Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Madzenka 23:46, 12 lip 2013

Ja nie wiem jak to robisz, źe ukorzeniłaś gphorti... Moje incredibal stały w cieniu, stale mialy wilgotno i nic.... Następnym razem wyślę Ci patyki! Ukorzenisz sama !
agniecha973 23:50, 12 lip 2013

Aaaaa... I spotkałam w końcu na rynku mojego pana od żurawek i innych bylin. Ma rozsady jarzmianki Venice. Będzie gotowa pod koniec sierpnia. Po dychu bedzie, Hura! Ma też dzwonki dalmatyńskie te zwykłe i jakieś o limonkowych listkach, kwitną jaśniejszymi kwiatkami i wolniej rosną. Teraz nie wiem które wybrać na nową różankę pod nóżki bukszpanowym kulom. A tak w ogóle to byłam dziś bardzo dzielna i nie kupiłąm od niego ani jednej roślinki choć miał tyle ładnych liliowców i jeżówek i żurawek. On pewnie nie był zadowolony, ale ja się cieszę. Ma mi przywieźć te dzwonki do wglądu.
agniecha973 23:53, 12 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ja nie wiem jak to robisz, źe ukorzeniłaś gphorti... Moje incredibal stały w cieniu, stale mialy wilgotno i nic.... Następnym razem wyślę Ci patyki! Ukorzenisz sama !

Madżen, ale Limki i Great Star, na których mi najbardziej zależało nie ukorzeniły się. A te mają już chyba spore korzonki, bo u dołu doniczki przez dziurki wystają. Jeszcze ich nie ruszam. Muszę pomyśleć nad jakimś miejscem, żeby je przed zimą rozsadzić.
jotka 10:11, 13 lip 2013

Też mam słabość do jeżówek Twoje ładne i moje też
Bogdzia 10:52, 13 lip 2013

agniecha973 napisał(a)
Nie ma w tym nic mojej zasługi, żadnego posunięcia się naprzód technicznie, chyba że weźmiemy pod rozwagę ilość zrobionych zdjęć czyli "obycie". To zasługa ładnej pogody, światła. Nie ma porównania do zimowych zdjęć ptaków robionych w szarobure dni i to pod krzakami

Obycie bardzo ważne ale światło chyba jeszcze bardziej ważne, w każdym bądz razie zdjecia śliczne. Obejrzałam Twoje hodowle roślin , nieźle Ci to idzie.Przy Twoim areale moglabyś nawet szkółke założyc. Limki śliczne i tanie.Pozdrówka.
agniecha973 11:06, 13 lip 2013

Jolu, no jasne, że Twoje też ładne! Pozdrawiam.

Bogdziu, dziękuję za pochwałę zdjęć, one wychodzą tak mimo woli Chciałabym umieć robić takie piękne jak parę osób z Ogrodowiska, ale to już nie ten poziom talentu. Ale staram się podziwiać ich dzieła i nie zazdrościć. Mocno się staram
Nad szkółką kiedyś się zastanawialiśmy z M, ale to straszna dłubanina. Chyba dalibyśmy radę tylko z większymi okazami typu drzewa, krzewy, bo byliny to by mi zaraz zarosły.
Limki w dobrej cenie, ucieszyłam się jak je ujrzałam.
Pozdrówka.
Bogdzia 11:17, 13 lip 2013

agniecha973 napisał(a)
Jolu, no jasne, że Twoje też ładne! Pozdrawiam.

Bogdziu, dziękuję za pochwałę zdjęć, one wychodzą tak mimo woli Chciałabym umieć robić takie piękne jak parę osób z Ogrodowiska, ale to już nie ten poziom talentu. Ale staram się podziwiać ich dzieła i nie zazdrościć. Mocno się staram
Nad szkółką kiedyś się zastanawialiśmy z M, ale to straszna dłubanina. Chyba dalibyśmy radę tylko z większymi okazami typu drzewa, krzewy, bo byliny to by mi zaraz zarosły.
Limki w dobrej cenie, ucieszyłam się jak je ujrzałam.
Pozdrówka.

Co mimo woli to na Ogrodowisku najbardziej się podoba, a jeśli chodzi o umiejętności robienia zdjec to nie tylko zdolności ale chyba i szkolenie potrzebne. Dziewczyny pewnie nie same do tego doszły. Posługiwanie sie programami do obróki zdjęc też jest wazne i znów potrzebne jakieś szkolenie.Miłego dnia, u mnie ponuro i mży deszcz.
agniecha973 11:58, 13 lip 2013

Pewnie dużo w tym racji Bogdziu. Na razie jest jak jest.
U nas wczoraj padało, dziś ładnie i rześko.
agniecha973 14:23, 15 lip 2013

Wstawiam moje bazgroły związane z rozmieszczeniem zakupionych limek. Nie dałam rady zrobić tego w skali. Wydaje mi się to jeszcze bardziej rozległe' ale kartki mi brakło. Starałam się narysowac w jak najlepszych proporcjach, stałam przy oknie i rysowałam. Nie wiem czy da sie coś z tym zrobić, tzn. Czyjest na tyle czytelne żeby coś doradzić.
H - hortensje
M - molinie
S - irysy syberyjskie
I - irys żółty
F - robinia frisia
Wszystko oprocz horti jest posadzone, ale na tym etapie jeszcze może zmienić miejsce. Mam sporo irysów syb. do dosadzenia. Najważniejsze teraz posadzić dobrze hortensje, żeby już ich nie przesadzac, bo kupiłam 2 worki kwaśnego torfu i chciałabym im trochę domieszac do ziemi.
popcorn 15:11, 15 lip 2013

wow, jaka szkółka u Ciebie! Gratulacje!! jeżówki też uwielbiam u mnie kwitną już na całego, muszę obfocić. świeczniki obłędne.
pozdrawiam,!!