Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

gusiarz 17:31, 07 maj 2014

Magnolio - bosko u ciebie... przepraszam Aguś, że tak u ciebie na fątku , ale inaczej się uduszę...
Niedźwiedzi mam... a ujęcie z seslerią.... bomba!...lecę obciąć swoją
Bogdzia 18:38, 07 maj 2014

agniecha973 napisał(a)
A teraz poproszę Bogdzię o potwierdzenie czy to zięby?

Ona i on. Ona pracuje, zbiera w dziobek wszelkie puchatości, a on... stoi na straży i jeży czuba od czasu do czasu

Zgadza sie to zieby. Gratki na 900.
agniecha973 19:47, 07 maj 2014

Najpierw informacja dla Magnolii. Nie wysłałam papryki, nie dałam dziś rady. Jutro chyba nie ma sensu, bo dopiero ok. 13.00 mogłabym wysłać. Poczekam do poniedziałku. Napisz, czy chcesz jeszcze takie papryczki jak w linkach poniżej, bo mam po kilka sztuk, a wszystkich nie posadzę. Ale te są mikrusy jeszcze, bo późno siane, jeszcze są w doniczce zbiorczej i mają kilka cm. Musiałabyś im w ogrodzie zrobić niby szklarenkę z butelek po 5 litrowych wodach mineralnych - odcinasz dno, odkręcasz zakrętkę i nakrywasz tym roślinkę dopóki się w tym mieści. Na pewno trochę szybciej urosną niż w warunkach polowych.

http://www.sklep.vilmorin.pl/papryka-slodka-artist.html?soteshop=b3a373ab0a8b668c24c342c32ad392ea
http://www.floks.pl/papryka-zolta-dluga-slodka-ornela-0-5g-vilmorin,id1570.html
agniecha973 19:48, 07 maj 2014

Bogdziu, dzięki. Widzisz, każdy inaczej widzi kolory - Ty mówisz rude, a ja, ze czerwony brąz
agniecha973 19:54, 07 maj 2014

Ogród Marty wzbudził dużo emocji. Nie dziwię się, czekam na te jej zdjęcia zawsze z utęsknieniem. Zawsze coś ciekawego można podpatrzeć (a ona pisze, że nic na nich nie ma!!! ten pop to chyba rzeczywiście durnyj był )
Nie musicie mnie przepraszać, ze do niej piszecie. SERIO! Bardzo mi miło Ją i Was tu gościć. Zapraszam częściej bez żadnych wyrzutów. Przynajmniej mam co poczytać przy kolacji
agniecha973 19:59, 07 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
I co z tymi różami, o matko!

Nie wiem czy to to, ale dość podobne. http://www.oczarjk.pl/index.php?act=258/#guzowatosc_korzeni
Dwie z trzech wykopanych róż tak miało. Wypada wykopać następne i zrobić przegląd, tylko co dalej z tym miejscem? To 10 róż, choć ze 4 wyglądają już dość dobrze. Zastanawiam się czy ciut za głęboko ich nie posadziłam, może to pomogło chorobie, choć starałam się tak jak doradzają, ok 3 cm głębiej niż szczepienie.
agniecha973 20:01, 07 maj 2014

gusiarz napisał(a)

Są wyjątki!!!

SĄ! Potwierdzam!
Magda70 20:39, 07 maj 2014

agniecha973 napisał(a)

SĄ! Potwierdzam!

Ja też potwierdzam
Super, że Marta pokazała u Ciebie i Gosi kawałek swojego cudnego ogrodu.
W sumie to nie miałabym nic przeciwko gdyby i u mnie zbłądziła jakaś fotka

Bogdzia 20:48, 07 maj 2014

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, dzięki. Widzisz, każdy inaczej widzi kolory - Ty mówisz rude, a ja, ze czerwony brąz

Rude to miały byc u zięby jer a to jest zwykła zieba i tu się zgadzam z Twoim określeniem.
Madzenka 20:51, 07 maj 2014

agniecha973 napisał(a)

Nie wiem czy to to, ale dość podobne. http://www.oczarjk.pl/index.php?act=258/#guzowatosc_korzeni
Dwie z trzech wykopanych róż tak miało. Wypada wykopać następne i zrobić przegląd, tylko co dalej z tym miejscem? To 10 róż, choć ze 4 wyglądają już dość dobrze. Zastanawiam się czy ciut za głęboko ich nie posadziłam, może to pomogło chorobie, choć starałam się tak jak doradzają, ok 3 cm głębiej niż szczepienie.

Guzowatość widzę po raz poerwszy... Ale się wyedukowałam w chorobach....