocy w porządkach wiosennych i jeszcze nie obyło się bez strat. Czasami bardzo bolesnych, he he
Cieszę się, że w taki sposób odebrałaś ten mój wątek Twój też powinien żyć i dawać radość innym, przemyśl to Mnie bardzo go brakuje
Magaro, dzięki Mam siedem, za mało, za mało Chociaż jest tyle nowych odmian, serce pika tylko do biało kwitnących, poczekam na jakieś nowości, może życia wystarczy?
To najprawdopodobniej cobus, japońska magnolia, chyba gatunek Z ręką na sercu przyznaję, że od dobrych kilku lat nie zapisuję pozyskanych roślin na swoją listę. Warto to robić