Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

Polon 13:51, 15 cze 2025

LIDKA napisał(a)

Gosia ja bym to ścieła o połowe a te ścinki do doniczek i na tace. I lekki cień.

W zeszlym roku ukorzeniłam new dimesnon blue a teraz mam kocimiętki w toku.

Czyli całą tą górę mas ściąć? Od razu do ziemi, nie do wody?

Gaura w wodzie żyje i jakby w końcu coś na kształt korzonków się pojawia, oby
Polon 13:54, 15 cze 2025

Makao napisał(a)
O łał, jaka ściana jeżyn
Moja nie jest taka gęsta i tylko 3 długie baty a Twoja wygląda jakby była formowana

To są trzy krzewy, ale faktycznie rosną ogromne, całość tworzy ścianę tak co najmniej 10m. Przywiązana jest do poziomych linek, to pewnie daje wrażenie formowania
anuska2507 18:05, 15 cze 2025

Widać, że nie próżnujesz Fajna pomidorowa rabatka w przedogródku
Na jeżynach widać dużo kwiecia. U mnie też było mnóstwo kwiatów, ale chyba wszystko zmarzło, czarne i suche w środku
Gaury nie mam, ale ukorzeniałam szałwię - można i do wody, i od razu do ziemi, tylko pilnować podlewania.
Polon 20:28, 15 cze 2025

No ryję w tej ziemi jak kret
Miara to worki z korą, które leżą zagłuszając chwasty. Z planu do września zostało mi jeszcze 7 worków , więc już ostatnia prosta.

Pomidory w tym roku to moje oczko w głowie, chodzę i podziwiam, aż się boję, czy nie za bardzo

Jeżyny - moje dopiero teraz zaczęły kwitnąć, widać mam jakieś późniejsze. Może chcesz, żeby Ci ukorzenić kilka, będzie alternatywa na różną pogodę. Przycisnę pęd kamieniem i do jesieni będą gotowe. Te moje są świetne na przetwory. Do zjedzenia też, ale muszą być super dojrzałe, wtedy smakują.

Szałwię w takim razie ciachnę do wody, jakoś większe szanse widzę w tej metodzie. Ukorzenić w ziemi z uciętych pędów jeszcze nigdy mi się nic nie udało.
LIDKA 22:34, 15 cze 2025

Polon napisał(a)

Czyli całą tą górę mas ściąć? Od razu do ziemi, nie do wody?

Gaura w wodzie żyje i jakby w końcu coś na kształt korzonków się pojawia, oby [/Quake]

Trzymam kciuki.
Moje posadzone i właśnie deszcz podlewa. Posadziłam kilkanaście i tylko jedna kipła przez 4 dni. Mam kolejne nastawione

Szałwia do ziemi. W wodzie nie próbowałam.