Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Dasia 11:43, 31 lip 2013

Gofry, mniam, a ja mam zepsutą gofrownicę
dopisek:
Zainspirowałyście mnie do zrobienia naleśników amerykańskich. Parę dni temu syrop klonowy dostałam, więc jedzonko było pyszne
Bogdzia 21:04, 31 lip 2013

Straszne i smutne są te wiadomości o nawałnicach, na ogól dotykają ludzi biednych i takich którzy nie mają środków by szkody naprawic. Aguś ślicznie wygladałaś na spotkaniu . Pozdrawiam serdecznie.
Olasta 21:19, 31 lip 2013

Tak, to straszne jak woda wdziera Ci się do domu. Okolica solidnie oberwała.
Pozdrawiam
agniecha973 10:12, 01 sie 2013

Dasia napisał(a)
Gofry, mniam, a ja mam zepsutą gofrownicę
dopisek:
Zainspirowałyście mnie do zrobienia naleśników amerykańskich. Parę dni temu syrop klonowy dostałam, więc jedzonko było pyszne

Do upieczenia dobrych gofrów potrzebana jest dobra gofrownica. Wiem coś o tym ,bo poprzednia nie dopiekała a miała moc 700W. Zakupiliśmy nową i jest bardzo duża różnica. Ta nowa ma 1000W.
Dasiu, a amerykańskie naleśniki to jakieś inne czy tylko sposób podania się różni?

Bogdzia napisał(a)
Straszne i smutne są te wiadomości o nawałnicach, na ogól dotykają ludzi biednych i takich którzy nie mają środków by szkody naprawic. Aguś ślicznie wygladałaś na spotkaniu . Pozdrawiam serdecznie.

Sama prawda, Bogdziu.
Proszę mnie nie zawstydzać, rumienię się.
Pozdrawiam.

Olasta napisał(a)
Tak, to straszne jak woda wdziera Ci się do domu. Okolica solidnie oberwała.
Pozdrawiam

Ola, a od Ciebie blisko do rzeki?
Pozdrówka
magnolia 10:27, 01 sie 2013

tez myślę że ślicznie wyglądałaś na spotkaniu, szczególnie w duecie z Grabiami.
Aż mi smutno....ech
Olasta 17:23, 01 sie 2013

Od nas do rzeki nie daleko, ale aczej nam nie zagraża, za to mamy blisko rów, mały i niepozorny, który już drugi raz spowodował straty, u nas to tylko troche podtopiona piwnica, sąsiedzi też troche ucierpieli, ale nie bardzo poważnie.
Dasia 00:29, 02 sie 2013

agniecha973 napisał(a)

Do upieczenia dobrych gofrów potrzebana jest dobra gofrownica. Wiem coś o tym ,bo poprzednia nie dopiekała a miała moc 700W. Zakupiliśmy nową i jest bardzo duża różnica. Ta nowa ma 1000W.
Dasiu, a amerykańskie naleśniki to jakieś inne czy tylko sposób podania się różni?

Ja mam starą gofrownicę, a właściwie nakładki do opiekacza, ale nie dają już rady. Za słabo grzeje i nie wyrastają. Trzeba o nowej pomyśleć.
Naleśniki amerykańskie to pancakes czyli pankejki. Jest na nie przepis w kuchni forumowej, mój się chyba niewiele różni.
agniecha973 12:32, 02 sie 2013

Magnolio, jak w duecie, to już mniej się zawstydzam

Olasta, u nas też niepozorna rzeczka, do której nic nie dopływa, tylko woda z pól i lasów zmienia się od kilku lat w potwora.

Dasia, na zdjęciach te pankejki wyglądają inaczej niż nasze naleśniki, to bardziej placuszki. Ja mam inny przepis na naleśniki. Muszę kiedyś spróbować i tych. Ciekawe jak smakują.
Mala_Mi 12:12, 03 sie 2013

M ma rację z góry są piękne widoki......
agniecha973 12:16, 03 sie 2013

Wiem, pokazywał na zdjęciach