Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Madzenka 21:19, 16 wrz 2013

Aga hoduj te czosnki, zakładaj plantację Klientki już masz

Ja bym piwonie wymieszała.... ale ja lubię misz masz .... ograniczony bukszpanami.....
agniecha973 21:41, 16 wrz 2013

Madżen poproszę dokładniej - jak byś wymieszała, hmm? Na razie wszystkie propozycje przyjmuję.
Mala_Mi 23:15, 16 wrz 2013

Ja dziś napadałam na wsiowego insekta i wykupiłam co było ciekawego ... jutro jadę do miastowych

Piwonie pomieszaj jak radzi Magnolia.. jednostajne będzie nudne.. dwa kolory sie nie gryzą...
Piwonie , azali, rodki, liliowce.. to chyba jedyne rośliny które dobrze wyglądają pomieszane I nie marudzę przy doborze kolorów
Anita1978 07:56, 17 wrz 2013

Ooooo....zakupów szał!
Ja czekam na cebulowe zamówione w lipcu!
A co do piwonii, która nie kwitła jeszcze- nie wyciepuj, zakwitnie! Ja też tak miałam. W pierwszym roku nie kwitła, w drugim słabo, a wtym pięknie i obficie! Piwonie chyba nie lubią przesadzania? Tak gdzieś słyszałam...ale nie wiem czy to prawda...
agniecha973 08:02, 17 wrz 2013

Ania, dzięki za rady.
U nas insekt ogołocony, bo rzucili mało tych cebulek. Za to niemiecki sklep na A i na L obfitują w cebulki. W tym na A najlepsze ceny.

Anita, od lipca to już można zapomnieć co się zamówiło Piwonii nie wyciepię, skądże znowu! To co słyszałaś o piwoniach to ponoć najprawdziwsza prawda. Ja cierpliwa jestem.
Gabrysia_ 08:04, 17 wrz 2013

Szaleństwo cebulowe na wątkach panuje
Ja wczoraj w insekcie kupiłam 4ostatnie paczki tulipanów,brałam co było
agniecha973 08:06, 17 wrz 2013

Napędzamy się nawzajem.
Anita1978 08:11, 17 wrz 2013

Ale za to wiosną będzie pięknie!
agniecha973 10:07, 17 wrz 2013

Będzie, oj będzie.

Magnolio, jesteś tam w tej cyberprzestrzeni? Jakie wiosenne zestawienia lubisz? Co oprócz czosnków kupiłaś? Może coś od Ciebie zgapimy ? W lidlu były narcyzy Actaea, widziałaś?
magnolia 10:24, 17 wrz 2013

w tym sezonie tylko czosnki kupowałam- Krzysztofa, Purple S, Gladiator.
A, no i przebiśniegi.
Wiosną tulipany mnie zmęczyły- te w donicach przed wejsciem wiosną mają za mało światła, więc nie były zbyt ładne, nierówno rosły, wyginały się. A te na rabacie miały inne kolory niż chciałam- takie 'majtkowe'.
Znowu w innym miejscu miałam czerwone, niskie tulipany, moje ulubione- Red Riding Hood, jednak zapomniałam że blisko były stare pozostałości po białych tulipanach. A one jak na złość zregenerowały się i zakwitły obficie- mieliśmy więc widok patriotyczny.

W następnym sezonie stawiam na czosnki, Narcyzy od Ciebie, czosnki niedźwiedzie ( namnażają się ładnie, lubię je, bo takie dzikusy), no i coś wymyślę z tymi Tulipkami Red R. H.
Aha, własnie- M zrobił małe zakupy cebulowe z naszymi chłopakami- średni wybrał sobie czarne, Mały kolorowe- różowo, zielone i chyba tam jest jakiś pasek żółty ( tęcza normalnie). Dodali do tego jakieś zielone i zeszłoroczne, 'majtkowe'. I posadzili na nowej rabacie. Pozwoliłam, ucieszona nagła aktywnością ogrodową dzieci, najwyżej nie będę tam chodzić wiosną. A przy okazji będę miała czarno na białym dlaczego należy słuchać żony - to do mojego męża, który mi zarzuca nadmierną wstrzemięźliwość estetyczną.

także wielkich planów, a jeszcze ciekawych, do zgapienia nie mam.
Chociaż jesień jeszcze trwa,może mnie 'trafi'