Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

Polon 21:07, 12 wrz 2025

Pytanie główne: czy zylistki, trawa i judaszowiec w tym miejscu ok?
Rośnie tam jeszcze gaura, przetacznik, werbena, szałwia jednoroczna, i inna drobnica, chciałabym to zostawić, ale już nie wiem, czy to nie za dużo nawtykane w jednym miejscu.
LIDKA 22:16, 12 wrz 2025

Co za świerki masz przy ścieżce?
Jak one duże bedą? I co to za srebrne świerki trochę jakby rozwichrzone?
Polon 22:28, 12 wrz 2025

A ja właśnie u Ciebie byłam

Te przy ścieżce, to Nidiformis, małe poduchy będą.
Srebrne takie niekształtne, bo one szczepione z gałązek macierzystego egzemplarza. Pewnie powinnam je trochę przyciąć. Ponieważ szczepione, to niby max 3-4 m mają miec, się okaże. Odmiany nie pamiętam, muszę poszukać w notatkach.
Agatorek 00:08, 13 wrz 2025

Polon napisał(a)
Pytanie główne: czy zylistki, trawa i judaszowiec w tym miejscu ok?
Rośnie tam jeszcze gaura, przetacznik, werbena, szałwia jednoroczna, i inna drobnica, chciałabym to zostawić, ale już nie wiem, czy to nie za dużo nawtykane w jednym miejscu.

Zawsze możesz później przesadzić
Ja akurat lubię, jak jest bujnie i różnorodnie.

Tylko musisz sporo odsunąć judaszowca od świerków. Szkoda bo później ciąć, jak się rozrośnie, a i przesadzać bym się bała później już większe drzewko.
Ja wiem, że ten mój najstarszy ma nieco za mało miejsca, ale już tak zostanie. To za rok i tak nie będzie mój problem

Piękne zawilce ❤️❤️❤️