Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 10:33, 14 lis 2012

Poczekajcie dzień albo dwa i do Was dojdzie. U mnie zazwyczaj wcześniej zmiany pogody, a później dopiero wędruje dalej na wschód.
Tess 19:32, 14 lis 2012

agniecha973 napisał(a)
Fragment rabatki wg Magnolii inspirowanej projektami T. Stuarta-Smitha - wersja oszroniona

Gdzie mogę zobaczyć w całości tę rabatkę? Bo albo szron ją tak zmienił, albo jej nie widziałam...
Tess 19:37, 14 lis 2012

Agnieszko, dopiero teraz zauważyłam, że dziś Twoja rocznica na Ogrodowisku.
Gratulacje I bądź z nami przez wiele kolejnych lat
kasik778 19:40, 14 lis 2012

agniecha973 napisał(a)
Moje kule z piaskowca w cieniu miskantów (tymczasowo tam się rozrastają)

Aga gdzie można nabyć takie cudne kule? są idealne, pięknie wyglądają, a z mchem to rzeczywiście jak kontynenty na globusie
hanka_andrus 19:44, 14 lis 2012

Rocznicowy kwiatek przyjm......róża ...jak to w listopadzie......ale cieszę się,że jest ,i że ty z nami jesteś!

grupa_trzyma... 20:09, 14 lis 2012

O! Załapałam się na rocznicę. Gratulację!!!
Grubosza podziwiałam. Ładny okaz.
Moja mama wywaliła wszystkie grubosze po serii niefortunnych zdarzeń w naszej rodzinie, bo ktoś jej powiedział, że to kwiat co nieszczęście przynosi. Szkoda! Ja bardzo lubię grubosze. Nigdy nie widziałam, żeby zakwitł.
Doczytałam też o popiele z kominka, że ma właściowści dobroczynne dla gleby. Świetnie. Mam dużo popiołu drzewnego. Kiedyś dawno czytałam, że popiół dobrze robi też cebuli. Ponoć nie ma śmietki cebulanki w niej po zastosowaniu popiołu. Warto spróbować.

Kolia dla mnie - piękna. Masz już niezłą kolekcję biżuterii, Aga.
Czuprynki powojników też mi się podobały. I kule z piaskowca "zamszowe" też. Wszystko mi się u Ciebie podoba! I już! Pozdrawiam.
Acha! Zostałaś naszą ogrodowiskową pogodynką. Zajmujesz najdalej na zachód wysunięty kawałek Ogrodowiskostanu. Będziesz nas informować o zachodnich wiatrach i deszczach.... Zgadzasz się?
agniecha973 20:58, 14 lis 2012

A skąd ta data z dzisiejszą rocznicą? Ja mam pod zdjęciem, że dołączyłam 09.11.11.
Ale to miłe, że ktoś takie rzeczy zauważa, bo ja mało uwagi do tego przywiązuję.
Tess, Haniu, Aga dziękuję za miłe słowa, jestem naprawdę miło zaskoczona.
agniecha973 21:06, 14 lis 2012

Tess napisał(a)

Fragment rabatki wg Magnolii inspirowanej projektami T. Stuarta-Smitha - wersja oszroniona

Gdzie mogę zobaczyć w całości tę rabatkę? Bo albo szron ją tak zmienił, albo jej nie widziałam...

Tess, wstawiam letnie ujęcia tej rabaty

agniecha973 21:08, 14 lis 2012

kasik778 napisał(a)

Moje kule z piaskowca w cieniu miskantów (tymczasowo tam się rozrastają)

Aga gdzie można nabyć takie cudne kule? są idealne, pięknie wyglądają, a z mchem to rzeczywiście jak kontynenty na globusie

Kasik, nie wiem gdzie takie coś kupić. To stare poniemieckie dobro, które w końcu znalazło jakieś zastosowanie, a tak plątało się po wsi.
popcorn 21:11, 14 lis 2012

Agnieszko te kule są super! Już je kiedyś podziwiałam, a z trawami wyglądają super!
Trawy na tej oszronionej rabacie to ta kostrzewa owcza?

pozdrawiam!