Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

kasik778 21:08, 25 sty 2013

o Aga sikorki ci dzisiaj wyjątkowo pięknie pozowały

Super fotki
pozdrawiam
Bogdzia 21:13, 25 sty 2013

Mariusz napisał(a)
Biegnę, bo widzę zagadkę . Agnieszko, Bogdziu spójżcie na ogon, jest tak równo ściety jak do linijki, ja skłaniam się ku krogulcowi, choć mogę się mylić.

Zwróciłam od razu uwagę na ogon ale u siebie na zdjeciach widziałam że jak sie robi zdjecie z boku to ogon tez myląco może wyglądac. Po tym powiększeniu to jednak bym sie skłaniała do jastrzebia bo ma za duże skrzydła na krogulca, chociaż kolor raczej na krogulca wygląda. I bądz tu mądry.
kasik778 21:15, 25 sty 2013

agniecha973 napisał(a)

A tu coś w śniegu piszczy

Moje psy identycznie polują, ale nigdy mi się nie udało ich uchwycić w locie
Mariusz 09:01, 26 sty 2013

Bogdzia napisał(a)

Biegnę, bo widzę zagadkę . Agnieszko, Bogdziu spójżcie na ogon, jest tak równo ściety jak do linijki, ja skłaniam się ku krogulcowi, choć mogę się mylić.

Zwróciłam od razu uwagę na ogon ale u siebie na zdjeciach widziałam że jak sie robi zdjecie z boku to ogon tez myląco może wyglądac. Po tym powiększeniu to jednak bym sie skłaniała do jastrzebia bo ma za duże skrzydła na krogulca, chociaż kolor raczej na krogulca wygląda. I bądz tu mądry.

Sugeruję się tym, że to samica krogulca która jest niewiele mniejsza od jastrzębia, a i bardzo trudna w odróżnieniu. Decydującym wówczas szczegółem jest równo ścięty ogon u krogulca, a zaokrąglony u jastrzębia.
Niestety i ja na 100% pewności nie mam, ale już tak jest z naszymi skrzydlakami, nie stoją w miejscu .

Wpadły mi w oko piękne zdjęcia sikorek, u mnie istna kraina lodu i minus kilkanaście stopni , tak więc ptakom wykładam jedzenie na większej powierzchni.
Miłego dnia życzę
waska 16:00, 26 sty 2013

I do ciebie zajrzalam .
Pozdrawiam
Mala_Mi 23:03, 26 sty 2013

Lazurowe niebo i lazurowe czapeczki
agniecha973 23:26, 26 sty 2013

Pozdrawiam wszystkich zaglądających. Szykujemy na jutro imprezkę imieninową, więc dużo nie piszę. Coś tam Was czytam, ale pilnować się muszę co by jakiś kawałek paznokcia nie zawędrował do sosu tatarskiego
Melduję, że mróz odpuszcza. Jeszcze godzinę temu zanotowałam -17, a teraz po stopniu w górę wędruje. Chwilkę temu -14, a teraz już -13. Uff...
Zostawiam skuty lodem strumyczek, wschodzący księżyc i gościa w czerwonej mycce i gaciach co to mi ze słoniny koronki dzierga.

Edit: Powiększyłam jeszcze, bo niedowierzam - czy on ma taki tłusty brzuch??? Aha, już tylko -10
jotka 23:29, 26 sty 2013

Gościu przy świetle księżyca romantyczną kolacje sobie urządził
Madzenka 23:53, 26 sty 2013

Aga melduję źe u mnie -9
ewalm 00:49, 27 sty 2013

kasik778 napisał(a)

A tu coś w śniegu piszczy

Moje psy identycznie polują, ale nigdy mi się nie udało ich uchwycić w locie

jakie fajne : )